Бергон интернет и телевизия

Официален форум
Дата и час: 28 Мар 2024 19:12

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Правила на форума





Напиши нова тема Отговори на тема  [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 21 Мар 2010 20:44 
Offline
Луд умора няма

Регистриран на: 29 Окт 2006 00:58
Мнения: 698
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 11 пъти
seriozen088 написа:
"АСА",

Това е форум ,в който воюваме с аргументи-ако почваш да обиждаш -ти си май за психотерапевт(специaлистите по психотерапия са Филип Димитров и сие от ранните 90) ...
Нещо по моите аргументи да кажеш ,а не да се занимаваш с мен-бори се срещу аргументите ми....не можеееш ,не си подготвен, пишеш с грешки граматически и
,правописни...
Ееех ,колко са много такива като теб..."АСА"...затова сме на тоя хал...

Нека и другите се изкажат,имам чувството ,че ти ,аз и "къртика" окупирахме темата за
мекерето с.дянков и има ли той шанс в РБългария...

Пич ползвай милиарди че става малко смешно писането на тези цифри ;) .И дай доказателство къде са тези пари за които говориш ? За тези милиарди които говориш че има нашата държава сега нямаше да се прави проблем за 2 миларда и да се тормози целият бизнес ! Дай доказателства както ти искаш от мен ;) Това което го пишеш дай извадка от къде си го прочел да го прочетем и ние :)

_________________
[url]=http://hanovete.com/?recruit=245636][img]=http://world2.hanovete.com/signatures/45636.jpg][/img][/url]


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2010 18:25 
Offline
Търсач
Аватар

Регистриран на: 23 Яну 2009 17:30
Мнения: 56
Местоположение: СССР-2
Благодарил: 7 пъти
Получил благодарност: 8 пъти
Няма да се откажа да ги пиша тия големите числа поради две причини-така едно ,е по-прегледно,всеки отрасъл или бранш общо взето моли за милиони лв ,нека се вижда по тоя начин за какъв дял от общота става дума,и две на английски мерната единица за милиард е билион и вече стават недоразумения по този начин при цитирания...
Що се отнася до линкове за въпросните 33 000 МИЛИОНА лева ,които са на разположение на държавните органи във всеки един момент,те са публична тайна и официално достъпни в медиите-печатни и в Интернет,най-сигурното място е страницата на БНБ или Националния статистически институт-къде точно ти ще кажеш,нали си "къртик",намери сам..:)и ни осведоми ,ако греша..:)

_________________
"Никой не е забравен,
Нищо не е забравено..."

Любимият ми игрален български филм е "Черните ангели"1970 г. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2010 20:05 
Offline
Луд умора няма

Регистриран на: 29 Окт 2006 00:58
Мнения: 698
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 11 пъти
Щом е тайна ти как я знаеш ? И как можеш да си сигурен ,че има толкова пари след като е строго пазена тайна на теб кой ти е казал това ? Защото ти в момента говориш без никакво доказателство . Аз говоря на базата на това което са казали и са потвърдили , на слухове и фантазии не вярвам , а и ти ги споменаваш тези работи и ти трябва да да си защитиш тезата . В момента ти говориш без основа и го приемам за празни приказки ;)

_________________
[url]=http://hanovete.com/?recruit=245636][img]=http://world2.hanovete.com/signatures/45636.jpg][/img][/url]


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2010 11:52 
Offline
Търсач
Аватар

Регистриран на: 23 Яну 2009 17:30
Мнения: 56
Местоположение: СССР-2
Благодарил: 7 пъти
Получил благодарност: 8 пъти
КАКВО СТАВА?

Всеки ден българският
министър на финансите
дава нови доказателства,
че живее в някакъв измис-
лен свят. И тук не става
дума за възгледи и принци-
пи, а за факти.
Вчера пред студенти от
Земеделския колеж в Плов-
див министърът заяви, че
един от най-перспективни-
те експортни отрасли е
ИТ-сектора. За сведение -
високотехнологичните ни
стоки заемат едва 3,4% от
износа ни, а средният про-
цент за ЕС е 18. При драс-
тичното орязване на пари-
те за наука този процент
ще падне.
Още - културно-истори-
ческият и поклонническият
ни туризъм създавал 5-6
пъти по-голяма печалба в
сравнение с масовия ту-
ризъм. Пълна глупост. У нас
няма поклоннически ту-
ризъм. Културно-историче-
ският е символичен. Есте-
ствено, няма и съответна-
та статистика. Изнесени-
ят “факт” означавал, че ще
има повече средства за ар-
хеология и реставрация на
културно-исторически
обекти. Отново фантазъм.
Археологията е част от
дейността на БАН. Пари-
те, предвидени за БАН (ако
изобщо оцелее), покриват
само 70% от заплатите. И
нищо друго. Пари за никак-
ви изследвания, включител-
но и археологически.
Преди няколко дни ми-
нистърът съобщи, пак
пред студенти, че из-
носът за трети страни е
две трети от целия ни
износ. Бърза справка по-
казва, че за периода януа-
ри - август износът за
трети страни е 39%.
Какво става? Възмож-
но ли е министър на фи-
нансите да не познава
елементарни икономичес-
ки числа? Възможно ли е
да си измисля “факти” и
съвършено спокойно да ги
поднася в публичното
пространство? И този
човек прави националния
бюджет?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2011 23:45 
Offline
Търсач
Аватар

Регистриран на: 23 Яну 2009 17:30
Мнения: 56
Местоположение: СССР-2
Благодарил: 7 пъти
Получил благодарност: 8 пъти
Десетте управленски провала на Дянков

Сега на ход е министър-председателят

Иван Ангелов
16. Февруари 2011, брой 39

По икономически убеждения Симеон Дянков е ултрадесен икономист. Той е може би по-ортодоксален и от Милтън Фридман - един от най-ярките проповедници на свободния пазарен капитализъм. Макар и млад на години, със старомодните си икономически убеждения Дянков е човек от миналото. Защото настоящата световна криза опроверга консервативните икономически теории и практики на либералния капитализъм. Крайнодесните си икономически възгледи той принесе и в дейността си като български министър, белязана със серия от провали.
Това ме изкушава да изброя някои от управленските му провали в икономическата политика, без да засягам другите му безобразия:
1. През есента на 2009 г. присъединяването към ERМ II (т.нар. чакалня за еврозоната) беше избрано от него като главна цел на икономическата политика на България. На нея беше подчинено постигането на балансиран бюджет за 2009 г. и свързаното с него рязко затягане на бюджетната рестрикция чрез блокиране на 1,5-2 млрд. лв. плащания към бизнеса за извършени от тях работи по държавни поръчки и други услуги с произволни удръжки от 10%; противозаконното отнемане от сметките на държавни фирми на стотици милиони лева в полза на бюджета; забавяне връщането на стотици милиони лева ДДС на фирмите; съзнателното бавене на плащанията на детски надбавки, на националните доплащания в земеделието, на трансферите от републиканския бюджет за здравната каса; прекратяване финансирането на националния нанотехнологичен център и т.н. То допринесе за още по-голямо потъване на икономиката, без да се постигне балансиран бюджет.
Ако беше анализирана обстановката в еврозоната и липсата на готовност от наша страна, можеше да се разбере, че шансовете ни през 2009-2010 г. бяха нулеви. Както се и очакваше, получихме отказ. Цената на тази екстравагантност за България беше 0,8-1 млрд. лв. Напоследък Дянков заговори отново за наша кандидатура за ERM II към края на 2011 г. Това ще бъде още по-безсмислено прахосване на национална енергия с нулеви шансове за успех.
От горното личи, че Дянков не умее да преценява конкретните ситуации. При неумело поставяне и степенуване на целите такъв човек с лека ръка прахосва стотици милиони лева обществени ресурси.

Симеон Дянков и Сергей Игнатов разрушават създадения в продължение на десетилетия научен потенциал

2. Дянков обяви неколкократно от есента на 2009 до края на 2010 г., че сме излезли от икономическата криза. Прави го и сега. Обявявани бяха дори дати и месеци за излизането. За специалистите това звучеше комично. Обещаха повишение на заплати и пенсии към юни-юли 2010 г. Това беше безотговорна постъпка. Кое правителство може да повишава заплати и пенсии в кризисна обстановка? Подобни безотговорни обещания култивират неизпълними очаквания с последващи разочарования за милиони хора.
Това показва, че Симеон Дянков е откъснат от реалностите книжен финансист. Неговият практически опит се свежда до посещения в слаборазвити страни като експерт на Световната банка за друг тип кризи. Той само е давал "съвети", без да носи отговорност за последствията от прилагането им. Преди да дойде тук, той не беше съставял бюджет на реално съществуваща държава, не притежава макроикономически знания, не познава сложните връзки и зависимости в икономиката и тяхното проявление в реалния живот. Подобен кабинетен човек не е за финансов министър. Той тепърва се учи да бъде такъв. И затова се редят провал след провал.
3. Дянков смесва излизането от рецесия с излизане от икономическата криза. Между тях обаче има голяма разлика. Излизането от кризата включва и излизане от рецесията, но съдържа и редица други компоненти. Не можем да говорим за излизане от кризата при все още двуцифрена безработица. Заедно с 220-те хил. души обезкуражени безработни, безработицата у нас е 16-18%, а не 9-10%, както се съобщава официално.

Протестите на студентите и учените недвусмислено показаха, че рецептата "Дянков" е престъпление спрямо бъдещето на държавата

Неслучайно президентът Обама заявяваше многократно през 2009-2010 г., че "икономическият растеж не е заместител на заетостта". В САЩ има хилав растеж от лятото на 2010 г., но Демократическата партия загуби изборите през ноември 2010 г., защото милионите американци оценяваха излизането от кризата по възможностите да си намерят работа. А работа нямаше, защото растежът беше твърде слаб, за да създаде достатъчно нови работни места. Нужен е по-висок растеж със заетост. На създаването на допълнителна заетост от стопанското оживление обръщат специално внимание и в ЕС. И се тревожат, че това все още не става, защото само тогава може да се говори за излизане от кризата.
Продължават да намаляват доходите и потреблението на населението. В такава ситуация няма излизане от кризата. И още нещо. Дори с мизерните си доходи през 2010 г. българските домакинства са спестили 3 млрд. лв., вместо да потребяват, защото очакват утрешният ден да е по-труден от днешния. Това също не означава излизане от кризата.
Примитивна е структурата на производството и на износа. Лошите и преструктурирани фирмени кредити са над 18%. Огромна е междуфирмената задлъжнялост, оценявана на около 200 млрд. лв. Здравеопазването агонизира. Почти всеки ден умират хора поради липса на спешна здравна помощ. Много тежко е положението в общините. Дори и премиерът признава, че 2011 г. ще е по-трудна от 2010 г. и ни призова "да стискаме зъби".
От горното следва, че Дянков е тесногръд финансист-счетоводител. Той не притежава широки макроикономически знания, не познава сложния комплекс от фактори, които определят социално-икономическото развитие и се интересува само от фиска. А животът на хората е далеч по-широк и по-сложен от фиска. Той не се интересува дали частичното стопанско оживление създава допълнителна заетост и доходи. Злоупотребява с повишението на сезонната заетост, като я приписва на правилната си политика. Наруши грубо закона, като отне целевия резерв на здравната каса в БНБ (1,4 млрд. лв.) и го прехвърли в републиканския бюджет за 2011 г., за да не плаща лихви по кредити за финансиране на дефицита. Отново фискът беше поставен над всичко, дори над здравето и живота на хората. При такъв тесен фискален кръгозор провалите са неизбежни. Този ограничен човек-фискалист не е за кормилото на националната икономика.
4. Дянков провежда репресивно рестриктивна политика чрез поголовно съкращаване на всички бюджетни разходи все в името на фиска. Това е груба грешка. Оправдано е да се съкращават само непроизводителни държавни разходи: за централна и местна администрация, за покупка на скъпи въоръжения за армията, ограничаване бюджета на МВР, ограничаване на излишните задгранични дипломатически представителства и на работещия в тях излишен персонал, рязко ограничаване на служебните леки автомобили на всички нива, ограничаване на разходите за подаръци на национални и други празници и на средствата за приеми и коктейли, ограничаване строителството на представителни, спортни, културни и други обекти, ограничаване на екзотичните и други ненужни пътувания на министри, депутати и други лица в чужбина и т.н.
Във връзка с пътуванията в чужбина заслужават внимание следните данни: През 2010 г. пътувалите в чужбина българи по служба са 1534 хил. души, или 41,7% от всички задгранични пътувания. Пътуващите към България чужденци по служба са били едва 11,1% от всички пътувания. Тези числа са шокиращи.
Неправилно е да се съкращават производителни държавни разходи, защото те създават брутна добавена стойност, осигуряват работни места, доходи за работещите, постъпления в бюджета. Това важи за всички видове инфраструктура, за инвестиционните разходи на общините, средствата за здравеопазване, образование, наука, иновации, държавна финансова и друга контролна система, съдебна система, ниските заплати и ниските и средни пенсии, които се използват за незабавно потребление на по-евтини хранителни и други продукти от местно производство и т.н. Тяхното съкращаване потиска вътрешното търсене, а чрез него - растежа на БВП, и забавя излизането от кризата. Нима може разходите за здраве, образование, наука и други подобни да се третират по един и същ начин с разходите за командировки в чужбина, за служебни леки автомобили, пищни приеми и т.н.
При сегашната поголовна рестриктивна политика, потискаща вътрешното търсене, икономиката ни ще се влачи дълго с нулев или символичен растеж от 1-2%, който не осигурява допълнителни работни места за намаляване на безработицата и допълнителни номинални доходи за повишаване на реалните доходи при очертаваща се годишна инфлация от поне 3-4%. Прогнозите на Дянков за растеж на БВП през 2011 г. с 3,6%, през 2012 г. - с 4,7%, през 2013 г. - с 5,2%, са утопични при сегашната рестриктивна политика и потиснато вътрешно потребление, от което зависи 85-90% от растежа.
5. Дянков обяви м.г. увеличението на износа като главен фактор за излизане на България от рецесията и от икономическата криза. Това не е възможно. Той очевидно не знае, че експортният потенциал на България е твърде ограничен като количество и качество, за да бъде такъв фактор. Нашият износ (2010 евро на човек от населението през 2008 г.) е 8-10-15 пъти по-нисък от износа на човек от населението в западноевропейските страни (Белгия - 30 075 евро, Холандия - 26 438 евро, Австрия - 14 717 евро) и 4-5-6 пъти по-нисък от този на Словения (11 336 евро), Чехия (9499 евро), Словакия (8916 евро), Унгария (7368 евро). Така е, защото икономиката ни не беше модернизирана преди и остана такава по време на кризата. За това допринесоха и рестриктивните мерки на Дянков, за които стана дума по-горе. Делът на суровините и материалите в неенергийния ни износ е 50-52%, на посредствените и с ниска степен на обработка хранителни продукти - около 30%. Делът на високотехнологичните продукти в общия ни износ е 3,4%. Затова през следващите 5-10 години не може да се разчита на износа като основен двигател на растежа.
Откакто е министър, Дянков не е правил нито едно сериозно публично изявление или публикация по факторите на икономическия растеж в България. Неговите откъслечни оптимистични изявления по износа показват, че той не познава колко ограничен е експортният ни потенциал и колко потиснато е вътрешното търсене. Прирастът на износа през 2011 г. ще е по-нисък от този през 2010 г. Ще спада и вътрешното търсене. И тук прозира консервативната му икономическа философия, според която не е нужно държавата да се намесва, защото саморегулиращият се пазарен механизъм ще свърши всичко. Дори и Алън Грийнспан призна през есента на 2008 г., че се е предоверявал на този механизъм. В САЩ, Европа, Япония и Китай не се надяват само на пазарния автоматизъм и всички приложиха сериозни антикризисни програми. Всички, но не и България, благодарение на ултра десните възгледи на Дянков.
6. През есента на 2009 г. и през 2010-а Дянков неколкократно заявяваше, че "по време на криза науката не е важна". Това изявление беше върховно недоразумение, защото по време на криза науката и образованието са по-важни отвсякога. Погледнете какво прави президентът Обама - съкращава от всичко, но не от образование и наука. Не така мисли Дянков. Макар че нанотехнологиите са най-перспективното ново световно направление през първата половина на ХХI век, въпреки обещаващите постижения у нас беше прекратено финансирането на Националния нанотехнологичен център. Дянков намали разходите в бюджета за наука до 0,2-0,3% от БВП през 2010 г., при 0,4-0,5% преди това и при 1,90% средно за ЕС, но увеличи средствата за администрацията.
7. Вече втора година Дянков провежда безотговорна политика на постепенно финансово задушаване на БАН. Заедно със Сергей Игнатов той разрушава създадения в продължение на десетилетия научен потенциал. В резултат на тази политика изследователската работа в БАН е парализирана, заплатите са орязани с 25-30-35%, няма средства за отопление, за осветление, за вода, за консумативи, за научна литература и апаратура, цели институти са в неплатен отпуск, а около 300 измежду най-добрите млади учени напуснаха, за да търсят препитание другаде. Извършва се престъпление спрямо българската наука.
Откакто е в България, Дянков не е посетил нито веднаж институт на БАН, не е участвал в нито една научна дискусия с български учени, особено икономисти, а Икономическият институт на БАН е на 80 метра от Министерството на финансите. Той не е правил нито едно сериозно изказване за състоянието и развитието на българската наука, като изключим едно или две парадни посещения в УНСС и в НБУ за фасадни лекции пред студенти по най-общи теми, а не за научна дискусия с колеги. За характера на неговите изказвания може да се съди по това, че онзи ден съобщи гордо в НБУ, че България е световен рекордьор по производство на матраци. Очевидно това е впечатлило г-н министъра. Известен е с ругателските си изказвания срещу българската наука и учените от БАН.
Още по-странно е, че след като министър-председателят обеща на 1 февруари 2011 г. решаване на създадения от Дянков и Игнатов скандал около БАН, сега, противно на ангажиментите на премиера, те тласкат към нова конфронтация и саботират изпълнението на неговите указания. Група родолюбци преди 141 години влязоха в историята, като създадоха Българското книжовно дружество, преименувано в БАН през 1919 г. Дянков и Игнатов сега се стремят да влязат в историята като нейни гробокопачи.
8. "За научни приоритети Дянков сочи един занаят (софтуерното програмиране), един поминък (земеделието) и една хуманитарна наука - историята, която при други случаи конкретизира като археология, обслужваща туризма. Няма геномика, няма нови технологии, няма информатика, нито нови източници на енергия, молекулярна медицина или управление на времето" - така един колега от БАН резюмира наскоро "мъдрите" указания на министъра. Аз се срамувам от тези му указания.
Конкурентоспособността е най-точният показател за здравословното състояние на всяка икономика. Ние обаче сме последни в Европа и 71-ви в света по обща конкурентоспособност на икономиката. По конкурентоспособност на фирмено равнище заемаме между 80-о и 135-о място; по качество на общата инфраструктура сме на 120-о място, а по качество на пътищата - на 135-о от общо 139 обхванати страни в последния обзор на Световния икономически форум. Нашата енергоемкост е 4 пъти по-висока от средната в ЕС, а внасяме 70-75% от първичните си енергоносители. Това се дължи на остарели структури и технологии в стопанския и домакинския сектор и големи загуби в преноса на енергия. Но структурната и технологичната модернизация на икономиката, подобряването на конкурентоспособността, енергоемкостта и на експортния потенциал не са удостоени от Дянков като приоритети за научни изследвания. За него по-важни са археологията и туризмът.
Ако не предприемем форсирано развитие на образованието, науката и иновациите, ако не подготвим съвременен човешки капитал, ако не изградим модерна комплексна инфраструктура и на тази основа да създадем условия за ускорен догонващ устойчив растеж, ще останем на това равнище и през следващите десетилетия. Симеон Дянков не вижда приоритетност в решаването на тези жизнено важни за България проблеми. По-важен за него е поклонническият туризъм, за който напомня често. Наистина, толкова ли елементарни са възгледите на този човек!
Достойно за съжаление е, че вицепремиерът по икономическите и социалните въпроси Симеон Дянков досега не се е произнесъл сериозно по стратегическите приоритети в социално-икономическото развитие на България и по свързаните (и подчинени на него) приоритети в научните изследвания. И доколкото е докосвал публично тази проблематика, е изказвал смехотворни мисли. С всичките си досегашни изказвания той демонстрира пълна некомпетентност в стратегическото целеполагане и по приоритетите на икономическото, социалното и научно-техническото развитие на България, т.е. за неговия ресор като вицепремиер. Това не е случайно. За пазарния фундаменталист думата "приоритет" е прокълната, защото всичко се решавало от пазара.
9. През 2009 и 2010 г. Дянков обяви неколкократно, че за два правителствени мандата (т.е. за 8 години) България "ще се превърне в страна със средноевропейски показатели, в която всеки ще предпочита да живее и работи". Това е абсурдно некомпетентно твърдение дори за начинаещ икономист. Сериозните наши и чужди анализи показват, че постигането на средноевропейските икономически и други показатели от България едва ли ще стане докъм средата на това столетие.
И тук Дянков демонстрира неспособност да преценява действието на факторите на растежа, дългосрочните сравнителни темпове на растеж у нас и в европейските страни. Цитираното тук негово изказване е шокиращо със своята некомпетентност.
10. Имитирайки ЕС, той обяви пред Народното събрание "Пакт за финансова стабилност": 1. Бюджетният дефицит не бива да превишава определено ниво (3% от БВП), а държавният дълг (40%); 2. Преките данъци да се определят само с референдум (след няколко дни го замени с "квалифицирано мнозинство в Народното събрание"); 3. Преразпределителната роля на държавата не може да превишава определен процент - 38% от БВП.
В това предложение е нова само точка втора - за референдумите, но тя е класически пример за некомпетентност и той сам се отказа от нея или са го посъветвали да го направи. По първа точка отдавна има ограничител от ЕС - дефицитът да не превишава 3% от БВП, а държавният дълг - 60%. Ограничителят по трета точка е ненужен (виж т. 4. по-горе), макар че по този въпрос също има практика у нас и в чужбина. Така че в този помпозен "пакт" няма нищо ново и промяната в конституцията е излишна, дори вредна.
И тук проличава политическата и икономическата незрялост на Дянков. По различни причини неуместни са и трите му предложения. Помислете само с каква лекота той се отказа от предложението си за референдумите след няколко дни! Смущаващо е, че български министър мисли така примитивно и със самочувствие да поучава Европа. Най-разумно е да се изчакат предстоящите рамкови решения в ЕС по финансовата стабилност, растежа и заетостта и тогава да се конкретизират в решения за България, както ще постъпят всички страни членки.
Изводът
Колкото по-дълго Симеон Дянков пребивава у нас, толкова повече недомислия ще твори и повече поразии ще нанася. Те станаха твърде много за година и половина, за да продължаваме да мълчим! Сега на ход е министър-председателят!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2011 15:21 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 23 Ное 2004 16:16
Мнения: 1136
Години: 56

Местоположение: Добрич - България
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 4 пъти
Офтопик:
Имам си един колега, който чете големи икономисти и им вярва. Даже публикува статийките им във Фейсбук (разбирай Сураттефтер). Едно не ми е ясно, как може някой, който е участвал по някакъв начин в предно правителство или е консултирал такова по финансови въпроси и въпросното правителство е паднало а икономиката се се скапала да продължава да дава съвети и да пише публикации.

Е, сега вече всичко ще се оправи. Имам надежда за "светло бъдаще" виз.Т.Живков.
Като гледам какви комунисти-сталинисти има тук направо ми става едно такова светло.
Между другото по Научен Комунизъм имам тройка в дипломата понеже обясних на преподавателя къде куца идеята.

Досега не познавам двама счетоводители, които да четат законите и да мислят еднакво.

_________________
Изображение
Изображение

Конституция на РБ.
Чл. 36.
(1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2011 16:22 
Offline
Луд умора няма
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2006 16:13
Мнения: 665
Местоположение: dum durum dum dum
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 12 пъти
Цитат:
Досега не познавам двама счетоводители, които да четат законите и да мислят еднакво.


ха-ха-ха отчайващо вярно...

_________________
(pi6tova) Nero - Must Be The Feeling (Delta Heavy Remix)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2011 22:27 
Offline
Търсач
Аватар

Регистриран на: 23 Яну 2009 17:30
Мнения: 56
Местоположение: СССР-2
Благодарил: 7 пъти
Получил благодарност: 8 пъти
Само ще те информирам,че по времето на Сталин работната седмица е била петдневна със седемчасов работен ден,като се е говорело за преминаване към 5- часов,но се е случило така,че Сталин е умрял(светла му Памет) и бил отречен,което е началото на края...
Тогава са изпълзяли отново враговете с партиен билет...

_________________
"Никой не е забравен,
Нищо не е забравено..."

Любимият ми игрален български филм е "Черните ангели"1970 г. :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 18 Фев 2013 21:31 
Offline
Търсач
Аватар

Регистриран на: 23 Яну 2009 17:30
Мнения: 56
Местоположение: СССР-2
Благодарил: 7 пъти
Получил благодарност: 8 пъти
Сбогом ,дянков!
Сбогом ,герб!
/Прочетено от плакат!/

/Отивам да се почерпя по повод уволнението на дянков.../



За това мнение авторът seriozen088 е получил благодарност от Явор (19 Фев 2013 00:41)
  Рейтинг: 9.09%
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2013 00:46 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 40

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
Дянков защо избяга в Америка? Да се върне и да бъде съден за раздадените милиони бонуси и кражби.
Октомври 2010г.
http://politics.actualno.com/news_320673.html
Премиерът: Ако Дянков си отиде, отива си и правителството
Освобождаването на финансов министър означава падане на цяло правителство. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на Коалиция за България по време на палраментарния контрол, предаде БТА.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2013 12:12 
Offline
Администратор
Администратор
Аватар

Регистриран на: 03 Май 2009 16:18
Мнения: 1352
Години: 35

Благодарил: 19 пъти
Получил благодарност: 58 пъти
Евала, че Дянков си замина, но е още по-редно сега мутрата Бойко и компания да си подадат оставките, защото доказаха, че доведоха министри, които за нищо не струват и ограбиха държавата.

Само АТАКА!

_________________
Докато има будали, ще има и тарикати!
Искаш ли да получиш умен отговор,питай умно.
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2013 13:15 
Offline
Скучаещ
Аватар

Регистриран на: 28 Мар 2009 20:08
Мнения: 120
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 10 пъти
Всички ще си отидат, но кой ще дойде на тяхно място ми е интересно. Някой имали някаква идея?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2013 13:19 
Offline
Администратор
Администратор
Аватар

Регистриран на: 03 Май 2009 16:18
Мнения: 1352
Години: 35

Благодарил: 19 пъти
Получил благодарност: 58 пъти
Аз искам АТАКА да вземат властта по 2 причини. Едната да видим дали Сидеров говори истини, и другата защото може би наистина там се крие изхода от това положение.

_________________
Докато има будали, ще има и тарикати!
Искаш ли да получиш умен отговор,питай умно.
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2013 13:23 
Offline
Скучаещ
Аватар

Регистриран на: 28 Мар 2009 20:08
Мнения: 120
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 10 пъти
Да я вземат, но не за 4 години а за няколко месеца да ги видим и тях. Писнало ми е да гледам едни и същи как се осират.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2013 13:26 
Offline
Администратор
Администратор
Аватар

Регистриран на: 03 Май 2009 16:18
Мнения: 1352
Години: 35

Благодарил: 19 пъти
Получил благодарност: 58 пъти
Мисля, че на всички вече ни е писнало, но както каза... всичко ще си проличи. Все пак аз им имам вяра и ще гласувам за тях. То вече, не остана алтернатива....

_________________
Докато има будали, ще има и тарикати!
Искаш ли да получиш умен отговор,питай умно.
Изображение



За това мнение авторът cooliovato е получил благодарност от Явор (19 Фев 2013 15:40)
  Рейтинг: 9.09%
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2013 15:05 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 32

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
Те са единствените, които имат ясен план за действие. И не ръсят популистки идеи като бсп за безплатния интернет например :D :D

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2013 15:29 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 32

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
Бащата на Дянков: Да си ходи, докара хората до просешка тояга



Нека го уволнят, заслужи си го. Това бе първата реакция на бащата на Симеон Дянков – Денчо, след като е научил новината на автогарата в Разград. Дете ми е и изпитвам дълбока любов към него. Той е умен и способен, но не мога да отрека, че провеждаше политика, която докара хората до просешка тояга.

Затова е най-добре за всички да си върви”, каза Денчо Дянков. Той припомни, че точно Бойко Борисов се е спрял на сина му и на Трайчо Трайков, като водещи експерти в кабинета, съобщава “Преса”. Денчо Дянков е пенсионер и от години живее скромно в разградското село Побит камък. През 2009 година в интервю той призна, че когато синът му е бил на 17 години, се е отрекъл от него – своя баща, и оттогава не го е потърсил нито веднъж.

През 2011 година бай Денчо се закани да съди финансовия министър. Сега обаче призна, че засега се въздържа да заведе дело, защото “е срамота” баща да съди детето си.

Като гражданин Денчо Дянков настоява да се прегледат детайлно сметките и делата на всички уволнени министри. ”Най-голямата грешка на Симеон Дянков е, че се закани на монополите, но не ги пипа. Можеше, но не го направи. Сега народът е беден, а монополистите – богати.” Така пък оцени дейността на финансовия ни гуру неговият учител в ловешката езикова гимназия Найден Ангелов – Ацата.


http://www.novini.bg/news/120017-%D0%B1 ... D0%B0.html

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik



За това мнение авторът TNT е получил благодарност от Явор (19 Фев 2013 15:40)
  Рейтинг: 9.09%
Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 47 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов