Бергон интернет и телевизия

Официален форум
Дата и час: 17 Юли 2024 19:41

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Правила на форума

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 118 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2013 19:28 
Offline
Търсач
Аватар

Регистриран на: 23 Яну 2009 17:30
Мнения: 56
Местоположение: СССР-2
Благодарил: 7 пъти
Получил благодарност: 8 пъти
КОЙ Е „ПРОТИВ” И КОЙ Е „ЗА” АЕЦ “БЕЛЕНЕ” В ПРЕДСТОЯЩИЯ РЕФЕРЕНДУМ.

Против новата ядрена мощност (АЕЦ „Белене”) са тези, които

разграбиха и ограбиха българския народ: Това са Иванкостовци, Филипдимитровци, адвокатската клика от някогашния Втори адвокатски колектив и юпитата на дядо цар; разни там Миглено-Марии-Кунево-Капонки на служба на световното задкулисие, шмекери и шебеци като Соломон Паси и амуджетата от табора на Ахмед Доган... Сиреч, всичките ония, които крадяха в несвяст, продадоха и пропиляха “Нефтохим” и БГА „Балкан”, предприятията и заводите от Голямата химия и циментовата промишленост, СО МАТ и БМФ; които сложиха кръст на 2850 български предприятия и деиндустриализираха България; които нарязаха на скрап „Кремиковци” и закриха „Плама”, които харизаха на „стратегически инвеститори” електроразпределителните дружества, водоснабдяването и топлофикационните дружества; които не се посвениха да извършат кражбата на хилядолетието – златните концесии, предоставяйки златото на българския Клондайк за чужди трезори. Те, Шулевци, Божковци, Бакърджиевци и пр. пасмина – майкопродавци и родоотстъпници, които изядоха хляба на народа и той сега измира гладен и болен.
Против АЕЦ „Белене” са тези, които

гласуваха срещу своите майки и бащи, които гласуваха и срещу своите деца, отнемайки конституционните им права за достойни пенсии чрез противоконституционни промени - чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване; тези, които отнеха правата на младите майки да получават минимално осигуряване, което са си заработили за 24 месеца от раждането на децата си.

Против АЕЦ „Белене” са тези, които лъгаха тъпо и просташки българския народ, че ще му осигурят доходи, близки до европейските, но му вмениха измислената вина за т. нар. възродителен процес, с което насърчиха враждебно настроени външни сили да обвинят България в геноцид и етническо прочистване и да искат отмяна на турския геноцид спрямо арменския народ и българите от Тракия и Македония.

Срещу строежа на АЕЦ „Белене” са тези, които натрупаха милиони и милиарди от предишното си полу- или напълно криминално минало на контрабандисти, наркотърговци, бандо-охранители и “партийци по сметка”. И които продължават да ограбват безочливо народа ни, тероризирайки го с такси и данъци дори върху лихвите от дребните му спестявания.

Против новата ядрена мощност АЕЦ „Белене” са тези, които не се умориха да грабят България и да слугуват на чужди интереси; които „вкалинчиха” управлението, икономиката и сигурността на страната с неграмотни, некадърни, нагли герберизирани паразити – мошеници, които управляват с простащина и тъпоумни решения, издигайки ги в ранг на държавна политика.

Против АЕЦ „Белене” са всички лумпени – учени-недоучени, всички безпросветници, прочели в живота си не повече от една книга, но събрали милионите си от кражби, от мошеничества, от силово застраховане и от „спестявания от закуски”. Всички те, самопредложили се на чужди сили вярно да им служат до края на вахтата си за пъклено унищожение на българския народ, на българската армия, на националната сигурност и въобще на българската държава.

Това е политическата пасмина ведно с нейните неуморни клакьори, която ще гласува против АЕЦ „Белене”.

Българи,

Братя,

Да ги разпознаем и да ги победим!

Да изберем сами своето място в бъдещето и мястото на нашето любимо Отечество в него, давайки своя глас в подкрепа на референдума за развитие на ядрената енергетика чрез изграждането на АЕЦ “Белене”.

Гласувайте за унищожението на тази грабителска пасмина.

Ако вие дадете гласа си в подкрепа на АЕЦ „Белене”, ще сложите кръст на рушителите и грабителите на българския народ, на националните предатели – майкопродавци и отцеругатели. Това по същество ще е тяхната присъда, защото чуждоземните им господари няма да им простят за несвършената работа – да спрат енергийната ни независимост и да минират бъдещето на България.

_________________
"Никой не е забравен,
Нищо не е забравено..."

Любимият ми игрален български филм е "Черните ангели"1970 г. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2013 19:36 
Offline
Администратор
Администратор
Аватар

Регистриран на: 03 Май 2009 16:18
Мнения: 1352
Години: 35

Благодарил: 19 пъти
Получил благодарност: 58 пъти
Задължително ПРОТИВ! Ние нямаме нужда от подобно нещо, а тоя референдум е пълна парлама... накрая го манипулират и ще кажат "е ми вие сами си го избрахте"!

_________________
Докато има будали, ще има и тарикати!
Искаш ли да получиш умен отговор,питай умно.
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2013 20:30 
Offline
Дебнещ
Аватар

Регистриран на: 18 Юли 2010 13:12
Мнения: 91
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
Задължително ПРОТИВ !! България е с 5 млрд дефицит а те искат да влагат още няколко пъти по толкоз за нова АЕЦ.

_________________
Manchester United FOREVER


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2013 20:49 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 40

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
Не видях смислен отговор защо сте "против"?
Всички имате фейсбук и може да видите тази снимка: http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater
Ще ви кажа, защо аз съм "ЗА"
ЗАЩО АЗ СЪМ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА!!!

Основните аргументи на враговете на развитието на ядрената енергетика в България са че тя е опасна имайки в предвид авариите на ядрени централи по света и последствията от тези аварии.Нека обаче да разгледаме техническите подробности предизвикали тези аварии,да видим техническите особености по предотвратяването на подобни аварии и да пресметнем ползите за страната ни,за обществото ни и респективно ползите за всеки един от нас от развитието на ядрената енергетика в България.


Във Чернобил ядрената централа аварира защото се опитваха да претоварват реактора с по-високо налягане на парата в реактора разбира се прегрявайки я за да повишат коефициента на полезно действие на централата като цяло.Всеки реактор както всяко техническо средство си има определени параметри и определени характеристики дадени от инженерите които са го проектирали и всеки опит да се пренебрегват предписанията на инженерите е лудост.Точно такава лудост е обзела ръководството на централата за да започне да претоварва реактора с по-високо налягане на парата в него което довежда до пръсване на кожуха на реактора при което в атмосферата се отделя прегрятата радиоактивна пара.Най просто казано реакторът представлява един котел пълен с така наречената тежка вода която се нагрява в следствие потопените в тежката вода ядрени пръти между които започва термоядрен процес на бавен разпад при който се отделя висока температура.Този термоядрен процес се случва само тогава когато ядрените пръти са потопени в тази така наречена тежка вода а извън нея термоядрен процес няма.Когато ядрените пръти са потопени в тежката вода и между тях има термоядрен процес тежката вода се нагрява и започва да ври при което се превръща в пара под налягане която пара се насочва към турбина и завъртайки турбината,завърта и динамо произвеждащо електроенергия.Принципът е както при тецовете но за разлика от тецовете при които отработилата пара се отделя в атмосферата,при ядрените реактори цикълът е затворен и в околната среда не се отделя нищо.Просто парата след като завърти серия от турбини и динама произвеждащи електроенергия температурата и пада и се втечнява кондензирайки в специален резервоар от който реактора изтегля чрез помпи колкото е необходимо тежка вода за да се компенсира вече изпарилата се тежка вода.Във този процес всичко е автоматизирано и има хиляди механизми които при най малкият проблем изкарват ядрените пръти от тежката вода и термоядреният процес спира.За да се пръсне кожуха на реактора в Чернобил е трябвало да преди това да бъдат изключени всички защитни механизми за да не сработят за да може да бъде извършен експеримента.Това е първото тежко умишлено нарушение което са извършили ръководството на централата.След това ръчно са започнали да повишават налягането надявайки се че така ще повишат скороста на въртене на турбините и динамата за производство на по-голямо количество електроенергия.При това положение аварията е неминуема,кожуха на реактора се пръсва от високото налягане и в атмосферата се отделя огромен облак от радиоактивна пара на тежка вода.Даже не е имало и ярена експлозия.


Аварията в Япония е предизвикана не от самото земетресение защото реакторите са монтирани в специални противоземетръсни шайби.Те представляват нещо като ресьори и амортисьори опасващи от всички страни реактора.Тези ресьори и амортисьори имат за задача да оберат вибрациите на евентуалните трусове по такъв начин че самият реактор и вътрешността му не потрепват ни най малко даже при трус от 10 степен по скалата на Рихтер.Въпреки това противоземетръсни сензори намиращи се извън реактора щом отчетат земетръс от 5 степен,автоматично изкарват ядрените пръти от тежката вода и термоядрената реакция спира което спира целият реактор.Аварията в Япония се получи вследствие на вълната цунами последвала силното земетресение.За да кондензира напълно отработилата в реактора тежка вода и да се събере в резервоара в готовност за следващо отработване ,тя трябва да бъде охладена.За да бъде охладена е нужно да се отведе излишната топлина от тежката сода и тази топлина да се отведе във външната среда посредством специална охладителна система която въпреки че е в допир с радиоактивната тежка вода е направена по такъв начин че не излъчва в атмосферата никаква радияция.Тази система трябва да има допир до воден източник защото водата е най добрият охладител.Проблемът с японската централа е че при цунами което се получи в следствие на подводното земетресение,приливната вълна запуши охладителните системи с боклуци домъкнати от морето които боклуци не е могло да бъдат почистени в достатъчно кратък срок поради мащаба на бедствието.Запушването на охладителните системи предизвиква прегряване на реакторите които би трябвало автоматично да се изключат в подобен случай но явно че при наводняването са биле повредени и аварийните системи които не са сработели за да изключат реакторите което показва че проблема е пак поради човешко безхаберие тъй като е всеизвестно е Япония е земетръсна страна често сполетявана и от цунами.Въпреки това американците които са построили тази централа май нещо са си спестили пари за някои по-скъпи защити които е било задължително да бъдат монтирани.При прегряването на реакторите,те започват да се топят.Американските реактори са от съвсем друг тип различен от чернобилският и там не се получава пръсване на кожуха в следствие повишеното налягане на изпарилата се тежка вода и затова ефекта на аварията е коренно различен но основната причина за тази авария е единствено и само огромната приливна вълна цунами.

Българските централи са на реки и няма никаква опасност от цунами.Нивото на водата в реката е предвидимо и всичко може да се изчисли по такъв начин че да няма никаква опасност.Както разбрахме вече самото земетресение не може да застраши реакторите и ако хората които работят в тази централа са психически пригодни не би трябвало да възникне никакъв проблем.

Ползите за България са ясни.Печалба от продажбата на електроенергия на съседни страни от там и ще се изплатят разноските по построяването на централата,евтин ток за българите,енергийна независимост от страните които и в момента ни продава скъпи енергоизточници като газ и въглища за тецовете.Очаквам от това да се нормализира цените на стоките спрямо заплатите.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2013 21:00 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 31 Мар 2012 13:54
Мнения: 133
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
Аз така като гледам всеки чул недочул ... и никой неможе да каже нещо конкретно да обясни за себе си и за останалите защо е против белене .... най вече защото им казва така бат им БОЙКО ... и другипростоти от рода вредно било ..... а че в румания има какво ако стане там авария си мислят че няма да ни засегне нас тука ли ??? Или пък простотии че на нас не нитребва за какво ли ни е .... като имаме сключени договори с почти целия балкански полуостров за изнасяне на ток и като ни спрат и останалите реактори от козлодуии да сисветите със свещи ..... никой нее наясно с цялата история и смисалала на Белене ........ на всеки мнението му е базирано на бат БОЙКО щото така казал ......... ЕЕЕЕеееееее това е маниполативен идиотизъм .......

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2013 21:12 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 40

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
"Когато след 5-7 г. се наложи да затворим и последните два блока на АЕЦ "Козлодуй", ще внасяме ток от Румъния и Турция и тогава ще станем зависими от тях".
Турция строи три АЕЦ-a за 5 години http://www.webcafe.bg/id_1944258373
Румъния продължава да изграждат 3 и 4 блок на АЕЦ Черна Вода, ( и имат планове да ситигнат до 8 блока )
"Премиерът Шиндзо Абе заяви, че в Япония ще се изграждат нови ядрени реактори, независимо злополуката във Фукушима"
В света няма губеща АЕЦ. Нашата държава в момента губи по 7млрд.лв. годишно от затварянето на 4-те блока. Затварянето на блоковете на Козлодуй не е било задължително условие, за приемането ни в ЕС. Всички знаем, че АЕЦ произвежда в "пъти" по - евтин ток. Ако искате да има работни места в България и да се развива икономиката, това е един от начините с изграждането на АЕЦ, защото ще се създадат хиляди работни места и то не само в този район, а в цяла България.
Ще ви припомня и думите на Бойко Борисов преди около 2год. в предаването "Панорама"
"Б.Б: Белене трябва да се строи на всяка цена иначе сме загубени.
"2017-та пада V, 2019-та, с една година по-късно, падат двата реактора – хилядниците на "Козлодуй", нямаме вече ядрена централа. Турция казва, че на Резово ще прави трета централа. Сиреч, следващият премиер ще трябва да ме пита тогава защо аз съм се подвел под натиска на популистите, ликвидирал съм ядрената енергетика на България и съм дал на Турция да направи централи. В смисъл, аз не мога да им попреча, но от тях да купуваме ток. Какво следва? Хората казват – слънцето. Какво по-хубаво от това – грее слънцето, получаваме електрическа енергия, абсолютно. Искам на милите ви зрители да кажа, че в момента произведената от електрическите батерии, сиреч от слънцето, тази уж евтина енергия, ние я плащаме над 700 лева. Към днешна дата "Козлодуй" дава електрическата енергия 42 лева."
Преди дни го слушаме да казва как да гласуваме. Това е недопустимо министър-председател да казва как да се гласува. На популистките му глупости, че иска да изгражда 7-ми блок в Козлодуй могат да се вържат хората, които не се интересуват от нищо. 7-ми блок в Козлодуй ще е по - скъп и от Белене, защото трябва да се определи площадка, да се изгради инфраструктура, да се тества, да се издадат разрешителни и чак тогава да се започне строежа и ще минат години. В Белене всичко е готово на 90% така беше казал Трайчо Трайков тоест излиза, че трябва да се реновира малко и да се поставят реакторите. Хайде вие ми кажете, Белене или 7-ми блок в Козлодуй е по - евтин? Ще ви кажа още нещо, че по договор Русия е трябвало да изгради Белене с техни средства, а нашата държава ще има 51%.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2013 21:15 
Offline
Луд умора няма

Регистриран на: 14 Фев 2008 22:32
Мнения: 709
Благодарил: 7 пъти
Получил благодарност: 38 пъти
против щом комунягите и турците искат белене значи нещо не е наред


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2013 21:25 
Offline
Търсач

Регистриран на: 11 Окт 2010 18:13
Мнения: 63
Години: 43

Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
Всичко е илюзия! Никой не дава основателен аргумент "ЗА" или "ПРОТИВ", само безмислено вдигане на аларма, от изпразнени в душата си политици. И едните и другите. Човек, който вдига аларма, е въздух под налягане! Одавна всичко е ясно, просто ние още не го знаем. Прах в очите е този референдум, както и да се гласува! Докато всички политици, не се обединят /дано стане/, държавата т.е. ние, обикновенните хора, ще си живеем кой както може да се справи. Не случайно имаме една поговорка: "Рибата /политиците/ се вмирисва от към главата!" И разните му стачки по заводите, и протестите на майките и куп други неща... Политиката не е всичко, но всичко е политика! На 4 години се въртим ту на ляво, ту на дясно...Кофтито е, че не сме изправени...Всичко е илюзия!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2013 22:26 
Offline
Търсач
Аватар

Регистриран на: 23 Яну 2009 17:30
Мнения: 56
Местоположение: СССР-2
Благодарил: 7 пъти
Получил благодарност: 8 пъти
Цената на 1000 киловата мощност в АЕЦ Белене е 4 милиона лева,ако работи на 90 процента натоварване и има 10 процента загуби при пренос до потребителя за една година работа има чист оборот от работата на 7000 часа или 7 000 000 киловатчаса,умножено по 10 стотинки за киловатчас е равно на годишни приходи от 700 000 лв ,разходите за гориво за това струват 10 000 лв,така че грубо разходите се избиват от 2 до 10 години...(зависи каква цена на тока ще си изберем,в момента домашната ми сметка за тока е около 19 стотинки за киловатчас..)
Една атомна централа е машина за пари...който се отказва от нея , не е много умен...
Който не разбира това, още повече...

Да не забравяме и това ,че една страна ,която има АЕЦ не може да бъде завладяна от чужда армия...няма да обяснявам защо ,сетете се сами...


Последна промяна seriozen088 на 08 Яну 2013 22:42, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2013 22:30 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 31 Мар 2012 13:54
Мнения: 133
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
Който е против може ли да ми отговори ясно и категорично защо е против ......... Можели д ами каже ако е против защо Бг требва да плаща на росатом мисля че беше 2 милиард-а неустойка заради отказа на бати ви бойко от белене след като росатом е построила час от оборудването на реактора ........ защо да гхубим пазара на износа на електроенергия ...... да има пак режим на тока ли искате бе ..... да се върнем в камената ера ..... искате екология ..... а мислите че ТЕЦ е по екологичен ли ..... тия брикети забрасяват адски много повече от един АЕЦ ..... много повече въглеродни емисии отделя един ТЕЦ...... а относно ветрогенераторите ..... гриинпиис направо ще ни съсипе заради птичките дето се блъскат из перките и умират ...... оклко площ заемат ветрогенераторите ..... а какво магнитно поле образуват около тях .... и куп други простотии ..... дсето не им е местото да се обсаждат ...... Май требва да се стороят според вас язовири големи за ВЕЦ-ве .... да е по екологично ....... А кой знае че зелената енергия както я наричат е с пъти по скъпа дефакто ...... На самите бележки за тока който го плаща може да види ..... Най ме е яд еии така като се изказват мнения на хора които не са наясно никак даже .... а само предполагат илитака им е казал БОЙКО ...... и идиотизма че ако се направи БЕЛЕНЕ токът щял да поскъпе ..... а като затворят козлодуи като немате ток тогава какво ще плащате да випитам .... французите направиха нова атомна на ртумънците ... сега турците ще правят няколко ........ всеки ще си изнася тока да го продава и ще дойде време ние да си купуваме тока от тях ..... не е смао финансова гледна точка ........ отвсякъде който поне малко има логика ще е за БЕЛЕНЕ ...... наското си говорих с една жена дализа или против ...... единаргумент не ми даде защо е против ....... а мнението и беше че не е компетентна .... и така казвали умните хора и затова така мислила и тя ................. КАТО КУКЛИ НА КОНЦИ .............

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 10:32 
Offline
Объркал се

Регистриран на: 28 Юли 2010 10:55
Мнения: 18
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Аз съм против.Мотивацията ми е, че такова скъпо струващо съоръжение, ще произвежда скъпо струваща енергия за да си избие инвеститора вложенията.Според мен страната ни няма нужда от повече ядрени мощности.Аз съм за алтернативни източни на енергия.За все по-намаляващото население на България не смятам, че е необходима такава инвестиция, която подчертавам има прогнози да произвежда енергия на твърде висока цена, която ще плащаме ние - потребителите!Висока е и цената от алтернативните източници, но поне го няма риска!

P.S.Не съм обвързан политически и мнението ми няма такава ангажираност.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 11:43 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 33

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
seriozen088 написа:
Цената на 1000 киловата мощност в АЕЦ Белене е 4 милиона лева,ако работи на 90 процента натоварване и има 10 процента загуби при пренос до потребителя за една година работа има чист оборот от работата на 7000 часа или 7 000 000 киловатчаса,умножено по 10 стотинки за киловатчас е равно на годишни приходи от 700 000 лв ,разходите за гориво за това струват 10 000 лв,така че грубо разходите се избиват от 2 до 10 години...(зависи каква цена на тока ще си изберем,в момента домашната ми сметка за тока е около 19 стотинки за киловатчас..)
Една атомна централа е машина за пари...който се отказва от нея , не е много умен...
Който не разбира това, още повече...

Да не забравяме и това ,че една страна ,която има АЕЦ не може да бъде завладяна от чужда армия...няма да обяснявам защо ,сетете се сами...


Каква по-ясна сметка ви е необхдима. Никъде по света няма АЕЦ да работи на загуба!!! Абсолютно ЗА!

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirikЗа това мнение авторът TNT е получил благодарност от seriozen088 (29 Яну 2013 17:33)
  Рейтинг: 9.09%
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 11:57 
Offline
Дебнещ

Регистриран на: 13 Окт 2010 15:43
Мнения: 93
Години: 50

Местоположение: Dobrich
Благодарил: 8 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
Тук има интересни цифри... за тези дето разбират:
http://www.mi.government.bg/bg/news/Iko ... K-642.html
и бакалските сметки ги оставете за друго място!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 12:51 
Offline
Скучаещ
Аватар

Регистриран на: 28 Мар 2009 20:08
Мнения: 120
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 10 пъти
За хората които са против:
Зелената енергия е в пъти по скъпа: енергията от АЕЦ Козлодуй се изкупува на 11ст. а зелената на 40 и няколко ( не си спомням точно колко)
Минималната заплата в АЕЦ е 800лв. средната към 2000 (това без да си вишист)
в АЕЦа работят близо 4000 човека ( а са само 2 реактора )
АЕЦ на ден прави оборот от над 1 000 000 лв.
покрай него и другите фирми имат значително много повече работа
Аз съм ЗА АЕЦ Добрич :D
Козлодуй е едно малко градче но покрай АЕЦа всички са добре там криза няма.
Ако тези неща се казват по новините всички ще са ЗА втора атомна централа.
Тези 5 милярда и без това няма да ги видим с тази инфлация все пак сме в БГ.
Поздрави от мен :good:За това мнение авторът injekt е получил благодарност от seriozen088 (29 Яну 2013 17:32)
  Рейтинг: 9.09%
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 13:25 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 40

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
защо беше необходимо едва ли не броени дни преди да е готово становището на HSBC, правителството да излезе с решение, и то отрицателно? Тук възникват основателни въпроси, свързани с това защо се харчат няколко милиона на българските данъкоплатци напразно? Защо правителството на Борисов отмени решението на предишно правителство за изграждане на централата – въпреки международните споразумения?
Държавният департамент на САЩ е предупредил новия български президент, че ще „затвори пътеката му към Белия дом“ в случай на реализация на проекта АЕЦ Белене с основен инвеститор Русия.Според „Независимая газета“ тази теза се потвърждава от интервюто на Росен Плевнелиев пред един от най-големите италиански вестници, „кориере дела сера“, в което той казва, че без АЕЦ-Белене България ще бъде по-малко зависима от Русия в сферата на енергетиката.

От независимия вестник добавят в тази връзка, че напоследък прословутата енергийна независимост от Русия е станала фетиш за редица политици от Западна Европа и те така открито я пропагандират, че започват да напомнят времената на Студената война.

Прави впечатление, че дори влиятелни европейски медии открито пишат на тема американския натиск над българите, коментира руският вестник.

И в крайна сметка, ако въпросният доклад на консултант със световен авторитет е, че за България е изгодно да строи АЕЦ Белене (каквито индикации бяха дадени оше преди месеци), можем да се запитаме – каква е тежестта на аргументите на правителството и всъщност какви са истинските причини за спирането на проекта.
Международната Агенция за Атомна Енергия дори казва, че е безопасен. В България се спира проекта, защото дойде Х. Клинтън и така му нареди, сегашното правителство изпълнява това което се нареди от САЩ.
Цитат:
МААЕ: Проектът "Белене" отговаря на изискванията за справяне с аварии
Проектът на АЕЦ “Белене” осигурява подходящи технически решения за справяне с целия спектър от аварии, които трябва да бъдат отчетени при проектирането на атомна централа от последно поколение. Това се посочва с доклада на експертната мисия на Международната агенция по атомна енергия за готовността на проекта в съответствие с новите изисквания на агенцията и с въпросите, произтичащи от аварията във Фукушима.

Българската агенция бе домакин на мисия на МААЕ от 12 до 16 декември 2011г., като фокусът бе насочен към допълнителните оценки на безопасността (стрес-тестове), наложени след аварията в японската АЕЦ.

Оценени били възможните външни въздействия, запасите по безопасност, загуба на електрическо захранване, както и управление на тежки аварии. Според доклада на международните експерти, е доказано, че за всички анализирани аварийни състояния са осигурени значителни запаси от време за реагиране.

Друг основен извод е, че проектът на АЕЦ “Белене” включва определени свойства както за предотвратяване на тежки аварии, така и за намаляване на техните последствия.

Превантивната част на управлението на авариите е много силна поради изключителната комбинация на резервирани активни системи за безопасност, подкрепяни от пасивни системи, а така също от наличието на специални системи за смекчаване последиците от тежки аварии, посочват международните експерти.

Анализът на HSBC
Ключовите числа в анализа на банката са:
Обща цена за построяването: 8,149 млрд. евро
Финансови и други разходи: 2, 203 млрд. ево
Крайна цена: 10, 352 млрд. евро (през 2006 г. се предполагаше цена до 6, 881 млрд. евро).
Съотношение собствен капитал/заеми: 60/40
Цена на собствения капитал: 8.23%
Десет сценария за цената: от 8 до 14 млрд. евро
Средна цена за жизнения цикъл (60 г.) на АЕЦ „Белене“: 74.9 евро за mWh
Срок за изплащане на заемния капитал: 26 г.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 13:32 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 31 Мар 2012 13:54
Мнения: 133
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
Които са против белене ... и казват че е скъп проект .... Кажете сега защо Бг трябва да плати 2 милиарда неустойка на рос атом ако се откайе от белене .... Защото са почти завършени реакторите ...... Като ви спрат след няколко години и другите реалтори на белене какво ще правите а след като Бг е най голямия износител на ел. енергия на балканския полуостров ....... томоже ние да нямаме ужким нужда от толкова ток ... електоенергия но другите даржави около нас имат иние им продаваме ..... значи според вас ние нямаме нужда от тия парили ?????
Някой изобщо ходил ли е от вас даплаща ток-а ...... там си пише че зелената ел. енергия е с пътипо скапа ...... иникак не е зелена даже .... тия перки избиват токова много птички .... заемат толкова много площ ..... иправяттакова магнитно поле че не е и истина ...........

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 13:43 
Offline
Объркал се

Регистриран на: 28 Юли 2010 10:55
Мнения: 18
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
[quote="injekt"]За хората които са против:
Зелената енергия е в пъти по скъпа: енергията от АЕЦ Козлодуй се изкупува на 11ст. а зелената на 40 и няколко ( не си спомням точно колко)

Популистко е агитираш с цената за киловат произведена енергия от АЕЦ Козлодуй.Всички знаем, че евтина. Енергията от Белене няма да е толкова.Козлодуй е строена преди 40 и повече години, при коренно различни икономически условия. Нека, когато пишем тук, пишем истински, стойностни аргументи а не лъжи!

Ако има желаещи кратка систематизирана информация за АЕЦ Козлодуй:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0% ... 9%E2%80%9C


Последна промяна bruno на 09 Яну 2013 13:54, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 13:46 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 40

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
Забрави да допълниш и тези соларни паркове, които заемат стотици декари обработваема земя от житницата на България. После ще се чудим откъде да си купуваме хляб и защо имаме скъп ток.
Както каза injekt и аз преди няколко поста ако искате да се разкрият хиляди работни места и да тръгне икономиката нагоре, това е начина чрез изграждане на АЕЦ.
Да не забравяме, че по договор проекта трябваше да се изгради на 100% от руска страна, но това остана скрито за всички хора.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 13:47 
Offline
Скучаещ
Аватар

Регистриран на: 28 Мар 2009 20:08
Мнения: 120
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 10 пъти
Истината е, че на хората се казва много малка част от това което е всъщност ( не говоря само за АЕЦ) а като цяло.
Информацията се предоставя както иска да бъде разбрана от правителството.
Русия беше най-големия пазар за износ на всякаква стока. В града ни е имало много заводи, много работни места,
Зена е бълвала електроника за Русия. Сега нямаме нищо! Държавата ни се издържа предимно от данъци и такси които постоянно нарастват, докога ще издържим така. Защо да не работим с Русия, може би Американците ги е страх твърде много, че Русия ще задмине Америка (може и да ги е задминала ).
България е малка държава защо да нямаме силен съюзник.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 13:50 
Offline
Скучаещ
Аватар

Регистриран на: 28 Мар 2009 20:08
Мнения: 120
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 10 пъти
Бруно: тази инвестиция ще я платим ние но ще остане на нашите деца.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 13:59 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 40

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
Тези, които са "против" не мислят за бъдещето. Не мислят, че ще се отворят хиляди работни места в цялата страна, не мислят, каква ще е цената на тока от 2020год. като затворят 5-ти и 6-ти блок на Козлодуй. Ако плащате ток отворете и вижте, какви пари давате за "зелена енергия" и пренос и вижте, колко вие цената от АЕЦ.
Цитат:
„Росатом“ предлага на кабинета „Борисов“ да осигури финансирането на строежа и участието в него на инвеститори като компаниите „Фортум“ и „Алтран“, като се спира на твърда цена от 6,3 милиарда евро. Тази сума ще се изплати за 20 години, а срокът за експлоатация на двата хилядника е три пъти по-дълъг. След продължително шикалкавене правителството се отказа от централата, последвано от иск на Москва на стойност 1 милиард евро за неизплатени дейности.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 14:09 
Offline
Объркал се

Регистриран на: 28 Юли 2010 10:55
Мнения: 18
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Явор написа:
Забрави да допълниш и тези соларни паркове, които заемат стотици декари обработваема земя от житницата на България. После ще се чудим откъде да си купуваме хляб и защо имаме скъп ток.
Както каза injekt и аз преди няколко поста ако искате да се разкрият хиляди работни места и да тръгне икономиката нагоре, това е начина чрез изграждане на АЕЦ.
Да не забравяме, че по договор проекта трябваше да се изгради на 100% от руска страна, но това остана скрито за всички хора.


Земята Яворе е частна собственост.Ти и който и да било, поне в момента не може да казва кой какво да си прави земята.Хората ще сетя жито, ако е икономически обосновано или ще правят соларни паркове и ще е без никакво значение имали или няма АЕЦ Белене!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 14:23 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 40

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
Тя може да е частна, но може да се ограничи строежа на тези паркове със закон.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 15:21 
Offline
Дебнещ

Регистриран на: 13 Окт 2010 15:43
Мнения: 93
Години: 50

Местоположение: Dobrich
Благодарил: 8 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
Не съм нито за, нито против Белене, но питам тук специалистите, които са за Белене следното:
На кого ще продават тази енергия? В Турция се строят нови, в Румъния също и т.н.
При условие, че не могат да я продават постоянно тази енергия и няма икономическа потребност от производството и, след колко време ще изплати инвестицията, ами лихвите и главницата?
Имало инвеститор - Кой е ? и т.н... айде бъдете малко по конкретни и точни. Без политически пристрастия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 15:48 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 40

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
Преди 1год. беше спрян износа на ток от АЕЦ, защото не стигаше за българския пазар заради студовете. Ако нямаме АЕЦ значи може и режим на тока да имаме. През Октомври 2011г. Б.Б заяви, че пускаме ток до Италия чрез Черна гора. Френският енергиен гигант EDF иска да изнася български ток. Компанията не възнамерява да търгува с крайни клиенти в България, а да закупува електричество от страната и да го изнася през Румъния за Унгария. България е най - евтината държава в ЕС и произвежда най - евтиния ток, затова всички купуват от нас. В момента изнасяме ток за Турция, Гърция, Сърбия и Македония.
Построи ли се Белене, цените за крайните потреебители няма да се увеличават главоломно. А ако Белене не се построй - майка ни жална.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 15:54 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 31 Мар 2012 13:54
Мнения: 133
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
Blue написа:
Не съм нито за, нито против Белене, но питам тук специалистите, които са за Белене следното:
На кого ще продават тази енергия? В Турция се строят нови, в Румъния също и т.н.
При условие, че не могат да я продават постоянно тази енергия и няма икономическа потребност от производството и, след колко време ще изплати инвестицията, ами лихвите и главницата?
Имало инвеститор - Кой е ? и т.н... айде бъдете малко по конкретни и точни. Без политически пристрастия.Ти илине четеш кой какво пише тука илине те интересува ....... Балканите само румания и турция ли са ???
Македония ... Гърция .... и всички останали мислич че иматдостатачно ел енергия ли ..... хората че строят атомни АЕЦ а ние ще затваряме реактори защото сме по умни ли ????
Ти за дулгосрочна инвестиция чувал ли си ????? времето за което ще се изплати няма значение след това е на пълна печалба .... а и като ни затворят козлодуй тогава на свещили ще минете ....... ???????
Щом не е изгодно защо други строят тяхни си АЕЦ,,,,,,,,
КОЙ ИЗОБЩО ЗНАЕ ЧЕ АКО БГСЕ ОТКАЖЕ КАТЕГОРИЧНО ОТ БЕЛЕНЕ ЩЕ ПЛАТИ НА РОСАТОМ 2 МИЛИАРДА МИСЛЯ ЧЕ БЕШЕ НЕУСТОЙКА ЗА НЕИЗПАЛНЕНИЕ НА ДОГОВНИ ВЗАИМОТНОШЕНИЯ ?!?!?!
Ако не се построи Белене засега БГ има разрешевние само за 2 площатки ... Белене и Козлодуи .... ако не е на Белене никой няма да ни даде разрешение камоли ежросаюзът за друга площадка ........... А де е е чуло и видело .... страна която има атомна централа да се завладява и напада ..защо ли ?!?
Атомни реактори ще има така или иначе ... длаи в белене или Козлодуй не се знае ....... Румънците значиможе даимат ..... Трците няколко даже ..... а ние както винаги най най умните ще затваряме всичко ..... Всичко трябва да се унищожава защото така ни казва някой .......БГ иам договорни взаимотноишение с Гърция .... Търция ... Македония и д.р. за износ на ел.енергия ...... Турзия докато не си направяттехните атомни купува и от нас ..... има недостик на ел енергия ...... Тия 2 милиарда неустойка пак от нас ще е .... от нашите данаци.... вместо да е неустойка да синаправим поне аец-а Белене ...... Който го интересува нещо за АЕЦ да се поразрови в интернет пространстворо има достатачно много факти има идоста измислици... сам да си преценикое е факт и кое не е ........ не е нужно всеки да е ФИЗИК .... за да знае че БГ има нужда от БЕЛЕНЕ ......
Тия реактори които се затвориха какво мислите правеха ..... ток и то за износ .... тоя ток да не би да се е губил някъде ...... защо да не си върнем средствата ... загубите......................

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 15:56 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 31 Мар 2012 13:54
Мнения: 133
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
Твърдо за БЕЛЕНЕ ..... Без да се плащат неустойки от няколко милиарда ..... а да се довърши Белене

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 16:14 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 05 Яну 2012 15:54
Мнения: 162
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 6 пъти
да но коя фирма ще я довърши?неустойки към кого?пак ще има хора които ще лапнат пая.искам да съм наясно кой ще изпълнява проекта.проучени ли са тези хора и така нататък.ако не съм наясно няма да гласувам.и без това всичко е по течението.кучетата лаят кервана си върви.вече без такива.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 16:19 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 31 Мар 2012 13:54
Мнения: 133
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
baival4o написа:
да но коя фирма ще я довърши?неустойки към кого?пак ще има хора които ще лапнат пая.искам да съм наясно кой ще изпълнява проекта.проучени ли са тези хора и така нататък.ако не съм наясно няма да гласувам.и без това всичко е по течението.кучетата лаят кервана си върви.вече без такива.Ти четеш ли изопбщо.... неустойки към РОСАТОМ ..... реакторите са почтиготови ..... вие чакате да ви смелят информацията ли ...... който се интересува сам може да я намери има адски много информация половиката е дъра-бъра другата половина е сериозна който има малко мозък .... ще разбере коя е сериозната ..... БГ има договор с РОСАТОМ за изпълнение на АЕЦ Белене .....

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2013 16:23 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 31 Мар 2012 13:54
Мнения: 133
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
росаром иска от БГ 1млиарда ЕВРО неустойка за спряние проект АЕЦ БЕЛЕНЕ ,,,,,,,, по добре ли е да се плаща тая сума за нищо от колкото да се вложи в изработката на АЕЦ-а ..... то това е безумие ...........партииние нямат нищо общо става въпрос за бъдещето на БГ ..... никой тука не каза конкретна пречина защо е против белене

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 118 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов