Бергон интернет и телевизия

Официален форум
Дата и час: 19 Май 2022 08:06

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Правила на форума

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 118 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2013 21:43 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 38

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
Ако се строи АЕЦ ще се създадат хиляди работни места. Ще има работа за фирмите, които произвеждат работни облекла, ще се развие и образованието, защото ще са необходими специалисти, ще се изгради инфраструктура, а българите това го можем.
ТЕЦ-овете плащат милиони, защото замърсяват околната среда, а купуват и въглища. Цената на тока от АЕЦ е 6-7 пъти по-ниска от ВЕИ, 2-3 пъти по-малка от ТЕЦ. Когато затворим АЕЦ "Козлодуй" ще трябва да внасяме ток от Румъния и Турция. Тогава цената на тока ще отиде на горе, а заплатите и пенсиите така си седят от години. Имаме сключен 10 годишен договор с Русия за ядрено гориво. Според проучвания ако се построи Белене цената на тока от нашия АЕЦ ще бъде по - ниска от Румъния и Турция. АЕЦ ще се построи с кредити, които се връщат от печалбата на АЕЦ и от НЕК. Данъкоплатците изобщо не се натоварват.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2013 22:01 
Offline
Търсач
Аватар

Регистриран на: 23 Яну 2009 17:30
Мнения: 56
Местоположение: СССР-2
Благодарил: 7 пъти
Получил благодарност: 8 пъти
platinum написа:
Не искам нови атомни и т.н. На защитниците за АЕЦ к'вато и да е искам да задам въпросите: 1.Знаете ли с какво се захранват ядрените централи?
2.Откъде се взема "горивото" за ядрените централи?
3.Защо "горивото" се обогатява?
4.Къде се държат отпадъците от "горивото", това носи ли опасности, колко пари струва да се съхранява в друга държава?
5.Защо в момента изнасяме енергия, всички плачат, че намаляваме като население и продължават да ни натискат за АЕЦ?
6.Кой ще спечели и колко?
7.Знаете ли кой е създателят на "Браунов Газ Генератор", а знаете ли кой е Мехран Кеше и защо никой не е чул нищо досега по националните медии?
Отговарям най-кратко:
1.
С обогатено ядрено гориво от уранова руда (преди 20 години имахме уранодобив),сега го купуваме от Русия цената му силно се мени за последните двадесет години в момента горивото е с цена около 200 лв за килограм ,което неизгоряло на 100 процента дава в реактора ел. енергия за 300 000 киловатчаса...
2.
Купува се от руснаците,те обогатяват около 60 процента от урана в света...
3.
Обогатява се от държави имащи ядрено оръжие,тоест ако сами си обогатяваме може да станем членки на "клуба"...
4.
Обогатяващата ядреното гориво страна използува отново ядрените отпадъци,"там" има много "хляб" за повторно и повторно обогатяване...Като цяло въпроса не е правилно зададен, защото ядрения боклук може да се дообогатява многократно,стои на временно съхранение в атомните централи до последващо извозване за преработка..
5.
Изнасяме енергия ,защото я продаваме скъпо в България,това е същото..като да нямаш неограничен пазар на кафета по 2 лева в Добрич ...и ги продаваш по 2 или 20 стотинки на турската граница.... все пак няма да оставиш да ти изгние кафето...
6.
В бизнеса всички може да спечелят ,печели най-много ,който е най-близко до крайния клиент,тоест печелят НЕК,България и продавачите на ток на населението...България може да спечели от АЕЦ "Белене" толкова колкото е целия паричен оборот от продажбата на електричество... на дребно или около 300 много повече милиарда лева за периода на експлоатация...
7.
не е по темата...
Тук само ще напомня на останалите ,че един килограм уран има енергията на 2500 тона въглища,а струва левчета...За това мнение авторът seriozen088 е получил благодарност от Явор (16 Яну 2013 22:15)
  Рейтинг: 9.09%
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2013 16:00 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 23 Ное 2004 16:16
Мнения: 1136
Години: 54

Местоположение: Добрич - България
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 4 пъти
Добре!
Урановата руда се копае в България, но няма кой да я копае.
Обогатява се в Русия /защото ще има договор с тях/ като се извлича плутония /остава за Русия/ а на нас ни връщат каквото трябва.
Съхранението на отпадъците вече няма да става в Русия понеже не ги искат а да се съхраняват в страни от ЕС струва парички.
Въпрос 7 не е по темата понеже отговорът ще направи тогава самата тема излишна.

_________________
Изображение
Изображение

Конституция на РБ.
Чл. 36.
(1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2013 16:22 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 05 Яну 2012 15:54
Мнения: 162
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 6 пъти
От годишния доклад за 2011: „НЕК ЕАД закупи 31 625 GWh електроенергия през 2011 г., което е с 2,7% повече спрямо предходната година. Увеличените покупки на електроенергия са свързани, както с необходимостта от покриване ръста на потреблението на регулирания пазар, така и с намаленото производство от ВЕЦ на НЕК ЕАД.“ „Приходите от продажби за 2011 година са на ниво от 3 115 619 000 лв., което е с 5.8% повече в сравнение с отчетените през предходната година.“ Това е генерираната печалба от дружеството за 2011 година.

Забележете това е генериран доход при първа ръка на търговия. Втората стъпка препродаване е от НЕК към „ЧЕЗ Разпределение“ АД, „Е.ОН България Мрежи“ АД, „ЕРП Златни пясъци“ АД и „ЕВН България Електроразпределение“ АД – общо четири контрагента на пазара. Нека видим и тяхната годишна печалба. За изминалата година те са закупували ток на цена от около 0,08 лева от НЕК и продават средно на 0,17 лева на киловат час или генерират разлика от над 50%. НЕК им е продала 41 963 GWh, което директно означава, че толкова енергия е препродадена на гражданите. Грубо още около 3 800 000 000 лева в сметките на четири дружества, който са поделили пазара и реално са монополист в България.

На фона на тези суми на обществото се обяснява, че НЕК и разпределителните дружества са на загуба. В сумите по-горе не са включени печалбите от такси за присъединяване на нови абонати, такси за различни услуги и сумите събирани от глоби. Не са включени и суми от надписани фактури. Разходите за инвестиции в нови електропроводи и други съоръжения по мрежата са сведени почти до нула. Не е тайна за обществото, че дружествата изнудват частния бизнес и частни инвеститори да изграждат за своя сметка трафопостове и после доброволно да преотстъпват собствеността на съоръженията на електроразпределителните дружества – средно около 200 000 лева е цената на такова съоръжение.То има капацитет да захрани средна жилищна сграда с 15 до 20 апартамента. Тук се затваря и кръга на монопола, по закон само НЕК има право да изкупува ел. енергия и да я продава или електроразпределителните дружества имат право да купуват от НЕК и да продават на гражданите. Законът категорично забранява на други юридически или частни лица да продават ток за битови и промишлени нужди. Разбира се, това е в пълен разрез с правилата на свободен пазар и пазарна икономика.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2013 16:59 
Offline
Търсач

Регистриран на: 18 Май 2008 23:41
Мнения: 64
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 9 пъти
http://www.enemona-utilities.com/node/10


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2013 15:14 
Offline
Дебнещ

Регистриран на: 13 Окт 2010 15:43
Мнения: 93
Години: 48

Местоположение: Dobrich
Благодарил: 8 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще представи пред депутатите в парламента договора с германската компания RWE и причините, поради които тя е излязла от проекта АЕЦ "Белене". Това съобщи пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, във връзка с договор за конфиденциалност с RWE за проекта за АЕЦ „Белене", предаде Агенция „Фокус".

„Действително съм учуден - докъде може да стигне една наглост. Как може - на бялото да се каже черно? Как може така откровено да се лъже и в същото време да се разчита, че този договор за конфиденциалност, който имаме подписан навремето, един ден няма да излезе наяве. Министър Делян Добрев сега го намира в кашоните. Дори да понесем някаква отговорност, особено когато се готви референдум, когато близо 14 милиона лева държавата ще похарчи за нещо, което БСП категорично – Станишев, Димитров и компания са знаели, а в момента лъжат, съм казал на министъра да отиде утре в парламента, за да се прочете всичко това. То е следното – първо, Станишев лъже хората, че ние сме изгонили RWE. По безспорен начин в докладите на RWE е описано защо си тръгват още 2008 г.", добави Борисов.

„Те категорично казват това в тези доклади, след това НЕК, получавайки ги, пише до Петър Димитров, където казват ясно и точно, че RWE не приема условията по подписаното допълнение номер 5. Големият немски акционер, за който те говорят, не приема да се подпише споразумение номер 5 и други съществени за тях условия като конкретизиране на детайли по ОВОС, организация на проекта и най-вече необходимите за осигуряване от българска страна обезпечения", заяви премиерът.

„RWE декларира, че при учредяването на смесеното дружество, ще покрият акционерния си капитал в размер до 10 милиона евро, като на този етап не предвиждат да инвестират допълнителни средства до физическо приключване, до края не са предвидени други средства в RWE. С тези 10 милиона евро, и с еквивалентната вноска на НЕК, ще се покриват различни плащания за нуждите на проекта, но не и плащания към „Атомстройекспорт" по бъдещи строителни дейности през 2009 г. Тези хора говорят гигантска лъжа. В момента Станишев, Петър Димитров и компания извършват гигантска манипулация и лъжа към всички нас", каза още премиерът Бойко Борисов.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2013 15:45 
Offline
Дебнещ

Регистриран на: 13 Окт 2010 15:43
Мнения: 93
Години: 48

Местоположение: Dobrich
Благодарил: 8 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
„За какви 3,5 милиарда говори Станишев, за какви пет лева говори и лъже народа? РВЕ му пише писмо, че неговата част е 5 милиарда евро и още 5 на РВЕ – 10 милиарда евро. И 100 - 200 милиона, което знаят още през 2008 г. Сериозната компания от Германия пита - откъде ще вземат парите? Какви наглеци, и сега правят референдум”, добави Борисов.
По думите му българите трябва да знаят това, дума по дума, защото, ако някой се подлъже да каже „да” за този проект, трябва да каже - откъде ще дойдат 10 милиарда евро за проекта.
„Затова няма друг инвеститор, защото най-малко е 10 милиарда евро. Един милиард за електропреносна система, 1 милиард за ядрени хранилища, инфраструктура – близо 12 милиарда евро. Това са 22 - 23 милиарда лева и нагоре от българския бюджет. Ние сега събираме 700 милиона лева, а да вдигнем пенсиите от април, и ги събираме лев по лев, за да отидат при хората. Как си представя - отнякъде да дойдат 22 милиарда лева”, попита премиерът Бойко Борисов.
Всички български данъкоплатци имаме да плащаме още 400 милиона лева за проекта „Белене”, каза още министър-председателят. По думите му Националната електрическа компания (НЕК) пише, че декларираният отказ от страна на германската компания RWE (РВЕ) да участва в плащанията към „Атомстройекспорт” преди финансово приключване, ни поставя в ситуация, при която за плащания по допълнение номер 5, не са осигурени достатъчно средства. "Вместо това, те взимат 250 милиона евро за нещо, което знаят, че няма да стане, да го изпукат и да го изхарчат, и през май месец всички български данъкоплатци имаме да плащаме още 400 милиона лева. Миналата година платихме сто милиона лева, а сега имаме още 400 милиона лева изискуеми през май", каза Борисов.
Според договора инженерингови дейности и поръчване на оборудване следва да бъдат покривани единствено от НЕК, който обаче е в невъзможност самостоятелно да ги обезпечи.
„За какви акционери ни говори той и какво лъже, че щял да строи? Защо всъщност Станишев не е подписал договора и това е крито в кашоните до ден-днешен? Възложил съм проверка и ще ги открием всичките”, добави Борисов.
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще представи пред депутатите в парламента договора с германската компания РВЕ (RWE) и причините, поради които тя е излязала от проекта АЕЦ "Белене", съобщи той.
„Действително съм учуден докъде може да стигне една наглост. Как може на бялото да се каже черно? Как може - така откровено да се лъже, и в същото време - да се разчита, че този договор за конфиденциалност, който имаме подписан навремето, един ден няма да излезе наяве. Министър Делян Добрев сега го намира в кашоните. Дори да понесем някаква отговорност, особено когато се готви референдум, когато близо 14 милиона лева държавата ще похарчи за нещо, което БСП категорично – Станишев, Димитров и компания са знаели, а в момента лъжат, съм казал на министъра да отиде утре в парламента, за да се прочете всичко това. То е следното – първо, Станишев лъже хората, че ние сме изгонили РВЕ. По безспорен начин в докладите на РВЕ е описано защо си тръгват още 2008 г.”, добави Борисов.
„Те категорично казват това в тези доклади, след това НЕК, получавайки ги, пише до Петър Димитров, където казват ясно и точно, че РВЕ не приема условията по подписаното допълнение номер 5. Големият немски акционер, за който те говорят, не приема да се подпише споразумение номер 5 и други съществени за тях условия като конкретизиране на детайли по ОВОС, организация на проекта и най-вече необходимите за осигуряване от българска страна обезпечения”, заяви премиерът.
„РВЕ декларира, че при учредяването на смесеното дружество, ще покрият акционерния си капитал в размер до 10 милиона евро, като на този етап не предвиждат да инвестират допълнителни средства до физическо приключване, до края не са предвидени други средства в РВЕ. С тези 10 милиона евро, и с еквивалентната вноска на НЕК, ще се покриват различни плащания за нуждите на проекта, но не и плащания към „Атомстройекспорт” по бъдещи строителни дейности през 2009 г. Тези хора говорят гигантска лъжа. В момента Станишев, Петър Димитров и компания извършват гигантска манипулация и лъжа към всички нас”, каза още премиерът Бойко Борисов.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2013 20:34 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 05 Яну 2012 15:54
Мнения: 162
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 6 пъти
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5462731

започна се.прочетете и си помислете.това е капка в морето.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2013 22:49 
Offline
Дебнещ

Регистриран на: 13 Окт 2010 15:43
Мнения: 93
Години: 48

Местоположение: Dobrich
Благодарил: 8 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
Бнт ...тихо мъртвия каза....Не комунист


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2013 00:06 
Offline
Луд умора няма

Регистриран на: 14 Фев 2008 22:32
Мнения: 709
Благодарил: 7 пъти
Получил благодарност: 38 пъти
всички искат аец белене ... но откъде ще вземат толкова пари кажете кои ще даде толкова пари и ще гласувам за


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2013 00:27 
Offline
Търсач

Регистриран на: 18 Май 2008 23:41
Мнения: 64
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 9 пъти
Я елате фондове при батко да ми пейте сладко, сладко.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2013 03:54 
Offline
Скучаещ
Аватар

Регистриран на: 28 Мар 2009 20:08
Мнения: 120
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 10 пъти
Аз съм повече за АЕЦ Козлодуй но ако не стане там нека да е Белене. Гърците взеха 150 милярда и пак са недоволни, сега ще обявят фалит и край с тези пари минималната заплата е няколко стотин процента над нашата. Пари ще се вземат на заем (това е инвестиция) няма фирма без заем. А колкото до лихвата, не знам какво се притесняват като лихвения процент в света е толкова голям, че ако се върнат всички пари на света във федералната банка, пак не могат да се покрият задълженията. И защо се получава така, за да има робство, това е модерния начин за подчиняване на народите без воини. Ние сме една от най-бедните страни в Европа, и какво ще ми вземат още " ДА ГО ДУХАТ". Ние сме свикнали да живеем в нищета,че някой взема 1000 лева и се мисли за голямата работа, да отиде в Германия или Гърция да види как се живее с 1000 лева, само за квартира и храна няма да му стигнат. Ние сме бедни, по бедни от това на къде? Трябва да има инвестиции, за да има и бизнес. Тока, водата и горивата винаги ще растат на горе. Днеска ги слушам по тъпото БТВ, че щели да свалят цените на тока (точно преди референдума) ъпсурт, това няма да стане всяко лято има увеличение и ще го има винаги. Щели да вдигат минималната с 10 лева " да си ги наврат отзад"
Живеем в измислен свят, дано повече хора прочетат мнението ми със старание да го разберат, както аз се старах да го напиша. .
ЗАМИСЛЕТЕ СЕ НЕ САМО ЗА АЕЦ!!! :good:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2013 09:10 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 38

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
Smirnoff-d4 написа:
всички искат аец белене ... но откъде ще вземат толкова пари кажете кои ще даде толкова пари и ще гласувам за

Защо се хабих в толкова постове да обяснявам? Четете наред всичко, а не избирателно. Тези пари няма да дойдат от бюджета на държавата, а с чуждестранно финансиране. После ще се изплаща от печалбата на НЕК и АЕЦ. Бях писал също така, че Росатом бяха готови да изградят централата на 100% с техни средства и ние да имаме 51%, а за тях 49%. До момента нито една стотинка не е дадена от българите за Белене, това дори го каза и Бойко/тиквата/ преди 1м., а вчера го слушам, че ако строим няма да има пари за пенсии и заплати. С колко лева бяха те увеличени за последните години? Те бяха замразени. Парите за пенсии и заплати са от държавния бюджет, а Белене не е. Този малоумник не прави разлика и на тези идиотщини се вързват глупавите му избиратели, които въобще не мислят.
Цитат:
Цената на двата енергоблока на АЕЦ "Белене" през 2010 г. се е равнявала на 6,3 милиарда евро. Бойко Борисов много добре го знае. Това заяви за ИТАР-ТАСС директорът на департамента за комуникации на "Росатом" Сергей Новиков.
Изказванията на българския министър-председател Бойко Борисов, че за строителството на АЕЦ "Белене" са били необходими 10 милиарда евро от държавния бюджет, предизвикват огромно учудване. Така Сергей Новиков коментира неотдавнашните изявление на членове на българското правителство относно оскъпяването на проекта.

http://news.bgnes.com/view/1060730

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
ИзображениеЗа това мнение авторът Явор е получил благодарност от injekt (23 Яну 2013 11:05)
  Рейтинг: 9.09%
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2013 12:44 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 30

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
Не знам дали сте наясно, но затварянето на Козлодуй изобщо не е било условие за влизане в ЕС. Това е било лично мнение на Ферхойген, а не на комисията, използвано от нашите "български" политици (наистина те не са българи) за да закопаят държавата.

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2013 14:01 
Offline
Объркал се

Регистриран на: 28 Юли 2010 10:55
Мнения: 18
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Явор : http://news.bgnes.com/view/1060730[/quote]

Кой е Сергей Николов? Това бизнес мнения ли са, или политическа агитация за БСП? Тук много повече се говори колко са лоши ГЕРБ, Бойко Борисов и прочие, от колкото за сериозни аргументи относно АЕЦ.Къде бяха тия хора до сега, милеещи за българският интерес?Защо до сега не намериха трибуна да кажат, че искат да строят, че даже и да ни плащат масрафа ама видите ли ние/българското правителство/ не иска?Тя работа на СОЦ предложение отива. Отговорете на тези въпроси за мен са ясни - празни агитационни приказки, а не сериозни бизнес намерения и обосновки.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2013 20:57 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 05 Яну 2012 15:54
Мнения: 162
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 6 пъти
гласувайте с да.няма друг вариант.да да и да.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2013 21:16 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 31 Мар 2012 13:54
Мнения: 131
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
ТВЪРДО - ЗА ........ЗА................ЗА.............................ЗА......................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2013 21:46 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 38

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
"Bruno" ако беше прочел внимателно статията, нямаше да ме занимаваш с глупости. Този човек на кратко е говорител на Росатом. Хората ги е имало и преди, но по рядко са се споменавали. Още преди 4 месеца Волен Сидеров като се завърна от Русия заяви, че те бяха готови да изградят на 100% АЕЦ Белене и нашата държава да има 51%. Това нещо няма откъде да го знаеш, защото тогава медиите си замълчаха и се направиха на интересни, защото го казват Атака.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2013 09:29 
Offline
Объркал се

Регистриран на: 28 Юли 2010 10:55
Мнения: 18
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Явор написа:
"Bruno" ако беше прочел внимателно статията, нямаше да ме занимаваш с глупости. Този човек на кратко е говорител на Росатом. Хората ги е имало и преди, но по рядко са се споменавали. Още преди 4 месеца Волен Сидеров като се завърна от Русия заяви, че те бяха готови да изградят на 100% АЕЦ Белене и нашата държава да има 51%. Това нещо няма откъде да го знаеш, защото тогава медиите си замълчаха и се направиха на интересни, защото го казват Атака.


Волен Сидеров никой не го приема на сериозно.Той е бай НИКОЙ Яворе, колкото и да се пениш тук. Волен Сидеров е последният човек в тая държава, на който Русия ще дава предложения за такива сериозни намерения.Няма да ти хареса мнението ми, но това мисля.За твое съжаление, на изборите ще стане ясно, че още доста хора мислят като мен за Волен и Атака.

А относно гласуването - колкото да се пените тука АЕЦ Белене няма да има :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2013 10:39 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 38

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
Тогава не показаха, защото Бойко ги знае тези неща и Волен Сидеров е прав. Защо чак сега го споменаха това предложение? Говориш така за Атака, защото не си запознат, какво са предлагали в НС, но ако поне малко се интересуваше от политика можеше да разбереш. Не се притеснявай за Атака, защото отново ще бъдат в следващия парламент.
Защо управляващите отказват да участват на кръгли маси посветени на тема "За" или "Не" АЕЦ Белене? Тези, които гласуват с "Не" ще заровят близо 2млрд. евро. Кой ще си поиска тези пари? Защо в момента се вадят тези договори от "кашончетата"? Защо не бяха извадени много по - рано, няма начин министъра на икономиката да не знае за тях и да не се е запознал предварително.
Тезата на ГЕРБ е, че имало нарушения по време на проекта „АЕЦ „Белене”. Когато има злоупотреби, фактите, които имате, ги давате в прокуратурата. Това не означава, че трябва да спрем проекта „Белене”. По същата логика трябва да спрем да строим пътища – гордостта на ГЕРБ, защото там също има нарушения и ОЛАФ в момента се занимава с тях. Трябва ли да спрем сега пътя Мездра – Своге, защото там някой е злоупотребил с еврофондове на стойност 24 млн. евро? Не. Представям си тогава какви могат да бъдат злоупотребите за магистрала „Тракия”, околовръстно, другите магистрали, които се чертаят като светло бъдеще – огромни злоупотреби. В правовите, цивилизованите държави от ЕС се започва разследване, осъждат се виновните, връщат се парите чрез процедурите на съдебната система и строежът продължава. Иначе трябва да спрем абсолютно всичко да строим, да ремонтираме.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2013 11:06 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 05 Яну 2012 15:54
Мнения: 162
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 6 пъти
що не се драчите в друга тема.например в темата за атака или герб.кухари.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2013 04:07 
Offline
Търсач
Аватар

Регистриран на: 23 Яну 2009 17:30
Мнения: 56
Местоположение: СССР-2
Благодарил: 7 пъти
Получил благодарност: 8 пъти
Въпросът за нови Аец-и на реферундума е скрит въпрос дали искаме да имаме модерна държава и технологично бъдеще???
За нас ,добружданците отказа от нови АЕЦ означава и скрито ,силно "ДА" за дупчене за шистов газ(вчера го е казал американския посланик)...
Всеки си избира сам,по-добре е да се гласува,дори и погрешно...
Аа лично съм за втора и трета Атомни електроцентрали.

_________________
"Никой не е забравен,
Нищо не е забравено..."

Любимият ми игрален български филм е "Черните ангели"1970 г. :)


Последна промяна seriozen088 на 29 Яну 2013 17:30, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2013 22:10 
Offline
Администратор
Администратор
Аватар

Регистриран на: 03 Май 2009 16:18
Мнения: 1352
Години: 33

Благодарил: 19 пъти
Получил благодарност: 58 пъти
Какво стана сега, отпада ли тоя никому ненужен АЕЦ, или глупавите верни на Станишев пенсии пак ще провалят нещата :)

_________________
Докато има будали, ще има и тарикати!
Искаш ли да получиш умен отговор,питай умно.
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2013 23:00 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 05 Яну 2012 15:54
Мнения: 162
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 6 пъти
започва се от нулата.сега народното събрание ще решава.демек всичко беше ала бала.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2013 23:15 
Offline
Администратор
Администратор
Аватар

Регистриран на: 03 Май 2009 16:18
Мнения: 1352
Години: 33

Благодарил: 19 пъти
Получил благодарност: 58 пъти
baival4o написа:
започва се от нулата.сега народното събрание ще решава.демек всичко беше ала бала.


Еми то още от самото начало беше ясно, че цялата тая работа е ала бала... да не говорим, че половината от тия гласувалите хабер си нямат за какво гласуват и какви са последствията и т.н.
Аз не мога да разбера колко луд и глупав трябва да си да я искаш тая централа, при условие, че сегашната централа ни задоволява перфектно и нямаме такава консумация на ток. Още по-малко, че има къде къде по безвредни източници , които не замърсяват толкова. :x :x :x :x

_________________
Докато има будали, ще има и тарикати!
Искаш ли да получиш умен отговор,питай умно.
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2013 15:07 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 38

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
Безсмислен се оказа, защото депутатите на ГЕРБ не мислят. Ако бяха променили закона тези резултати щяха да ги задължат да строят АЕЦ. Никой не казва къде ще бъде тази централа, защото въпроса не съдържаше "Белене". "cooliovato" аз имам хабер и затова гласувах с "да" защото знам, какво ще стане ако не се строи АЕЦ. Кои са тези безвредни източници? Ветрогенераторите, които произвеждат в "пъти" по - скъп ток от този на АЕЦ заемат много земеделска земя,убиват птици. Соларните панели също заемат много зем. земя и са скъпи, помислете за бъдещето, какво ще ядем като всички поставят такива панели? Трябва да се ограничи със закон тяхното строителство. Искам да попитам според вас, кое е по - евтино да довършиш стария жилищен блок или да започнеш да строиш нов жилищен блок? До сега никой не отговори на този мой въпрос. Герб искат да строят 7-ми блок в Козлодуй, но каква е гаранцията, че няма да го сподели същата участ на проекта Белене? Герб не мислят, че няма определена площадка за нов блок, няма инфраструктура, не е тестван и няма никакви разрешителни, това всичко струва много пари и ще минат много години. Помислете, че със строителството на нова централа ще се създадат над 10000 работни места, ще се развие и икономиката. После да не се оплаквате, че нямате работа и не мисли държавата, в момента вие не мислите. "cooliovato" говориш за безвредни източници, един от тях са електромобилите, защо не помисли с какво ще се зареждат след време? Живота на централата е до 2020год. после на свещи ли ще живееш?

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2013 17:09 
Offline
Дебнещ

Регистриран на: 13 Окт 2010 15:43
Мнения: 93
Години: 48

Местоположение: Dobrich
Благодарил: 8 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
Нямах намерение повече да пиша в тази безсмислена тема , но:
Явор написа:
Безсмислен се оказа, защото депутатите на ГЕРБ не мислят. Ако бяха променили закона тези резултати щяха да ги задължат да строят АЕЦ.

Явно колкото и да не могат да мислят, стана по тяхната и въпроса ще се гледа там където трябва.
Останалите неща няма да ги коментирам, защото вече достатъчно се каза по темата от далеч по-големи специалисти от драскащите тук...


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2013 17:50 
Offline
Търсач
Аватар

Регистриран на: 23 Яну 2009 17:30
Мнения: 56
Местоположение: СССР-2
Благодарил: 7 пъти
Получил благодарност: 8 пъти
герб са головодници,всичките им решения са непрофесионални,справка -броя на неграмотниниците ,които станаха шефове на министерства и агенции...които от време на време уволняват...
Имаше опити за атентат тия дни,най-големите има "калпаци" са все екперти по сигурността,разстоянието от централната сграда на МВР до НДК е по-малко от километър ,трябваше им един час за да се появат там...
Имаше пожари на Витоша ,които горяха с дни...нали са експерти...криви ракети...са те...
А ще очакваме от тия безхаберници да ни дават тон в живота...
Влючително за АЕЦ-ите... и имат ли те почва у нас...
(giggle)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 118 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов