Бергон интернет и телевизия

Официален форум
Дата и час: 28 Мар 2024 13:01

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Правила на форума





Напиши нова тема Отговори на тема  [ 196 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2007 22:27 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Medieval II: Total War се сдобива с разширение!

Завладяването на Америка, Тевтонските Войни и Кръстоносните походи са сред четирите нови солови кампании в Medieval II: Total War™ Kingdoms.

Имате планове за лятото? Забравете ги! Разпространителят Sega of Europe и Creative Assembly обявиха, че през август ще пуснат разширение за Medieval II: Total War™, един от най-големите стратегически хитове на миналата година. То ще носи заглавието Kingdoms и ако се вярва на обещанията на авторите, ще е сред най-големите разширения в поредицата Total War™, създавани досега. Пригответе са за над 75 часа геймплей и безброй безсънни нощи мрежови сражения!

Соловите кампании в Kingdoms, общо четири на брой, ще започват оттам, откъдето свършва оригиналната Medieval II: Total War™. Целта им е да разгледат "под лупа" тези военни кампании и исторически периоди, които основната игра бегло споменава. В края на Medieval II имахме възможност да посетим бреговете н Америка, но едва в Kingdoms играчите ще могат да нахлупят конкистадорския шлем на Хернандо Кортез и да прочистят Южна Америка от ацтеките в търсене на несметните съкровища - Ел Дорадо. Предвидени са и мисии за тези, които симпатизират на местното население, като в тях е загатнат лек мистичен елемент, благодарение на божествените сили, на които ацтеки и индианци могат да разчитат в борбата срещу завоевателите. Останалит кампании ни връщат на Стария Континент, където ще можем да преживеете кървавите конфликти между християни и езичници през Тевтонските Войни и дори най-известният от Кръстоносните походи, от сърцето на Европа до Свети Йерусалим.

Геймплеят в Kingdoms ще се издигне на ново стратегическо равнище. Тринадесет нови фракции и над 150 нови единици ще се погрижат разнообразието да е налице, но истинският коз на авторите са новите единици-герои, като самите Ричард Лъвското Сърце и Саладин, които притежават изключителни бойни способности и наличието им на бойното поле оказва огромно влияние на единиците, които се намират в обсег. Технологичното дърво е попълнено с нови оръжия и стратегически укрепления, а сред картите са разпръснати стратегически точки, завладяването на които предоставя нови технологии за откриване, достъпът до които зависи от религията на фракцията и военният престиж, натрупан по време на игра.

Разработчиците на Medieval II: Total War™ Kingdoms отново е австрийското студио на Creative Assembly. "С Medival II: Total War разкрихме необятния мащаб на войната, на бойното поле и извън него, и дохме възможност да завладеете стария свят", коментира Джордж Фидлър, директор на студиото, "Сега с Kingdoms ние търсим невиждано досега богатство и детайл в четири нови кампании, всяка от която предлага свои уникални особености, предизвикателства и атмосфера."

За повече информация относно новото разширение, следете редовно www.totalwar.com.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2007 22:30 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Психологически битки в Metal Gear Solid 4

Хидео Коджима смята да използва чудовищната мощ на PlayStation 3 не само за графика, но и за "психолочиески битки", както ги описва самият той. Четвъртата част на поредицата излиза в средата на ноември 2007.

В новия Metal Gear Solid 4 ще има дори психологически ефект от битките, заяви създателят на популярната поредица Хидео Коджима в речта си на австралийското изложение GO3 Entertainment Expo 2007 този уикенд.

Казаното от Коджима на австралийския гейминг форум предизвика огромен интерес не само заради информацията около бъдещия тактически екшън, а и заради прекрасната ретроспекция, в която именитият дизайнер описва трудностите, през които е преминал екипът при създаването на цялата серия.

"За да бъде максимално лесно за възприемане, в предишните части на Metal Gears главният герой Snake просто отиваше в тила на врага, а всички останали персонажи бяха представени като врагове", споделя той, цитиран от онлайн изданието Gamespot. "Този път всичко е различно. Светът на играта представлява една огромна военна зона, доминирана от две сили. По този начин Snake ще може сам да избере на чия стана да застане и какви да бъдат отношенията му с представителите на всяка от двете враждуващи фракции".

Това, разбира се, не означава, че за Snake всеки срещнат е враг, нито че останалите персонажи задължително ще го възприемат като такъв. Но тази малка особеност създава напрежение, каквото целят създателите на Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Накратко – целта е четвъртата част на поредицата да е по-скоро комплексна игра на котка и мишка, в която играчът никога не знае със сигурност дали е преследван или в момента преследват него.

Звучи като трудно изпълнима задача. Дори невъзможна, ако човек започне да се хваща за всяка дума на производителя. А той от своя страна допълва, че възнамерява да използва чудовищната мощ на PlayStation 3 не само за графика, а и за създаването на мистериозен психологически ефект или по-скоро "психологически битки", както ги описва самият Коджима. А те пък ще влияят на геймплея.

Какво точно означава това все още не е ясно, а за съжаление Коджима не подкрепя твърденията си с конкретни примери, картинки или филмчета. Ако и вие се чудите какво по-точно иска да каже въпросният господин, е редно да изчакате няколко месеца до излизането на играта в средата на ноември.

По-рано тази година Коджима заяви, че проявява силен интерес и към други платформи като Xbox 360 и особено PC, което би било чудесно. От друга страна обаче костюмираните чичковци от Konami очевидно не харесват идеята и държат Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots да се появи единствено за PlayStation 3. Поне през тази година.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2007 22:34 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Игрите на World Series of Video Games 2007

За първи път от много години насам, абсолютният фаворит Counter-Strike не е признат за основна дисциплина, а на негово място идва мега популярното MMO чудовище World of Warcraft.

Организаторът на глобални кибер турнири World Series of Video Games (WSVG) обяви дългоочаквания списък с основните дисциплини за сезон 2007. Общият награден фонд за годината точно един милион щатски долара, $750 000 от които са предвидени единствено за четирите основните игри в лицето на:

World of Warcraft 3v3 (PC)
Quake 4 1v1 (PC)
Fight Night Round 3 (Xbox 360)
Guitar Hero 2 (Xbox 360)


Оставащите $250 000 и все още необявените материални награди, ще бъдат похарчени за всички спомагателни събития в Европа и Азия, които евентуално ще приютят и по-малки гейм състезания в дисциплините Counter-Strike (1.6 или Source) и WarCraft 3. Кандидат за част от по-малката сума е и отборният екшън Call of Duty 2, чиито фенове ще имат възможността да участват в поне турнира на територията на САЩ през юли и август.

Също като миналата година, сезон 2007 включва относително малко гейм събития – само шест. Този път обаче списъкът с игрите е тотално различен. За първи път от много години насам, абсолютният фаворит Counter-Strike не е признат за основна дисциплина, а на негово място идва мега популярното MMO чудовище World of Warcraft.

Но изненадите не приключват с това. Защото на сцената дебютират конзолни игри като Guitar Hero 2, където играчите се надсвирват с китари в ръце, и безкрайно реалистичната бокс симулация Fight Night Round 3.

Естествено изборът на игри почти разплака Counter-Strike и WarCraft 3 масите, които до днес живееха с мисълта, че любимите им игри са най-важни, най-хубави и най-подходящи за кибер турнири. Реалността се оказа малко по-различна и благодарение на значително по-масовите конзолни заглавия, които изглеждат достатъчно добре, за да бъдат показвани по телевизията в САЩ, днес електронните спортове най-после имат шанс да достигнат милиони хора по целия свят.

Причината, поради която WSVG се отрече от Counter-Strike (CS), е новият лицензионен договор с производителя на играта Valve Software, задължаващ всички организатори на турнири да използват Counter-Strike: Source, ако държат да излъчват състезанията по телевизии от всякакъв тип. Само по себе си това не е проблем, но от друга страна близо 80% от CS общността недолюбва Source изданието и предпочита добрия стар Counter-Strike 1.6, базиран на силно модифициран Quake 1 двигател. Следователно повечето от тях не биха участвали в турнира и WSVG се отказва от идеята.

Организаторите на World Series of Video Games обещават големият финал на сезона да бъде приютен от най-голямото LAN парти в света – Dreamhack. Събитието се провежда два пъти в годината в Швеция, събира повече от 8 000 души и към днешна дата е огромно търговско изложение, превърнало се в спирка за безброй разнообразни кибер турнири.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2007 22:35 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Company of Heroes: Opposing Fronts с DX10 поддръжка!

Несъмнено Company of Heroes е страхотна реалновремева стратегия, но издателите THQ искат да я направят още по-добра! Разширението Opposing Fronts ще ни дари с нови мисии, нови единици и най-сетне - DirectX 10 поддръжка за най-добрите видео карти на пазара!

Миналата година Company of Heroes успя да се наложи на пренаселения със стратегии по Втората световна война пазар благодарение на невижданата досега графика и интерактивност. За разлика от всички други игри, в CoH всеки обект на екрана - от най-дребното укрепление до всяка една сграда на бойното поле - може да бъде унищожена, а отломките им се разхвърчат във въздуха с помощта на реалистичен физичен модел. Геймърите бяха спечелени и с прекрасният и коварен изкуствен интелект, впрегнат зад всеки един противник и дори вашите подчинени единици, които не са напълно беззащитни без вашата опека, какот и с интересната солова кампания, в която на фона на историческите факти авторите са си позволили и някои творчески волност. Така че кой може да вини THQ и Relic Entertainment че отговарят на нужните на всички CoH фенове с новия експанжън? Естествено никой, и ето защо Opposing Fronts, първият експанжън за Company of Heroes се задава към бойното поле - гейм пазара - тази есен.

Обявяването на Company of Heroes: Opposing Force мина изцяло под мотото "най-сетне за DirectX 10". Какво означава това за редовия геймър? Първо, енджинът на играта Essence Engine предлага пълна поддръжка на новата операционна система Windows Vista, с която оригиналната игра имаше някои дребни проблеми, преди излизането на последния пач. Второ, така Company of Heroes ще може да предложи почти фотореалистична графика, по-добри текстури и смазващи ефекти с холивудско качество. На трето място, това означава ъпгрейд - защото DirectX 10 благините ще бъдат достъпни само за тези, които си купят нова видео карта съвместима с DX10, като например GeForce 8600 или 8800. Добрата новина е, че DirectX 10 поддръжката ще е опционална, така че ако нямате желание да взимате нова видео карта, пак ще можете да се насладите на играта, макар и в добре познатия ви вид.

Освен техничестото превъзходство на новия Essence Engine, Opposing Force ще предложи и нови геймплей добавки към оригиналната игра. Две ново солови кампании ще запълват свободното ви време - ще можете да поемете ръководство над Втора Британска армия в битката за освобождаването на френския град Каен, или пък да поведете немските "панзери" в битка с най-голямото въздушно нападение за миналия век. Изходът от всяка една мисия ще оказва влияние върху следващата, като това ще стимулира играчите да играят внимателно и пазят ресурсите си, за да си осигурят по-лесно напредване и сигурна победа. Най-сетне метеорологичната прогноза ще оказва голямо влияние върху бойното поле - от проливни дъждове, до мъгла или жега. Всяка кампания добавя една нова армия в играта, която ще можете да управлявате и в мултиплеър, където вече ще имате избор от четири армии. А мулти-режимите почти ще удвоят своя брой, обещават от Relic, макар и да не разкриват факти около новите режими.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Апр 2007 23:40 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Създателите на S.T.A.L.K.E.R. обвинени в кражба!

Графични ресурси от Doom 3 и Half Life 2 са използвани без разрешение за направата на играта S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, твърдят модъри.

Когато стане дума за кражба на софтуер, свикнали сме да си представяме поредният средностатистически "пират" чийто компютър работи с нелицензиран Windows, а твърдият му диск е пълен игри, които е "напазарувал" безплатно от някой торент тракер. Но това не означава, че създателите на софтуер не крадат един от друг. На едното обаче казваме пиратство, а на другото - покана за съдебно дело.

Миналата седмица в гейм средите се разгоря скандал, след като геймъри с намерение да разработват модове за наскоро излезлия дългоочакван хит S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, установиха, че сред графичните ресурси на играта се срещат множество текстури и изображения, които според тях са взети наготово от световно известни игри като Half Life 2 на Valve и Doom 3 на iD Software. Първите уличаващи доказателства за кражбата се появиха по форумите на мод-сайта MapCore и взривиха гейм обществото. Изображения не само са приблизително идентични с минимална модификация, но и украинците от студиото GSC GameWorld, които са създатели на S.T.A.L.K.E.R. не са си направили труда дори да сменят името на файловете - те носят същите названия, както и в игрите, откъдето са взети наготово.

Както може да се предположи, реакциите от фирмите, чиито права са засегнати, не са положителни, но все още никой не е насъскал адвокатите си срещу GSC Game World. Представителят на iD SoftwareТод Холънсхед коментира случилото се така, "Забелязах, че на форум се твърди, че ресурси от Doom 3 са използвани в друга игра, но понеже работим здраво над Enemy Territory: Quare Wars, както и друг вътрешен проект, но нямаме време да разследваме случилото и проверим дали е истина. Само от това, което видях на форума, смятам, че имаме основания за притеснения." Холънсхед също така увери всички, че използването на ресурси от Doom 3 не е станало с разрешение на iD Software. От Valve отказаха какъвто и да е коментар по въпроса.

Страхотният нелинеен екшън S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl си спечели слава на игра, сглобена с ресурси от други игри още при появата на първите бета версии. Според фенове на CounterStrike в изтеклата ранна бета версията на играта са използвани оригинални звукови ефекти от любимия им мултиплеър екшън. Използването на чужди ресурси в ранната разработка на дадена игра не е чужда практика за гейм студията, понеже пести средства и време, но малцина си позволяват да използват чужди материали когато играта поеме по пътя към магазините.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Апр 2007 23:42 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
MMO екшънът Purge най-сетне безплатен!

Freeform Interactive направиха великденски подарък на всички фенове на екшъна и ролевите игри като освободиха от месечни такси онлайн екшъна Purge. Само една регистрация и няколко стотин мегабайта ви делят от един свят, в който технологията се е изправила на оръжие срещу магията.

Великденските празници преминаха, козунаците отдавна са само спомен, черупки от яйца покриват масата и е време или да разчиствате, или да си намерите добро извинение и да се оттеглите пред компютърния екран за още една безсънна нощ с любимото ви занимание. И какво по-добро от това да опитате нещо ново! Именно това ви предлагат от компанията Freeform Interactive. На връх Великден тя обяви официално, че освобождава от месечни такси своя онлайн екшън от първо лице с ролеви елементи Purge и неговия експанжън Purge Jihad. Всичко от което се нуждаете за да играете, е регистрация на официалния сайт http://www.purgefinal.com/ и достатъчно търпение, за да свалите 350-те мегабайта на игровия клиент. Няма да съжалявате и минутка обаче, понеже зад това непознато заглавие се крие един от най-нестандартните мултиплеър екшъни на 2005-та година, което най-сетне е достояние за всички геймъри по света.

Играта на Freeform Interactive излиза тихомълком на пазара в началото на 2005-та година и е духовен наследник на модификацията Future Vs. Fantasy за Quake II. Вдъхновени силно от игри като Unreal Tournament и Warsow, авторите решават да създадат първият изцяло мултиплеър екшън със сериозни ролеви елементи, бойните сражения в който се развиват в онлайн динамичен свят, разкъсан между враждуващите фракции на технологията и магията, на науката и религията.

Историята на играта разказва за това как футуристичните кибер войници на Реда се опитват да унищожат приказните раси на Избраните, които на свой ред отговарят на агресията с магически заклинания. Всяка една от фракциите се стреми да завземе не само територията на противника, но и да отслаби неговият бог - Мабус, богът на Избраните, и Евод, богът на Реда - унищожавайки жертвените олтари, разпръснати из неговата територия.

Първият важен избор в света на Purge е вашата фракция - Редът или Избраните. Всяка една фракция разполага с по четири класа - за Редът това са Андроида, Киборга, Командоса и Пустинника, а за Избраните - Магьосник, Боец, Убиец и Монах. Всеки клас разполага с три умения, които могат да бъдат развивани, както и избор между четири уникални за този клас оръжия. Самият геймплей се развива върху над 20 карти, разделени в две категории - малки, за от 2 до 24 играча, и големи (или направо огромни!), които побират минимум 10 и максимум 64 боеца.

Играчите се разделят в отряди според избраната фракция и се опитват да завземат жертвените олтари на противниковия отбор или отбележат определен брой убийства. Всяко убийство на противник носи точки опит и пари, които играчите могат да използват за да развиват своите бойни умения, а постиженията им се записват на централния сървър на играта. Парите на свой ред могат да се инвестират и в защитни установки, изборът между които е около десетина - от йонни кули до страховити магически тотеми. Поставени в близост до олтарите, те могат да забавят вражеската инвазия и създадат много главоболия на противника.

Purge също така отчита всяко едно действие на играчите - от ефектно изпълнени убийства, оказана помощ на съюзници и опити за саможертва в името на своята фракция - и ги възнаграждава с божествени точки. Натрупалите достатъчно точки играчи могат да посетят свой жертвен олтар и призоват могъщи божествени сили от своя бог - но само ако можете да сглобите правилно молитвата си към бога, като играта ви предлага над половин дузина възможности от изрази, три от които, подредени правилно, водят до желания ефект.

Онлайн (MMO) екшъните тепърва прохождат и макар всички геймъри да са насочили вниманието си към игри като Gunz, Warrock и очакваната Huxley, не трябва да подценявате и Purge - една от първите в този млад жанр. Ако сте готови да се включите още сега и присъедините към стотици други играчи в Purge, просто посетете сайта http://www.purgefinal.com/ и че се уверите, че не само бъдещето, но и миналото на този жанр има с какво да разнообрази вашето гейм меню.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2007 15:42 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
EA games са се захванали с разработката на новата част,която в най-добрите традиции на поредицата ще видим към края на 2007 г.Следаващият NFS (с пореден номер 11 и работно заглавие pros street) ще се опита да преложи ново,по-реалистично игрално усещане (в разрез с подчертано аркадния характер на предшествениците си) и да придаде на "жаждата за скорост" лек Grand turismo привкус.Говори се още и за радикални промени в drift системата,която още в Carbon претърпя значителни модификации.Друго нововъведение,което EA споменават (не без известна гордост) е т. нар. Autosculp технология.Неината похвална цел е да предостави на играча повече свобода при тунинговане и дизаин на автомобила.
Отново ще имаме "NFS мацка".Конкретно име липсва но от EA твърдят че в момента текът жестоки кастинги за ролята.
Оспях да намеря 10 най-вероятни лица на играта:

Изображение


Любопитен е и предварителният списък с автомобилите,които ще присъстват в pro street.Той ще включва возила от близкото минало и обозримото бъдеще,сред които Audi S3,Mazda Speed 3,Chevy Corvette Z06 и още двадесетина модела на Ford,Dodge,Nissan и др.
По неофициални данни играта ще изпползва Next gen технологията която ще придаде супер реалистична графика и движения.
Достъпен е и пълният списък с игрови режими-Circuit , Sprint , Speedtrap, Canyon Duel, Canyon RaceDrift , Canyon DriftTime Trial.

Разработчик: EA Games
Разпространител: EA Games
Плтаформи: TBA
Излиза: TBA 2007
Източник: сп. "Gameplay"

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2007 15:46 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Най-продаваните PC игри в България - януари - март 2007 г.

Кои са най-продаваните компютърни игри на българският пазар? Най-добрият барометър за предпочитанията на геймърите, избрали легалното копие, е класацията на фирма "Пулсар".

През първите три месеца на годината българският пазар за пореден път е в плен на световната World of Warcraft доминация, без никакви изгледи за промяна. Излизането на The Burning Crusade нажежи родното гейм воинство до точката на кипене и след задминаващото всичко очаквания предстартово парти и мълниеносното разпродаване на първата партида, Пулсар успяха да зарадват почти четири хиляди геймъра с експанжъна за популярната онлайн игра! Следващите три места в класацията отново са територия на Blizzard, съответно с оригиналното издание на World of Warcraft, култовата стратегия WarCraft III (чийто експанжън топли 9-тото място) и колекционерската игра на карти World of Warcraft TCG.

Ако първите места са предварително запазени за Blizzard, надолу по класацията не липсват изненади. На пето място се нарежда играта на българското студио "Хемимонт" Rising Kingdoms. Комбинацията между прелестна 2D графика и доказан стратегически геймплей на поносима за родния пазар цена са достатъчен коз да се доверите на най-новата игра на най-популярния роден разработчик на игри. Хемимонт имат още едно заглавие в класацията - стратегията Carthagen - което се крепи на 12-то място.

Шесто място е за маниаците на тема скорост с Need of Speed: Most Wanted, която вече се предлага на нова, още по-добра цена, докато най-новата игра от поредицата - NFS: Carbon - все още изкачва стълбицата, засега на 11-то място. Ако NFS ви е омръзнала, не допускайте грешката да прескочите наскоро излязлата Test Drive Unlimited, чийто онлайн режим, в който управлявате своята кола из огромен, динамичен онлайн хаитянски остров е задължително изживяване за всеки рейсър-фен!

От какво друго се интересуват геймърите освен коли... може би футбол? Фулболът е религия, а за PC именно FIFA на Electronic Arts е неговият пророк. Геймърите отредиха осмото място на FIFA 07, а тези с по-ограничен бюджет би трябвало да добавят още една единица към продажбите на изданието FIFA 06 Classics, наредено на 11-то място. UEFA Champions League 2006-2007 е на 19-то място.

Седмо място е за малчуганите с Ice Age 2, базирана по успешния анимационен филм и която с непретенциозния си аркаден привкус учудващо печели голям брой почитатели дори сред хардкор играчите. Също за по-младите играчи, на 14-то място в класацията е Yu Gi Oh Online, електронният вариант на популярната колекционерска игра на карти. Тя печели почитатели не само с изключително ниската си цена - на практика играта е безплатна, но заплащате за проведените дуели - но и с възможността да спечелите, размените и играете с над 3000 различни карти!

В дъното на класацията, по необясними причини, са хитовете на LucasArts, базирани на неостаряващата Star Wars вселена. Петнадесето място е за тактическия мултиплеър екшън Battlefield 2142, следван от експанжъна за Star Wars: Empire at War - Forces of Corruption, в който нова фракция се опитва да отслаби едновременно и Империята, и Бунтовниците. Най-добрата оферта обаче е последният в класацията а именно компилацията Star Wars The Best Of PC. Тя включва доказани хитове като оригиналната Star Wars: Empire at War, "играта на годината" за 2003 г. Star Wars: Knights of the Old Republic, първият мултиплеър тактически екшън в SW вселената Star Wars Battlefront, екшън-адвенчъра Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast, FPS екшъна Star Wars Republic Commando и вашата 14-дневна виза за света на Star Wars в MMO-то Star Wars Galaxies: 14-Day Trial. Всичко това на цената на една игра!



20-те най-продавани PC игри за Януари-Април 2007
1. PC.World of Warcraft: The Burning Crusade
3990
2. World of Warcraft
1163
3. WarCraft III 292
4. WOW: Heroes of Azeroth Booster 248
5. Rising Kingdoms 222
6. Need for Speed: Most Wanted 215
7. Ice Age 2 209
8. FIFA 07 200
9. WarCraft III: The Frozen Throne 193
10. Empire Earth 2 191
11. Need for Speed Carbon 187
12. Carthagen 185
13. FIFA 06 - Classics 181
14. Yu-Gi-Oh! Online 177
15. Battlefield 2142 175
16. Star Wars: Empire at War - Forces of Corruption
170
17. Scarface: The World is Yours 168
18. Test Drive Unlimited 165
19. UEFA Champions League 2006-2007 161
20. Star Wars The Best Of PC 153

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2007 19:06 
http://forum.bergon.net/viewtopic.php?t ... 295cb8c1da

терористе без лоши чусвта ,по добре всичко да е на 1 място :two beer:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2007 19:07 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 18 Сеп 2006 19:25
Мнения: 1477
Години: 30

Местоположение: Urban Streets
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
Така и трябва...

_________________
Слушай тялото си. ТО ще ти казва какво да правиш ..


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2007 19:19 
Offline
Луд умора няма
Аватар

Регистриран на: 29 Авг 2006 11:52
Мнения: 800
Години: 32

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Obvious написа:
http://forum.bergon.net/viewtopic.php?t=28037&sid=f3faab1fda7bd7f9734add295cb8c1da

терористе без лоши чусвта ,по добре всичко да е на 1 място :two beer:


тая стартрек кво представлява???? и имаме ли нещо подобно?

_________________
Изображение

Цитат:
Американски форум: Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум: Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум: Задаваш въпрос, после дълго ти разказват какъв си тъпак.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2007 21:16 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Още за Grand Theft Auto IV

Мултиплейър все пак ще има, но противно на плъзналите напоследък слухове, няма нищо общо с MMORPG логиката.

Нова порция детайли за Grand Theft Auto IV заляха Интернет пространството броени дни след като Rockstar Games обяви официално бъдещия хит за Xbox 360 и PlayStation 3, очакван през октомври тази година.

Изглежда играта ще бъде напълно различна от всички предходни GTA серии, като особено внимание е обърнато на свободата на действие. Както вече знаем, действието в GTA IV ще се развива през 2007, при това по улиците на измисления град Liberty City, подозрително напомнящ на мегаполиса Ню Йорк. Главният герой е някой си Нико Белич, родом от Източна Европа. Подмамен от братовчед си Роман, разправящ цветни истории за разкошен живот, тъмният балкански субект пристига в САЩ в търсене на прословутата американска мечта. Естествено, реалността се оказва доста по-различна, но така или иначе братовчедът е на практика единственото познато лице за Нико в големия град.

Една от основните разлики в Grand Theft Auto IV ще бъде начинът, по който главният герой взаимодейства с останалите хора. В предходните игри той бе по-скоро момче на повикване, което получава заповеди по телефона и съответно изпълнява разнообразни задачи за някакво време и на определена цена. Този път обаче главният герой ще може и сам да урежда бизнес срещи с други колеги. Това, разбира се, не означава, че Нико няма да приема заповеди от никой, но все пак ще има право на избор. Нещо, с което производителят Rockstar много се гордее.

Но свободата на действие далеч не се изчерпва с това. Виртуалният град в GTA IV пресъздава четири от общо петте масивни района на Ню Йорк, включително фрагменти от Ню Джърси. Районът "Broker" е еквивалент на Бруклин, Манхатън е преименуван на "Algonquin", Куинс е познат като "Dukes, Бронкс става на "Brohan", a Ню Джърси на "Alderney".

Звучи внушително и площта е огромна, въпреки това в някои от предходните серии има и по-мащабни виртуални градове. За сметка на това авторите обещават свободата на действие, интерактивността и нивото на детайлите да компенсират този дребен недостатък.

От появилия се преди малко повече от седмица трейлър стана ясно, че графиката ще бъде феноменална. Светлината, текстурите, движението на всеки обект, интерактивността и всичко останало се набиват на очи още в първите няколко секунди. Това, което остава скрито обаче е напълно преработеният изкуствен интелект на управляваните от компютъра персонажи, познати като NPC. В новия GTA те ще ходят, говорят и дори изпълняват ежедневните си занимания по-убедително, особено в ситуации, застрашаващи живота им по някакъв начин. През деня огромни маси от хора и коли ще задръстват улиците, докато през нощта обстановката ще е по-спокойна и някои ще са настроени като за купон.

Дали играчът ще може да влиза в нощни клубове и да се забавлява все още не е ясно. Все пак би било добре, ако има свободата да посещава елитни заведения за хранене от типа на McDonald's и други приятни местенца, защото дори виртуалните пичове трябва да се хранят и разпускат.

Също като в предходните няколко серии и всички модерни игри, персонажите ще бъдат озвучени от професионални актьори. Докато Нико се намира в кола ще може да избира измежду десетки радио станции с волни програми. Малко вероятно за проекта да са ангажирани кой-знае колко популярни актьори или радио водещи от ранга на Хауърд Стърн. Авторите на играта твърдят, че биха целта да наемат относително неизвестни актьори и музиканти, за да им помогнат в кариерите, но все пак и те имат определен бюджет, в който трябва да се вместят.

Мултиплейър все пак ще има, но противно на плъзналите напоследък слухове, няма нищо общо с MMORPG логиката. За съжаление на този етап за играта в мрежа не се знае почти нищо, освен че ще бъде отделен режим от соло "кампанията". Все пак екипът на Rockstar обещава той да бъде изключително забавен, интересен и прогресивен.

Както вече стана ясно, версиите за Xbox 360 и PlayStation 3 няма да се различават в нито едно отношение. Неща от рода на "зареждане" са тотално изхвърлени от концепцията, така че играта ще показва екран с надпис "Loading" единствено и само в началото.

Все пак собствениците на Xbox 360 ще могат да свалят най-различни допълнения по Интернет. Говори се, че дискът с играта за PS3 ще бъде малко по-обемен, но това може и да няма връзка с евентуално допълнително съдържание. Дори така да е, с времето световната мрежа неминуемо ще се наводни с разнообразни модификации, модели, радио станции, превозни средства и куп друг екстри, от които PlayStation 3 потребителите ще бъдат ощетени поне на първо време.

До излизането на Grand Theft Auto IV остават повече от шест месеца, ето защо като начало можете да се задоволите с първия и засега единствен трейлър.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2007 21:18 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
The Ship акостира в магазините

След като си спечели хиляди почитатели сред потребитеите на платформата Steam, забавният екшън-адвенчър-симулатор на кораб, пълен с убийци и интриганти, The Ship вече пуска котва в магазините, при това на перфектната цена.

Непознатата на родните геймъри компания Merscom огласи новината, че в американските гейм магазини вече може да се закупи оригиналният екшън-адвенчър The Ship на студио Outerlight, доскоро достъпен единствено онлайн през популярната платформа Steam на Valve. Първоначално разработван като безплатен мод за Half Life 2, The Ship се оказва толкова добра игра, че авторите бързо се насочват към комерсиалния гейм пазар, макар и нагърбени с нелеката задача да продават играта си сами без разпространител. Благодарение на невиждания си геймплей и страхотна артистична визия, The Ship спечели награда за оригинален дизайн за 2006 година на престижния сайт IGN.Com, както и място на пиедестала на петте най-добри игри за миналата година на FiringSquad.Com. Ето че най-сетне през април тази година масовият геймър може да се сдобие с играта от магазина в подобаваща опаковка на бюджетната цена от 19.99 долара. Изданието на Mwerscom включва редица допълнения, сред които е изцяло нов солов режим на игра със заплетен сюжет и десетки часове геймплей.

Какво е The Ship? Както подсказва името на играта, това е огромен, луксозен туристически лайнер, собственост на загадъчния г-н Х и потеглил на дълго пътешествие из безкрайния океан. И който е обречен да преживее трагедия, пред която сълзливата история на Титаник просто бледнее. Целият му екипаж е съставен от специално поканени гости - безскрупулни крадци, убийци и интриганти, които биха пречукали и бедната си майка без да им мигне окото в името на славата и парите. Причината да са събрани заедно става ясна едва когато г-н Х разкрива пъклените си планове. Той възлага на всеки един от своите гости специалната задача да убие точно определен член на екипажа. Играчът попада във вихъра на събитията като поема контрол над един от гостите и трябва да успее да убие нарочената си жертва преди самият той да стане жертва на някой друг.

Уникалното в The Ship е, че това не е поредният екшън, в който героите профучават по коридорите, сграбчили тежка артилерия в ръце и сипещи олово във въздуха. Убийствата на кораба се изпълняват потайно и с такъв финес, на който би завидяла всяка една приключенска игра. Почти всеки предмет, който намерите в играта, може да се използва като оръжие - от револвер до ножица или ваза за цветя - и колкото по-обикновено наглед е оръжието, толкова по-голям шанс имате да се промъкнете край зоркия поглед на охраната на кораба, чиято цел е да разконспирира вашите намерения. Победата е за този, който единствен оцелее в края на играта или който натрупа най-голям капитал от пари, ограбвайки бижутата и ценностите на останалите гости на кораба, които се съхраняват в личните им стаи. The Ship може да се играе както солово, срещу управлявани от играта десетки конкуренти за титлата "най-подъл убиец на трансокеански лайнер", така и в мултиплеър с истински играчи, където нещата наистина загрубяват.

Естествено, за да убиете някого не е задължително да имаш оръжие - в детайлно пресъздадения кораб има стотици места, където са скрити капани, в които хитрите играчи биха натикали своята жертва. И един съвет от нас - никога не позволявайте на своята набелязана плячка да заподозре, че точно вие сте нейният убиец, понеже в The Ship начините тя да се измъкне от вас са многобройни. Сред огромния кораб са разпръснати стаи с гардероби, където всеки играч може да промени дрехите на своя персонаж, за да обърка допълнително своя убиец. Има стаи, в които има постоянна охрана и играчите могат да се възползват от тях, за да не позволят на убийците им да ги приближат.

Ако цялата тази игра на котка и мишка в трюма на кораба ви се вижда сложна, пригответе се за черешката на върха на торбата, а именно симулацията на вашия персонаж. Всеки гост идва на кораба с ценности 2,500 английски лири стерлинги и около 250 лири в джоба. Тези пари са жизнено важни, защото вашият персонаж не е машина, а има своите нужди - той огладнява и ожаднява, и често ще се наложи да го измъкнете от своето скривалище, за да утолите глада му или пийнете по чашка. Както може би очаквате, храната на кораба не се раздава безплатно, а се купува с пари, които рано или късно свършват и е нужно да се запасите с кеш от поредната си жертва. Страховити гледки на трупове и озлобени съседи с револвер в ръка могат да причинят сериозен психологически шок на вашия персонаж и затова е добре честичко да посещавате корабния психолог, където бързо и лесно ще му възвърнете предишната сигурност... поне за кратко!

The Ship е игра на контрастите. Мрачната на думи концепция на играта е опакована във весела и комична анимационна графика с неподражаем артистичен стил в духа на ранните години на миналия век, която наподобява триизмерен вариант на популярните в миналото приключенски игри на LucasArts. Не си мислете обаче, че простичката графика щади използвания Half Life 2 енджин - нищо подобно! Корабът в играта е пресъздаден превъзходно и с хиляди детайли, които изстискват възможностите дори на машини от среден клас. Така че ако харесвате екшъни със стил и не се страхувате от заглавие, по-сложно от Quake IV, няма да сбъркате ако се качите на борда на този кораб.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2007 21:20 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Световните Рекорди на Гинес готви луксозно гейм издание

Изданието ще даде отговор на хиляди любопитни въпроси като например кои професионални геймъри печеля най-добре, кой е най-големият гейм рекорд изобщо и дори коя е най-популярната конзола за всички времена.

Издателят на книгата с рекорди на Гинес (Guinness World Records) планира да пусне в продажба ново издание на популярния алманах, което да е посветено изцяло на игрите във всичките им форми.

Книгата е озаглавена "Guinness World Records - Videogame Edition 2008" и ще предлага разнообразна и богата информация за всевъзможни гейм постижения, подробни ревюта на двайсетте най-големи игри за годината, плюс редица рекорди, хардуерни профили, класации по продажби, технически постижения и всичко останало.

Изданието ще даде отговор на хиляди любопитни въпроси като например кои професионални геймъри печеля най-добре, кой е най-големият гейм рекорд изобщо и дори коя е най-популярната конзола за всички времена.

Някои от засегнатите теми ще бъдат особено спорни, ето защо издателството е поканило немалко хора от различни сектори на бранша, които ще заложат имената си като гаранция за достоверността на посочената информация. В това число влизат професионални играчи, създатели на игри, организатори на турнири, изложения и дори журналисти.

"Преди няколко години представихме списък с рекорди от света на гейминга и това се оказа един от най-популярните раздели за читателите. Очевидно интерес не липсва и това ни подтикна към създаването на цяло издание, което да е посветено на гейминга във всичките му форми", споделя редакторът на Световните Рекорди на Гинес Крейг Глендей.

"Екипът ни от търсачи на рекорди вече следи гейм обществата и прилежно записва всички факти и положителни отзиви. А мащабите са огромни. Настоящите игри, играчи, производители, платформи и състезания предоставят повече от достатъчно информация, с която да запълваме изданието ежегодно. Работата по проекта е настина вълнуваща и любопитна", продължава той.

Според редактора, новината, че екипът на Световните Рекорди на Гинес се е заел със задачата да издава книга посветена на игрите е добра както за геймърите, така и за цялата индустрия във всичките й разновидности. По този начин геймингът ще бъде по-добре разбран и оценен от всички, допълва той.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2007 21:41 
Offline
Pow Wow

Регистриран на: 02 Юли 2006 19:11
Мнения: 3461
Години: 33

Местоположение: Добрич
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 8 пъти
ето малко инфо за новото нфс ама на руски :(

Информация о Need for Speed Pro Street 09:14
Нам стало известно, что сейчас во всю идет кастинг на девушку NFS: Pro Street. На данный момент осталось 5 кандидаток:
Sapphira O`Shannon
Georgina Barlett
Amy Moloy
Sandra Ontiveros
Bella Lane
Кто-то из этих девушек станет лицом NFS: Pro Street, а помочь какой-то из них в этом вы можете на этой странице, так же там можно посмотреть полную информацию о каждой из девушек.

О самой игре пока мало что известно: планируеться улучшить качество графики использую технологию next-gen, увеличить свободу вождения и реалистичность, сделать что-то между аркадой и симулятором. Так же доступен не полный список игровых режимов: Circuit - круг, Sprint - спринт, Speedtrap, Canyon Duel, Canyon RaceDrift - дрифт, Canyon DriftTime Trial. Вот и все. Следите за новостями, эта страничка будет обновляться по мере их появления.

Список машин Need for Speed Pro Street

2006 Aston Martin DB9
2006 Aston Martin DBR9
2006 Audi RS4
2006 Audi S4
2008 Audi TT
2007 Audi S3
1971 Dodge Challenger
1969 Dodge Charger
1968 Chevy Camaro SS
94-98 Toyota Supra
2006 Lotus Elise
2006 Mazda Speed 3
93-96 Mazda RX-7
05-06 Mazda RX-8
2007 Mazda MazdaSpeed MX5
2006 Saturn Sky
2006 Scion Tc
92-96 Ford Escort Cosworth RS
2006 Chevy Corvette C6
2007 Chevy Corvette Z06
2006 Chevyet Cobalt SS
03-up Infiniti G35
2006 Lexus IS350
93-99 Nissan Skyline RB26DETT
2007 Pontiac Solstice GXP
2007 SEAT Leon Cupra
1999 Mitsubishi Eclipse


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2007 22:06 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 06 Дек 2004 17:28
Мнения: 1008
Години: 30

Местоположение: Greece
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Само Camaro-то и Charger-a ,другите коли sUX :)

_________________
anywhere is possible


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2007 23:16 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Обявиха BlizzCon 2007

Както и предишния път, посетителите на BlizzCon ще имат възможността да срещнат на живо и общуват с редица представители на гейм компанията. Самите те ще се постараят да отговорят на всички потенциални въпроси, включително кога можем да очакваме продължение на култовата стратегия в реално време StarCraft.

По-рано днес компанията Blizzard Entertainment, известна с хитове от ранга на StarCraft, Diablo и World of Warcraft, обяви второто издание на собственото си гейм изложение BlizzCon. Събитието ще се проведе между 3 и 4 август в луксозния калифорнийски комплекс Anaheim Convention Center.

В организираната от Blizzard конвенция, с име напомнящо твърде много на QuakeCon, ще могат да вземат участие всички фенове, професионални играчи и журналисти от целия свят. Те ще имат възможността да участват в безброй викторини, турнири, промоции и всевъзможни други дейности само срещу 100 щатски долара на калпак.От Blizzard Entertainment уточняват, че билетите ще влязат в продажба по-късно тази година.

Както и предишния път (2005), посетителите на BlizzCon ще имат възможността да срещнат на живо и общуват с редица представители на гейм компанията. Самите те ще се постараят да отговорят на всички потенциални въпроси, включително кога можем да очакваме продължение на култовата стратегия в реално време StarCraft.

Освен това в комплекса ще бъдат разположени десетки будки, в които ще се продават всевъзможни джунджурии, играчки, книги, комикси и дори стари игри на компанията с висока колекционерска стойност. А за да е пълен купона, Blizzard обещават турнири както за обикновените, така и за професионалните играчи. В това число влизат спомагателни събития с прилични наградни фондове в на практика всички дисциплини, включително World of Warcraft, WarCraft 3, StarCraft и дори игри на карти с WoW тематика.

Компанията майка е ангажирала дори професионален камерен оркестър, който ще изпълнява на живо популярна музикални теми от хитове като Diablo, Warcraft и StarCraft. В рамките на първия BlizzCon имаше дори брутален рок концерт, но засега не е ясно дали и този път ще има подобни екзотики.

Специално за най-големите маниаци ще има и своеобразен търг на реални вещи, свързани с различни заглавия на Blizzard Entertainment. Търговията на виртуални вещи е сериозен проблем за компанията, която ежемесечно гони хиляди играчи от сървърите си с обяснението, че развалят крехкия баланс в икономиката на популярната MMORPG игра World of Warcraft. Ето защо участието на иманяри и виртуални търговци в наддаването ще бъде абсолютно забранено.

"Първият BlizzCon надмина дори най-големите ни очаквания. Останахме изключително доволни от реакциите на обществото и нямаме търпение да се срещнем отново с всички тях и подобрим успеха от 2005", споделя президентът и съосновател на Blizzard Entertainment Майк Морхейм.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2007 23:17 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Lost Planet за PC през юни


Версията на Lost Planet за персонални компютри е насочена единствено към Windows Vista потребителите и ще се възползва пълноценно от всички благинки на DirectX 10. На този етап не е ясно дали играта ще предложи промени в геймплея, нови епизоди и други глезотии.

Изглежда хитовият екшън за Xbox 360 от началото на годината Lost Planet: Extreme Condition все пак ще се появи и на PC пазара, при това още през юни. Поне така се твърди в материал на японското електронно издание Game Watch, което очевидно се позовава на потвърдена информация както от създателя на играта Capcom, така и от производителя на видео чипове nVidia.

Европейският клон на Capcom все още не разполага с подобна информация и засега запазва типичното за него мълчание по въпроса. От материала на Game Watch става ясно, че PC версията на Lost Planet ще бъде достъпна единствено за Windows Vista и ще се възползва пълноценно от всички благинки на DirectX 10 технологията. Ако това наистина е вярно, то PC изданието със сигурност би трябвало да изглежда значително по-добре от аналога си за Xbox 360. Освен това играта ще предлага ултра високи резолюции от порядъка на 2560x1600, които от своя страна ще затормозят живота на актуалните, а дори и бъдещите DirectX 10 карти.

На този етап не е ясно дали PC версията на Lost Planet: Extreme Condition ще предложи промени в геймплея, нови епизоди и други глезотии. Информация за евентуалната интеграция с мултиплейър платформата Games for Windows – LIVE на Microsoft също липсва.

Новината от Япония до известна степен си противоречи с твърденията на Capcom, че Lost Planet и Dead Rising ще останат ексклузивни за Xbox 360 заглавия завинаги. Може би интервюираният представител на компанията е имал предвид евентуални версии на игрите за конкурентни конзоли и по-точно PlayStation 3. А това е добра новина за всички, които биха искали да се отдадат на разфасоване и обстрелване на всевъзможни чудовища в Dead Rising на компютърния екран.

Научнофантастичният екшън от трето лице Lost Planet: Extreme Condition излезе на пазара за Xbox 360 в началото на тази година и в рамките на едни се превърна в една от най-продаваните игри за конзолата на Microsoft изобщо. Действието се развива на дълбоко замръзнала и като цяло враждебно настроена към живота извънземна планета. Като същински окупатори на Близкия Изток, хората смучат топлинна енергия от доминираща раса на планетата – инсектоидите Akrid.

Играчът поема ролята на враждебно настроен младеж на име Уейн. Неотдавна бащата на момчето е брутално разкъсан от ядосан представител на Akrid и така заслепеният от ярост Уейн се впуска в издирването на въпросната буболечка. Не след дълго обаче разбира, че криещите се под повърхността на привидно замръзналата планета цели орди от насекоми далеч не са най-големия му враг.

Историята е доволно любопитна, като за екшън игра, и ще задоволи дори претенциозните геймъри, които на всяка цена трябва да имат добро оправдание, за да посегнат към виртуалния арсенал. Графиката и озвучението са феноменални и допринасят за цялото изживяване, макар че след една година надали ще са еталон. Въпреки това PC геймърите с дълбок джоб и мощен хардуер надали ще останат недоволни, особено с евентуални подобрения, които DirectX 10 конверсията обещава.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2007 23:20 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Продължения: Bethesta купува Fallout, отново слухове за Starcraft II

Fallout и Starcraft са две легендарни игри от два напълно различни жанра, но едно нещо ги сближава - милиони геймъри от цял свят всеки ден тайничко се надяват, че техните фаворити ще се сдобият с продължения. И ето че те идват насам!

Fallout, най-популярната пост-апокалиптична ролева игра, се смята за един от пионерите на съвременните "хардкор" RPG-та с невижданата до този момент заплетена фабула, нелинейна структура на сюжета и впечатляваща свобода на действие, които и до ден остават ненадминати. След успешни две ролеви игри, една тактическа стратегия и конзолен екшън, поредицата Fallout изпадна в немилост покрай финансовите трудности на своя разпространител, Interplay. Когато става ясно, че Interplay нямат намерение да издадат продължение, през 2004 година компанията Bethesta Softworks, известна с мащабната си епична ролева серия The Elder Scrolls, закупи лиценз за разработка на ролева игра във вселената на Fallout, използвайки за целта доказания в The Elder Scrolls IV: Oblivion енджин Gamebryo. Макар това да е причина за феновете да ликуват, Bethesta пази зорко всички подробности около новия Fallout в пълна тайна и мнозина имат основания да се съмняват, че няма изгледи проектът да се превърне в завършен продукт в близките години. Така ли е наистина?

Оказва се, че съмненията са били излишни. Днес компанията Bethesta Softworks обяви, че е откупила пълните права върху поредицата Fallout срещу необявена сума. До този момент Bethesta притежаваха лиценз само върху разработката на Fallout 3, а Interplay запазваха собствеността върху марката и право да разработват в бъдеще свои игри, сред които са и плановете за онлайн (MMO) ролева игра. Сега вече ролите се обръщат: Bethesta Softworks притежава пълни права върху поредицата и разработката на всички бъдещи Fallout заглавия, докато Interplay запазват опцията да направят MMORPG, но при строги условия - играта трябва да се появи по магазина до шест години и трябва да привлече финансиране възлизащо на не по-малко от 30 милиона долара. Ако Interplay не успее да отговори на тези условия, те губят правото да направят Fallout Online и всички бъдещи заглавия в популярната поредица ще носят логото на Bethesta.

***

Starcraft II преди Коледа? Този слух разбуни духовете по форумите, посветени на неувяхващата стратегия Starcraft. На корейските форуми на про-геймърския отбор Team Liquid бе пусната изненадваща информация, че Blizzard не само работят усърдно над продължението на космическата реалновремева стратегия, но са в напреднал стадий и играта ще предложи публична бета версия до края на годината. Според Team Liquid информацията, с която разполагат, идва от вътрешен за Blizzard източник, който ни обещава, че ще получим нова, четвърта раса, наречена Кериган; добрите стари арсенали на Земляните, Зергите и Протосите ще бъдат запазени и попълнени с по две нови единици за всяка фракция; и напълно изменен гейм баланс, залагащ на по-динамична и сложна игра. Слухът бързо бе подет от гейм пресата, като сайтът IGN.Com дори се свързал с Blizzard, но от компанията откават да дадат коментар, без изрично да отричат слуха.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Апр 2007 23:21 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Очаква ни нова българска игра - Dimensity


Dimensity ще е фентъзи стратегическа игра с ролеви елементи, което ще заложи твърдо на традициите в жанра, но и ще предложи някои RPG нововъведения, които ще освежат познатата ни RTS формула.


Още с излизането на първата успешна българска компютърна игра, знаменитата Tzar: The Burden of the Crown през 2000 г., българските гейм студия доказаха пред света, че в нашата страна има хора, които наистина разбират от стратегически игри и знаят как да го покажат. И макар повечето родни геймъри да свързват понятието "българска стратегия" с името на Haemimont Games, в страната има и друго студио, които работи неуморно върху ново заглавие, с което да изненада почитателите на този жанр. След три години разработка при почти пълна липса на информация, русенското студио за игри Dagger Games най-сетне оповести публично в световната гейм преса за работата си над триизмерната реално-времева стратегия с ролеви елементи Dimesity. Отворен е официалния сайт на играта на адрес http://dimensity.dagger-games.com/ и форумите очакват любопитните играчи.

Изцяло изпълнена в тон със златните традиции в жанра, Dimensity ще предложи класически сблъсък между четири различни раси, разполагащи с общо над сто герои, военни единици и постройки, продължителна солова кампания с нов, уникален безкраен солов режим, безкраен арсенал от предмети, разпределени в пет различни категории, специфичен мултиплеър и не на последно място приличен триизмерен енджин, който ще представи вселената на Dimensity с подобаващо пищна графика и анимация.

Светът на Dimensity ще е приказна вселена, сътворена от Бога на Светлината, който след продължителни сражения успял да заточи своите врагове - Боговете на Хаоса и Мрака - в отвъдно измерение. Оставен на свобода да извае света и да го дари с живот, той дарява с интелект четири раси - хората, гущероподобните триенди, привлечените от зова на войната призраци, и пазителите на природните стихии Елементали. В крайна сметка обаче опандизените богове намират начин да се върнат в материалния свят и подмолно привличат на своя страна някои от расите, което е последвано от кървав конфликт между злото и доброто. Така светът на Dimensity се превръща в бойно поле, в което изходът ще бъде решен единствено от вашия стратегически талант.

Стратегическа или ролева игра? Макар стратегията да е в сърцето на геймплея, и през повечето време да отделяте внимание отновно върху създаването на добре защитена база, която да бълва орди от войници за вашата армия, тя ще бъде максимално опростена. Забравете за микромениджмънта на вашата база или постоянното седене на ресурсите - натрупването на богатство в играта ще се постига основно чрез завладяване на нови територии и неутрални постройки или чрез изпълняването на множество задачи. Ето защо не трябва да пренебрегвате Лидерите. Тези герои на меча или магията - в зависимост от класа, който им изберете - ще могат да трупат опит след всяка успешна битка или изпълнена задача по време на соловата кампания, да вдигат нива и развиват не само показателите си, но и специални умения, бойни способности или магически заклинания.

Героите също така ще могат да намират и предмети из игровия свят, които ще имат случайно генерирани качества и ще се разпределят в пет различни категории - обикновени, магически, комплекти (няколко предмета, които веднъж събрани заедно, дават допълнителни бонуси), уникални предмети и изключително могъщите древни предмети и комплекти от предмети, датиращи от времето на войната между боговете. Колкото по-могъщ е даден предмет, толкова по-малка е вероятността да ви се падне по време на игра - механика, доказала пристрастяването на геймърите към събирането на предмети още от легендарното Diablo.

Поредното доказателство, че авторите са се вдъхновявали силно от Diablo за своята игра е и фактът, че след приключване на соловата кампания ще може да пренесете своите развити и опитни герои в нов режим на игра, наречен "Предизвикателство" (Challenge). При него попадате в огромен свят състоящ се от навързани помежду си случайно генерирани карти, като можете по всяко време да преминавате между тях. В този режим вашият герой ще бъде поставен пред безкрайна поредица от предизвикателни битки, които са далеч по-сложни от соловата кампания, в търсене на нови, още по-могъщи (и съответно редки!) предмети, с които да бъде екипиран.

Мултиплеърът на пръв поглед не звучи обещаващ - на сайта си авторите обещават битки единствено между максимум четирима играча, но не бързайте да го пренебрегвате, защото в Dimensity дори мултиплеърът ще крие елементи на ролева игра. Вашите Лидери ще могат да пренасят събраните от тях опит, бойни способности и предмети от една мултиплеър в друга, като все още не е ясно как ще става съхранението на персонажите - дали локално или чрез централен онлайн сървър.

Играта на Dagger Games не си поставя амбициозни цели, но затова пък още от сега е ясно, че това което ще получим, ще е уникален конктейл от стратегия и ролеви приключения. Очаквайте и в бъдеще да научите повече за разработката на Dimensity на нашия сайт.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2007 13:16 
Offline
śŁΣėρШăŁKёг
Аватар

Регистриран на: 05 Май 2004 12:57
Мнения: 704
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Слухове за StarCraft 2

Източници близки до Blizzard съобщиха, че компанията има намерение да пусне нова версия на може би една от най-популярните игри - StarCraft. Макар да е вече на 10 години, играта все още предизвиква интерес у десетки хиляди геймъри. Източниците коментират, че се очаква до края на годината да се появи първата бета версия на играта, а официалната версия е планирана за средата на 2008 година. В новата версия на играта ще бъде тотално променена графиката, като се очакват десетки нови ефекти и анимации. Освен това в играта ще се появи и нова четвърта раса, както и доста нови единици. Според специалистите, през последните 1-2 години са плъзвали много слухове за SC 2, но този път информацията и източникът изглеждат наистина достоверни.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2007 17:32 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Още ужаси в училище с Obscure II

Ужасите в училище нямат край. Точно когато си помислихте, че в Obscure с демоните вече е свършено и оттук насетне ви чака тежкото зубрене в университета, от Hydravision ви стоварват ново чудовищно бедствие. Познахте - Obscure II.

През 2004 година френското студио Hydravision избра за терен на своя нов сървайвъл хорър екшън най-обикновена американска гимназия. Така се роди Obscure - едно свежо заглавие, в което гимназисти избиват орди от зомбита и свръхестествени чудовища и се опитват не само да запазят своя живот и разсъдък, но и този на своя най-близък приятел в училище. Подобно на всички второразредни хорър филми напоследък, формулата проработи безотказно. Именно това е причина издателят Playlogic да гласува доверие на французите и да обяви официално, че вече се работи над продължението Obscure II.

Единственото, което засега знаем за продължението, е че действието ще се развива две години след кървавата касапница от първата игра. Главните персонажи са пораснали, поумнели, надживели страховете си и всички до един са завършили с успех училище, пренасяйки се към следващата логична стъпка за всеки млад герой - университета! Естествено, никоя алма матер не е застрахована от нападения от демоничен характер, така че едина хубава нощ университета става заложник в ръцете на нови и още по-кръвожадни чудовища. Електричествоот е прекъснато и всички са пленници на мрака - а фенерчето ви ще е по-ценно дори от револвера!

Obscure не е поредицата, която може да революционализира сървайвъл хоръра, но още с първата игра получихме възможността да се грижим за оцеляването и на управляван от компютъра персонаж. За тези, на които настръхват косите от мисълта да са детегледачка на поредния AI, ще е предвидена възможност за кооперативна игра с истински човек, но този път светът ще отговори на този режим с по-сложни предизвикателства. Изборът на персонаж е сведен до шест различни студента, всеки със свой уникален вид, качества и познания по оцеляване, като ще можем по всяко време да променяме избора си.

Доминик Морел, представител на Playlogic коментира заложбите на Obscure II с думите, "Новата игра ще е полирана от всяка една страна, от вниманието към визуалните детайли и оптимизирания контрол; до плътната и напрегната атмосфера в самата игра. Това ще е една смразяваща кръвта игра с уникални възможности - едно страхотно изживяване."

Obscure II ще докара кошмари и на американските и европейски студенти (включително родните!) през есента на годината, а за коледа ще има версия за Wii, възползваща се от уникалния контролер Wii-mote.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2007 17:49 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Новото лице на войната - Operation Flashpoint 2

Играта, която положи основите на тактическия екшън - Operation Flashpoint - се завръща на бойното поле. Слагайте каските, грабвайте оръжията и се пригответе за най-добрата симулация на военен конфликт, правена някога, твърдят от Codemasters!

Преди шест години пазарът на екшън заглавия, все още доминиран предимно от игри, в които геймплеят се свеждаше до избиването на всички живо, което застане пред мерника на играча, бе белязан от първата "бяла лястовица" на задаващия се нов жанр на тактическите екшъни - компанията Codemasters и Bohemia Interactive Studios издадоха Operation Flashpoint. Това бе играта, която разкри на цялото геймърско воинство грозното лице на войната - абсолютният реализъм в симулацията на бойните действия в един измислен военен конфликт в средата на 80-те години на миналия век, и геймплей белязан от ниво на трудност, което накара дори опитните играчи да осъзнаят какво всъщност е "hardcore" игра. Дори американската армия оцени достойнства на Operation Flashpoint и използва играта като симулация за обучението на военни кадри.

Подобен успех не се подминава без ответен удар и Codemasters вече са готови за него - компанията обяви, че през следващата година ще издаде продължението Operation Flashpoint 2. По думи на авторите от Bohemia, това ще е най-значимото събитие в жанра - играта се разработва вече две години от огромен екип от програмисти и дизайнери и е сред най-скъпите проекти на Codemasters за последните няколко години. Под каросерията на Operation Flashpoint 2 ще е "next-gen" енджинът Neon, който освен всички прелести на DX10 ще предложи и необятни отворени пространства, в които ще се симулират брутални сражения между стотици управлявани от играта или играчите войници. Очакват ни битки с невиждан размах, за PC и всички конзоли от ново поколение, обещават от Codemasters.

Operation Flashpoint 2 няма да има за цел да преоткрива жанра, вече полиран до блясък от игри като поредицата Battlefield. Залагайки на запазената марка на поредицата - почти автентичен реализъм и високо ниво на трудност, макар и смегчено спрямо оригинала - заглавието ще прескочи няколко десетилетия напред в историята и ще ни отведе на до съвременните горещи точки на света - Източна Европа, Ирак, Либия, Афганистан и Южна Африка. Многообразието от военни категории и класове персонажи, както и богат арсенал са сред задължителните изисквания за един тактически екшън и Operation Flashpoint ще отговаря на тях. Подобно на първата игра, и тук акцентът ще е насочен към мултиплеъра във всичките му разновидности, като вече ще имаме на разположение и динамичен свят, балансът в който ще зависи от действията на всички играчи, благодарение на централен сървър осигурен от Codemasters и Bohemia Interactive.

За Operation Flashpoint 2 се знае все още твърде малко, но достатъчно е да държите под око сайта http://www.codemasters.com/flashpoint2, за да сте сигурни, че няма да пропуснете нито една новост за играта.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2007 18:04 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Codemasters обяви Rise of the Argonauts

Време е Titan Quest ще усети малко конкуренция. Codemasters обявиха екшън/ролевата игра Rise of the Argonauts, базирана на древногръцката митология, в която Язон ще поведе цял отряд известни древногръцки герои в търсене на Златното Руно

Сред множеството нови обявени игри от Codemasters - за [urlOperation Flashpoint 2 вече споменахме вчера - едно заглавие може да грабне интереса на феновете на ролевия жанр. През следващата година издателят ще предложи на пазара екшън/ролева игра под името Rise of the Argonauts, разработвано от Liquid Entertainment, на които дължим стратегиите Battle Realms и Dungeons & Dragons: Dragonshard (и в много по-малка степен играта за отчаяни геймъри Desperate Housewives: The Game). Codemasters възнамеряват да предложат играта не само за PC, но и за конзоли от ново поколение като PS3 и Xbox 360.

"Възходът на Аргонавтите" е заглавие, което неминуемо поражда асоциации с гръцката митология и няма да сбъркате, ако заложите на това предположение. Ще имаме възможност да се потопим в една едновременно позната и същевременно приказна Гърция, излязла от творбите на Омир и въображението на дизайнерите. Събирайки отряд от всеизвестни герои, от предводителят на аргонавтите Язон до любимецът на боговете Херкулес, ще поемете на епично приключение, избивайки орди от чудовища по своя път в търсене на Златното Руно. Древногръцките богове, главни действащи лица във всеки древен мит, имат своите любимци сред избраните от играча герои и в зависимост от избора на персонажи, ще ви подпомагат в начинанието или ще изправят предизвикателства по пътя ви. Авторите не крият, че са черпили вдъхновение от хитовете Titan Quest и - изненадващо! - бомбастичният God of War!

"Rise of the Argonauts е ключово заглавие в каталога ни за 2008 г.", коментира Бари Джафрато, маркетингов вицепрезидент на компанията. И като такова, играта ще предложи първокласна графика и бомбастичен саундтрак, уловил митологичната атмосфера на играта. Остава да се надяваме, че и геймплея ще е на същото ниво, за да можем да имаме още един сигурен хит за следващата година.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2007 23:15 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Ще има Call of duty 4


Да, днес [b]Activision потвърдиха слуховете, спекулирани наскоро...

Ето цитат от GameSpot:
Tor Thorsen, GameSpot написа:
[i]After a year-plus of rumors, Activision confirms the next installment in its first-person shooter series will leave WWII behind; game to be officially unveiled this Saturday during NFL Draft.

For months, rumors have raged that the Call of Duty series would follow in the footsteps of Battlefield, its biggest rival in the military shooter genre, into the modern era of warfare. Today, the franchise's publisher, Activision, made it official. Developed by COD creators Infinity Ward, Call of Duty 4: Modern Warfare will eschew the franchise's traditional World War II setting in favor of a fictional conflict set during contemporary times.

Unfortunately, the setting is about all that's known about COD4. No details--including platforms--were revealed to the press. Instead of issuing the typical press release, Activision has decided to unveil the game via a trailer that will be shown during the NFL Draft on ESPN at (10 a.m. PDT /1 p.m. EDT) this Saturday April 28.

Although Activision is holding back on the details of COD4, its announcement was not unexpected. This month, gamers were tipped off to the unveiling of something on developer Infinity Ward's Web site. The tease came just over a year after the first rumors about a modern-day Call of Duty first surfaced in the gaming press.


За съжаление разработчиците не са разкрили нищо около 4-ката. Надяваме се да я пуснат и за PC, тъй като според мен CoD 1 и CoD 2 бяха феноменални, а 3-тата част повечето нямахме шанса да я играем...
Мисля си, че Infinity Ward няма да изневерят на себе си и ще направят чудесна игра.
[/i][/b]

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Апр 2007 17:11 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Игра на седмицата: Rogue Galaxy (PS2)

Несъмнено, това е последното грандиозно RPG за добрия стар Playstation 2!p

Сред всички игрови конзоли от настоящото (или както би трябвало да го наричаме вече - старото) поколение, PlayStation 2 успя да се задържи най-дълго на пазара, което си е постижение като се има предвид, че именно тя постави началото му. Microsoft отдавна са забравили за оригиналния Xbox, а Nintendo препакетираха GameCube с нов, революционен контролер и започнаха да се къпят в пари, благодарение на Wii. И макар че добрият стар PS2 изживява последните си дни - PS3 е вече на пазара и е въпрос на време всички онези секващи дъха грандиозни анимационни трейлъри на бъдещи игри да се превърнат в кутии в близкия гейм магазин - би било непростима грешка да пропуснем някои от най-забележителните игри за PS2, които излязоха в началото на тази година. Сред тях е мартенския хит Rogue Galaxy, японска ролева игра от Level-5, създателите на класиката Dark Cloud 2, и SCEA, които са се заели с нелеката задача да създадат достоен претендент за титлата "последната грандиозна PS2 ролева игра".

Имало едно време... един космически пират

Японските ролеви игри се славят с изключително задълбочените си сюжети - палитра от приказни светове, оригинални и психологически комплексни персонажи, истории, изплетени от интрига, романтика и предателство - и именно това им печели култовия статус за милиони конзолни геймъри от цял свят. В Rogue Galaxy авторите са се опитали да постигнат същата епична грандиозност, която превърна Final Fantasy в мултимилионен франчайз, но са се провалили напълно - в играта няма и помен от разказваческия талант на Square Enix, а сюжетът е изцяло преекспониран и предсказуем от самото начало, така че ако искате да се насладите на играта, вържете критика в себе си и го заключете в мазето. Светът на Rogue Galaxy може да се определи като "фантастично фентъзи", свят, в която корабите са изящни платноходи, които плават в космическия вакуум, а пиратите все още ходят еднокраки и с кука наместо ръка и са запазили неустоимия си чар от творбите на Робърт Луис Стивънсън. Феновете на Star Ocean ще се почувстват у дома си, както и всички, които са гледали "Планетата на Съкровищата" на Disney.

Играта разказва за премеждията на Джастър Роуг, млад космически пират, принуден да живее на пустинната планета Роса. Военните действия между двете враждуващи космически фракции, Република Лоргария и Дракската Империя, не позволява на главния герой да напусне планетата, но за щастие, късметът му се усмихва когато среща легендарния ловец на глави, Пустинния Нокът, който му се притича на помощ в кървава битка. Преди Джастър да може да благодари на спасителя си, Пустинният Нокът се изпарява, а главният герой изпада в неловка ситуация, когато екипажът на пиратския космически платноход Дордженарк и неговия капитан Дордженгоа го вземат за самия Пустинен Нокът. Пиратите му предлагат уникалната възможност да го измъкнат от затънтената планета и представяйки се (поне за кратко) под чужда самоличност, Джастър поема на дълго и епично пътешествие към несметно съкровище - легендарна планета, за която се говори, че крие тайните на свръх развита, изчезнала цивилизация, които са толкова ценни, че който ги придобие, ще има достатъчно пари, за да купи цялата галактика. И за да не е скучно без конкуренция - за несметното космическо съкровище се бори и Валког Дрейзър, президент на Дрейзър Корпорейшън, който играе ролята на големият злодей в играта. От самото начало до кулминационния финал, нито за миг Rogue Galaxy не прави опит да се отърси от проклятието на инфантилния си сюжет, но не се залъгвайте, че става дума за игра за малчугани - геймплеят на Rogue Galaxy е доволно сложен и заплетен, за да се хареса на всяка аудитория.

Бойната система e с типичен FF12 привкус

Макар авторите да определят играта си като екшън RPG, Rogue Galaxy е традиционна конзолна ролева игра, в която изследването на игровия свят и провеждането на безброй битки на случаен принцип се провеждат в един и същ режим, следвайки примера на Final Fantasy 12. Реализацията обаче няма нищо общо с реализма – когато наближат противници, тревожно съобщение се изписва на екрана, предметите, заобикалящи героите изчезват и враговете "изникват" от края на екрана. Освен Джастър, по време на битка ще можете да контролирате и до два други персонажа, като всеки един от тях има напълно различно управление, скорост на придвижване, мощ и бойни способности. Докато най-лесният за управление е младият пират Джастър, въоръжен с меч и от време на време разчитащ на верния си револвер, неговата приятелка Лилика, която се присъединява към него по-късно в играта, залага на далекобоен лък и специални стрели, или малка брадвичка за близък бой. По всяко време можете да промените избора си на главен персонаж и от това зависи какъв стил на игра ви очаква и какво управление. Освен различията в геймплея с всеки персонаж, немалко битка предлагат и по някое ново предизвикателство, което да ви изненада. Пригответе се за схватки, в които трябва да победите без да загубите дори една точка кръв, и при това за определено време. Ще изпитате истински страх от противници, които са имунни за оръжията на персонажите и трябва да откриете "ахилесовата им пета", за да ги победите.

Сред новостите в бойната система, първенство заема Battle Suggestion системата. Тя силно наподобява на Gambit-ите от Final Fantasy 12, но далеч по опростени и лишени от сложното "програмиране" на поведението на вашите персонажи. Благодарение на Battle Suggestion, вашите персонажи често ви предлагат да им се доверите в предприемането на определени действия или използването на определени предмети (например аптечки, когато те или някой друг от екипа е в критично състояние). С натискане на бутон можете да одобрите предложението им и да си спестите изпълнението на същото действие, или да наложите "вето" и направите нещо друго. Така играта става още по-динамична и не хабите време в извършване на очевадни действия, като атакуване на най-опасния противник или лекуване на персонажите си. За нещастие, Бойните Предложения на вашите персонажи не винаги са дотолкова логични и навременни, че да им се доверите напълно – например противникът може да е повален на земята и един удар да е достатъчен да го довърши, но Джастър ще продължава да ви моли да го излекувате или да го подсилите, наместо да сложите край на битката.

Предмети, предмети и още предмети!

Подобно на предишните игри на Level-5, и в Rogue Galaxy събирането на предмети и оръжия, които гарантират оцеляването на вашите персонажи, е превърнато в истински спорт за хардкор RPG маниаците. В играта са включени може би повече от хиляда различни предмета, оръжия и брони, голяма част от които са скрити и достъпни само за най-себеотдадените играчи, които са готови да разкрият всяка една тайна и скришно място. Приложенията на откритите предмети, освен да запълват инвентара на Джастър и компания и да им спасяват кожата в дългото приключение, са неизмеримо много. Можете да комбинирате две различни оръжия в ново, още по-могъщо, като сами трябва да откриете формулите за това. Можете да комбинирате различни оръжия за да отключите бойните способности на всеки един от играчите, които са разположени на специална Revelation Flow схема, като всяко отключено умение дава достъп до няколко нови – идея, взета наготово от Sphere системата на Final Fantasy 10 и Licence шахматната дъска от Final Fantasy 12. Към края на играта Джастър ще се сдобие със собствена фабрика, която ще може да захранва с ресурси и получава сериозен доход от нея, както и специални, свръхмогъщи оръжия и доспехи. Голяма част от комбинациите са скрити и се налага да прекарате дълги месеци в експерименти, за да се докопате до най-тайните оръжия, но именно в този експериментаторски геймплей се крие разковничето на дългия живот на игра като Rogue Galaxy – можете да играете играта на Level-5 повече от година и почти сигурно ще е, че няма да сте видели всичко!

Техничесто постижение за мащабна ролева игра като Rogue Galaxy е абсолютното премахване на зареждането. С изключение на стартирането на самата игра и кратките паузи преди значимите анимации, играта се възползва пълноценно от streaming технологията за зареждане на игра по време на самото играене – без помен от омразното "Loading…". Няма да бъдете спрени нито за миг когато преминавате между различни локации в играта, нито ще забележите и най-малкото забавяне при влизане и излизане в различните сгради или в началото и края на битките. Това е наистина невиждано в света на PS2 игрите и програмистите на Level-5 слагат в малкия си джоб колегите си от SquareEnix, които чак с Final Fantasy 13 за PS3 обещават да премахнат зареждането!

Макар Rogue Galaxy да се появи на японския пазар още в края на 2005-та година, чакането година и половина си заслужава. Американската и европейската версия на играта са изцяло обновени и допълнени с още повече геймплей възможности. Добавени са нови оръжия и предмети, както и изцяло нова планета за изследване, а героите са подсигурени с нови бойни умения и костюми. Някои локации са получили заслужено внимание и са прерисуване изцяло. Единствено anime феновете могат да се жалват, че английските диалози не успяват да разкрият героите така, както оригиналните японски гласове. Но за един доказан хит, чийто геймплей е на ниво, че японците да завидят на англоговорящия пазар, това е малък проблем.

Най-добрата cel-shading графика за PS2

Графиката на Rogue Galaxy може да бъде описана с една дума - превъзходна! Level-5 са познати като майстори на cel-shading-а (технология, която прави триизмерно изображение да изглежда сякаш е рисувано на ръка, с контури и опростени цветове), и игрите Dark Cloud 2 и Dragon Quest XIII са живо доказателство за това. Rogue Galaxy е кулминацията в графичния дизайн на авторите и е пример за стъписващо красив свят, комбиниращ рисувана на ръка анимация със свръхдетайлни триизмерни модели, изваяни с перфекционизма на Final Fantasy. Аудио частта достойно отговаря на големите очаквания с приятен саундтрак и добро озвучаване на персонажи. Единствено Live Talk - опция, позволяваща на спътниците на Джастър да коментират и предлагат сами решения в трудни ситуации - може да влоши високата оценка, поради сухите, лишени от атмосфера коментари, които при това са малко на брой и се повтарят постоянно. За щастие, не сте принудени да ги слушате - опцията може да бъде изключена.

Какво е Rogue Galaxy - Dark Cloud 3 или Final Fantasy 12.1? Едва когато хванете джойскика в ръка и се понесете в космическото пространство на борда на огромен галеон, ще можете да прецените за себе си. С шеметната си анимация, епична история кръстосваща цяла галактика, и геймплей в който можете да прекарате целия си живот в търсене на поредния свръхмогъщ предмет, Rogue Galaxy е може би – и за голямо мое съжаление – последното епично конзолно RPG на бавно замиращия PS2 пазар. Дори при всичките си недостатъци сред които най-голям е може би липсата на задържащ вниманието сюжет, това е игра, която ще задоволи глада на RPG феновете докато не дойде време да преминем към следващото поколение игри.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Апр 2007 17:13 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Игровият пазар за PC се възражда?

Вярвате или не, предричаната гибел на компютърният гейминг се отлага за неопределено време. Според изследвания на компания за проучване на пазара NPD онлайн ролевите игри, начело с World of Warcraft, вливат свежа кръв в пазара.


Само преди година, PC геймърите бяха почти привикнали с тенденциозните прогнози за гибелта на компютъра като център за забавления и пълното надмощие на конзолите, и по всичко личеше, че дори най-мрачните очаквания са на път да се сбъднат - с всяка следваща година продажбите бавно, но сигурно се придвижваха надолу. Само през 2004 година продажбите на PC заглавия спадна с цели 14 процента, от 1,1 милиарда до 953 милиона долара. Само за сравнение, конзолният пазар през 2006-та година възлиза на 4,8 милиарда долара, а още 1,7 милиарда са похарчени за портативни конзоли като Nintendo Game Boy и PSP на Sony.

Но вече се вижда светлината в края на тунела. Според изследвания на престижната компания NPD, изнесени в материал на New York Times, през 2006 година продажбите на игри за PC са успели за първи път от няколко години насам да се задържат постоянни и дори нарастнат с един процент, а за първите два месеца на 2007 продажбите са отбелязали скок с над 48 процента, от 136.8 милиона за същия период през 2006 година до обнадеждаващите 203 милиона долара. Това изследване не включва продажбите на игри онлайн, микротрансакциите и месечните такси за MMO игри, един нов и изключително труден за изследване пазар, който според анализаторите надвишава 700 милиона долара годишно.

Както може да се предполага, основна заслуга за високия процент продажби се дължи на MMORPG игрите и в частност флагманът на жанра World of Warcraft. Поставяйки световен рекорд по продажби - 2,4 милиона продадени копия в рамките на първите 24 часа от премиерата си - първото разширение на играта World of Warcraft: The Burning Crusade нажежи до бяло PC пазара в средата на януари и дори в България стотици геймъри прекараха безсънна предпремиерна нощ на специално парти, организирано от вносителя на играта, Пулсар.

Според наблюдатели на пазара, 2007-ма година ще продължи да е благодатна за PC игровия пазар. С излизането на Windows Vista, Microsoft излиза със силна концепция за PC игрите като основна движеща сила зад новата операционна система сред крайните потребители, и първите игри за Vista като Halo 2 поддържат мрежата за онлайн игра Xbox Live, което за пръв път прави възможно играчи с персонален компютър да играят срещу играчи, използващи конзолата на Microsoft Xbox 360. Новата графична библиотека DirectX 10, която ще се превърне в сериозен коз за предстоящите да излязат към края на годината хитови заглавия като дългоочаквания екшън Crysis, ще позволи игрите най-сетне да достигнат перфектна фотореалистичност и невиждани досега ефекти в областта на графиката и да се възползват от новото поколение от карти, което nVidia и Ati (с малко закъснение) вече са готови да предложат за геймърите с дълбоки портфейли, отскоро последвани и от бюджетни решения за всеки джоб.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Апр 2007 17:15 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Tom Clancy's EndWar догодина

Този път обаче не става дума за тактически екшън или нещо от сорта, а за военна стратегия за новите конзоли, проследяваща събитията от Третата световна война

Френският издател Ubisoft обяви нова игра по мотиви на Том Кланси, озаглавена Tom Clancy's EndWar. Този път обаче не става дума за тактически екшън или нещо от сорта, а за военна стратегия за новите конзоли, проследяваща събитията от Третата световна война. Втората е отдавна изчерпана като тематика, макар че големите издатели продължават да упорстват с популярни серии от рода на Call of Duty и Medal of Honor. Явно фенове не липсват.

Описвана като "революционна военна стратегическа игра", Tom Clancy's EndWar би трябвало да се появи на пазара в началото на идната пролет едновременно за Xbox 360 и PlayStation 3. Засега издателят Ubisoft не споменава нищо за евентуална PC версия, която милионите любители на торентите да изпиратстват дни преди да се появи на пазара.

Играта се разработва от Ubisoft Shanghai и ще по думите на екипа ще предложи невиждана досега графика, изкуствен интелект от следващо поколение и страхотни анимации, които, според тях, били невъзможни с по-старото поколение хардуер. Това навярно не се отнася за модерните персонални компютри, предлагащи далеч по-големи възможности както за производителите, така и за самите потребители.

Към момента за Tom Clancy's EndWar не се знае абсолютно нищо и дори не е ясно дали този сайт, предлагащ кратко радиопредаване е посветен на същото заглавие. Повече информация ще се появи едва когато издателят позволи на специализираните списания да публикуват материалите си. Очаква се това да стане в края на май т.г., за когато е планирана годишната пресконференция на Ubisoft в Париж.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Апр 2007 17:17 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Tomb Raider: Anniversary в началото на юни

След десет години слава, седем игри и два филма зад гърба си, археоложката Лара Крофт си извоюва място сред най-популярните игрови персонажи на всички времена. Създателите й, Eidos, се готвят да отбележат юбилея като върнат Лара към корените й - и какво по добро време за това от горещите летни месеци!


Издателят на поредицата Tomb Raider, компанията Eidos Interactive Ltd. оповести намерението си да атакува американския пазар на 5-ти юни с дългоочаквания римейк на оригиналната Tomb Raider игра, която превърна археоложката Лара Крофт в мегазвезда и магнит на сексуалните фантазии на милиони геймъри по целия свят, довели до над седем милиона продажби. Поверена на екипа на Crystal Dynamics, авторите на хитовата Tomb Raider Legends, която успя да спаси западащият имидж на храбрата героиня, новата игра ще използва подобрена версия на енджина на Legends и вече доказаните нововъведения в геймплея, впрегнати в това да пресъздадат наново оригиналното приключение на Лара, от заледените пещери в Хималаите до гробницата на Куалопек в Перу, в търсене на таинствен артефакт. Играта ще зарадва едновременно притежателите на PlayStation 2 и PC, като PSP версията ще се появи няколко месеца по-късно.

Tomb Raider: Anniversary обещава да е смесица от носталгия по доброто старо време и модерния геймплей, спасил поредицата от бавна смърт. Играта ще следва плътно сюжета на оригиналната игра от 1996-та година с някои дребни допълнения, а много от нивата ще са развити и разширени, с много добавени скрити места и нови предизвикателства. Енджинът на Legends ще направи старите нива почти неузнаваеми, с далеч по-разчупена архитектура и епичен размер. Геймплеят също ще се базира на постигнатото с енджина на Crystal Dynamics и може да сте сигурни, че всички акробатични номера, които Лара е научила през годините, да намерят приложение и в новия прочит на първото й приключение. Авторите са се постарали сериозно над новия изкуствен интелект, така че противниците да се възползват изцяло от терена и да поставят пред сериозно изпитание уменията на играта.

"Tomb Raider: Anniversary ще предложи на феновете на Лара едно ново, оригинално преживяване, а на тези, които тепърва се запознават с нея, един нов и свеж приключенски екшън", описва накратко търсения резултат Робърт Линдси, вицепрезидент на маркетинговия отдел на Eidos Interactive. Ако Crystal Dynamics са положили същото усилие над Anniversary както и над Legends, със сигурност обещанията ще се сбъднат и ще получим доказано добра игра, чийто геймплей е все така пристрастяващ и неувяхващ дори след десет години взиране в натрапчиво огромния бюст на въоръжената с чифте пищови археоложка.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Апр 2007 17:19 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 18 Дек 2006 20:59
Мнения: 522
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Потвърдиха Call of Duty 4: Modern Warfare


Действието ще се развива в "наши дни" и ще проследява конфликти от близкото минало, настоящето и дори бъдещето. Главната роля е поверена на вездесъщата американска армия, но се очакват и епизоди с участието на SAS, а защо не и други специални части, от чието име играчът ще има възможност да се разправя с терористи, бунтовници и всякаква друга сган.


Американският издател Activision потвърди ширещите се от известно време слухове, че екипът на студио Infinity Ward вече се труди върху четвърта част на популярния военен екшън от първо лице Call of Duty. Новата игра е озаглавена Call of Duty 4: Modern Warfare и очевидно няма да има нищо общо с издоената крава наречена Втора световна война. Както се вижда от името, действието ще се развива в "наши дни" и ще проследява конфликти от близкото минало, настоящето и дори бъдещето.

Естествено главната роля се пада на вездесъщата американска армия, действаща навсякъде по света. Очакват се и епизоди с участието на SAS, а защо не и други специални части, от чието име играчът (или играчите) ще има възможност да се разправя с терористи, бунтовници и всякаква друга сган. Безкрайните конфликти в Близкия изток също няма да бъдат пренебрегнати.

Издателят обещава рекламната кампания на Call of Duty 4: Modern Warfare да стартира още тази събота със зарибяващ трейлър, който ще се излъчи за първи път по спортната телевизия ESPN. Любопитно е, че това ще стане точно по време на едно от най-интересните събития в света на американския футбол - NFL Draft.

Първите слухове за Call of Duty 4: Modern се появиха още в началото на миналата пролет, когато онлайн изданието Joystiq успя да налучка както името на играта, така и производителя Infinity Ward. Доколкото ни е известно, дори най-модерните кристални топки не предоставят чак толкова детайлна информация, така че по всяка вероятност става въпрос за изтичане на информация.

Няколко месеца по-късно, в рамките на годишното гейм изложение Games Convention в Германия, представители на Activision се постараха да ме убедят, че информацията на Joystiq е пълна спекулация и поредицата ще остане посветена на Втората световна война, колкото и изтъркана да е тя към днешна дата.

В материала на онлайн изданието се разкриват още редица любопитни детайли, чиято достоверност ще проверим в края на тази или началото на следващата седмица, когато в Интернет, и по-специално на места като YouTube, ще плъзнат всевъзможни версии на обещания трейлър.

За мултиплейъра все още няма информация, но вече се носят слухове, че Infinity Ward и Activision готвят клонинг на Battlefield в това направление. Дали това е така, ще стане ясно в края на тази или началото на следващата седмица, когато ще бъде оповестено кога и за кои платформи ще се появи новият и по-добър Call of Duty 4: Modern Warfare.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 196 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов