Бергон интернет и телевизия

Официален форум
Дата и час: 02 Дек 2021 12:23

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Правила на форума

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 540 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 13 Май 2011 22:34 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 30

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
Нова дата за края на българската патриаршия лансира великотърновски професор
12 май 2011 08:25 / обновена в 09:49 | Мариета Стоянова | 0Коментирай

Проф. Анчо Калоянов © DarikNews.bg

Българската патриаршия е продължила да съществува и след смъртта на Патриарх Евтимий. С доказването на тази революционна теза се е заел великотърновският преподавател и етнолог във ВТУ проф. Анчо Калоянов, според когото Великата патриаршия на Царевград Търнов е запазила своята автокефалност два века след официално възприетата от историците 1402 година. Тогава е починал Патриарх Евтимий, българската църква губи своята независимост и е подчинена от Константинополската патриаршия. Това е официалната версия, написана във всички учебници по история, която обаче, според проф. Калоянов, подлежи на допълнително проучване и преосмисляне.

Вече има нови извори и доказателства, които поставят редица въпроси и накланят везните в полза на това ново откритие, посочва професорът. Като пример той дава две монографии на своя колега от ВТУ проф. Иван Тютюнджиев, които изследват Търновския епископат от XII - XXI в. и Търновската митрополия през XV - XIX в. Именно от тези книги тръгва новият прочит на историческите данни, който защитава и проф. Калоянов. Според него Великата църква на Царевград Търнов е съществувала от 1185 до 1626 г. Тогава е сломена мощта на Влашко и Молдова, които са били спомоществователите на българската църква в рамките на Османската империя. Последният търновски пътриарх е Дионисий Рали, който вдигнал голямо, но неуспешно въстание.

За съжаление документите на българската автокефална църква са унищожени от Константинополската патриаршия, която е извършила навремето документна измама, твърди проф. Анчо Калоянов. Според неговата теория гръцката патриаршия присвоява територията на нашата, за да й вземе парите, и фалшифицира и възобновяването на българската патриаршия. В подкрепа на новите разкрития професорът изтъква и два печата на българските патриарси Симеон и Висарион, които са управлявали след Евтимий. Археолозите са датирали тези печати от 16 век.

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 17 Май 2011 12:12 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 30

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
На колене, долу шапките! Напреде ни е Батак!

Автор: Иван Христов


Нека се поклоним пред това светилище, пред тоя жертвеник за нашата свобода


На колене, любезни читатели, долу шапките! Напреде ни е Батак със своите развалини. Аз призовавам всичко, що е чисто българско, всичко честно и любящо своята родина, да присъствува с нас заедно на това българско светилище, на тоя жертвеник за нашата свобода, гдето е изляна кръвта на хиляди мъченици, светии, на стотина дребни дечица, на безброй невинни моми и момци. Батак, славният и злочести Батак! Дали ще да се намери българско сърце, което да не трепне от произнасянето само на твоето собствено име? Не вярвам. Ако в разстояние на петстотин години е пламвала тук-там искра, която е показвала, че българинът живее и която е била за увеличение славата на българския народ, то твоето пепелище, размесено с костите на твоите жертви, заема първо място между тия събития. Благоговея пред твоето величие, ще благоговее и историята!...Почернелите

стени на твоята

скромна черквицаи училище, които са напоени с кръв чак до основата си, са много по-исторически, отколкото грамадните паметници. Преди да пристъпя към окървавените предели, преди да почна разказа си за мрачните и сърцераздирателни сцени, на които ти си бил свидетел, аз ти се покланям втори път, моля и читателите да направят това същото."

Така пише повествователят на българските въстания Захари Стоянов и никой българин не може да остане равнодушен към думите му. Защото в името Батак е в кръвта ни, в душите ни. Като че ли се раждаме с болката на това свято мъченичество, както се раждаме с гордостта на победните битки от Ахелой и Клокотница до Шипка и Одрин...

Още по-страшен е разказът на един друг повествовател на събитията от 1876 г. - очевидеца батачанин Ангел Горанов, чиято малко известна книга "Въстанието и клането в Батак" читателите на в. "Атака" имаха възможността да прочетат. Всеки, който е прелистил страховитите й страници, никога няма да забравикартините на

гордо величие и

трагична покрусарисувани пред очите му: Моми, облечени в мъжки дрехи, които за ужас на башибозука крачат гордо по баирите с навирени тояги - все едно пушки носят. Деца, обхванати от общия устрем на революцията, които водят сражения с вековния поробител и винаги печелят... "Пиянството на един народ" - бе нарекъл тоя подем на духа Дядо Вазов. Изтрезняване ли идва после? Според книгата на батачанина - не. Ужасът сковава душите, безсънието е смразило умовете. Майки търсят децата си, мъже се лутат като несвестни в безсилието да защитят близките си. Старци полагат сами главите си на дръвника, а изкопаният ров не може да събере кръвта и реката потича червена и страшна... Натъпкани в храма, хората мълчат, изгубили са сили дори да плачат. Ужасът продължава без край. После озверелите османлии хвърлят в църквата запалена слама и кошери с пчели... Поразяващо е, че нито една мома и невеста не дава честта си - стрелят, бият, дращят и умират - като първите християнски мъченици -с вяра в Бога.

Единственото, което можем да кажем и направим сега ние, потомците, е мълчаливо да сведем глави и да коленичим пред светите мъченици на Батак. Утехата ни е една - че бяхме съвременници на канонизацията им. А българските патриоти с право могат да се гордеят, че това се случи благодарение на тях. Тази година Българската православна църква канонизира хилядите мъченици от Батак и Новоселския девически манастир "Света Троица", паднали под ятагана на башибозушките орди по време на Априлското въстание от 1876 г.В тази кървава

епопея са избити

30 000 българиизбрали свободата пред варварското робство. Само в Батак те са над 5 хиляди. В Новоселския манастир поробителите избиват осем монахини и двама свещеници. В същия район в селата Батошево, Ново село и Кръвеник са изклани 700 човека.

И нека припомним, че патриотите на партия АТАКА бяха тези, които повдигнаха въпроса за канонизирането на мъчениците от Батак и то бе осъществено благодарение на техните усилия. На 17 май 2009 г. пред Костницата на църквата "Света Неделя" в Батак Волен Сидеров обеща: "Ще настоявам пред Висшия клир, пред патриарх Максим и пред Светия Синод тези мъченици на вярата да бъдат канонизирани за светци". Година по-късно това се случи.

Първата и единствена засега православна канонизация в ХХІ век се извърши на 3 април 2011 г. Официалната церемония бе предшествана от заупокойна панихида в катедралния храм "Св. Александър Невски" за жертвите на турските зверства, а единственият политик, който присъства, бе лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Последва всенощно бдение в храма до сутринта в неделя, когато Българският патриарх и Софийски митрополит Максим заедно с други духовници и всички членове на Светия Синод отслужиха двучасова литургия пред огромно множество, изпълнило да краен предел катедралата.Патриарх

Максим освети

двете иконипосветени на Баташките и Новоселските мъченици. Автор на първата е художникът от Хисаря Мирослав Асенов. Идеята за нея му дали православни монахини от Калифорния, които останали шокирани от видяното в историческата баташка църква "Света Неделя". Другата икона е нарисувана от художника Владимир Аврамов, преподавател по стенопис във Великотърновския университет. След освещаването им украсените с цветя икони бяха изнесени на литийно шествие, сетне оставени в катедралата за поклонение, после тържествено изпратени - едната към Априлци, другата към Батак.

А в православния църковен календар отсега нататък ще останат записани две нови дати - 9 и 17 май. Всяка година на 9 май ще се отбелязва паметта на жертвите от Новоселския манастир, а на 17 май ще се провежда Събор на баташките мъченици.Има ли православие, ще има и България

Митрополит Климент Търновски (1841-1901)

"В продължение на много векове, както знаете, нашият народ беше тъпкан, унижаван, лишаван от всякакви човечески права, лишаван от правото да се учи и да се моли Богу на езика си, да се нарича с името си... Всичко беше насочено към твърде грозната цел - да се затрие от лицето на земята името на народа ни.

Но този измъчен до крайност народ оцеля, братя! Той не се смаза под тежките многовековни теглила, не се затри от лицето на земята; напротив, излезе от тия теглила с нови пресни сили за нов и честит живот, за трайно и честито бъдеще.

С какво? С какви сили и средства се извърши това чудо? С нищо друго, братя, а само с това, че нашият народ си остана верен на Бога, т.е. остана си през многовековните тежки времена твърд и непоколебим в своята праотеческа вяра - в православието.

Да, братя. Ако нашият народ под натиска на твърде грозните вековни злочестини беше се поколебал във вярата си, беше се отметнал от православието - той непременно щеше да загине, щеше да се затрие от лицето на земята, както загинаха за него всички ония злочести негови чада, които приеха друга вяра...

Да пазим православието като очите си - това е най-висока и свещена длъжност на всеки честен българин.

Да не забравяме никогаж: ИМА ПРАВОСЛАВИЕ У НАС, ИМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД, НЯМА ПРАВОСЛАВИЕ - НЯМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД."Из завета на митрополит Климент Търновски (Васил Друмев) към православния българин. Откъси из словото, произнесено на 14 февруари 1893 г.


http://www.vestnikataka.bg/show_news.ph ... 556&cat=11

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirikЗа това мнение авторът TNT е получил благодарност от kurtika89 (17 Май 2011 16:57)
  Рейтинг: 9.09%
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 24 Май 2011 21:15 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 30

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
На 24 май раздават турското знаме на ученици в Сливен
Сряда, 25 Май 2011г.
Автор: в. Атака

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май бе поруган с турски знамена, маанета и кючеци в Сливен! В едно от елитните училища в града - 5-о СОУ "Пейо Яворов", са раздавали турски знамена на всички присъстващи деца, алармира вчера регионалният координатор на АТАКА Димитър Димов. Това е станало в присъствието на директора на училището г-н Димитров, категоричен бе националистът. По думите му веднага след изпълнението на "Върви народе възродени" от уредбата са завили турски маанета и кючеци. "По-големите ученици са започнали да късат раздадените турски знаменцата, а родителите са крайно разочаровани и възмутени от случилото се. Някои от тях споделиха, че едва сега разбират докъде стига наглостта и каква е амбицията на южната ни съседка", обясни Димов. Той ще проследи скандала, за да разбере чия е инициативата за поругаването на светлия празник, за да може държавните институции най-сетне да се задвижат и потърсят отговорност от провокатора.

http://www.vestnikataka.bg/show_news.ph ... 0746&cat=3

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 25 Май 2011 00:40 
Offline
Луд умора няма

Регистриран на: 14 Фев 2008 22:32
Мнения: 709
Благодарил: 7 пъти
Получил благодарност: 38 пъти
тази година атака получават около 6 гласа от моето семеиство и още поне 50 от мои познати и родниини


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 25 Май 2011 13:05 
Offline
BGT
Аватар

Регистриран на: 30 Мар 2007 22:56
Мнения: 3977
Години: 31

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 3 пъти
TNT написа:
На 24 май раздават турското знаме на ученици в Сливен
Сряда, 25 Май 2011г.
Автор: в. Атака

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май бе поруган с турски знамена, маанета и кючеци в Сливен! В едно от елитните училища в града - 5-о СОУ "Пейо Яворов", са раздавали турски знамена на всички присъстващи деца, алармира вчера регионалният координатор на АТАКА Димитър Димов. Това е станало в присъствието на директора на училището г-н Димитров, категоричен бе националистът. По думите му веднага след изпълнението на "Върви народе възродени" от уредбата са завили турски маанета и кючеци. "По-големите ученици са започнали да късат раздадените турски знаменцата, а родителите са крайно разочаровани и възмутени от случилото се. Някои от тях споделиха, че едва сега разбират докъде стига наглостта и каква е амбицията на южната ни съседка", обясни Димов. Той ще проследи скандала, за да разбере чия е инициативата за поругаването на светлия празник, за да може държавните институции най-сетне да се задвижат и потърсят отговорност от провокатора.


:boi: :bang: :sux:

http://www.vestnikataka.bg/show_news.ph ... 0746&cat=3

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 26 Май 2011 19:00 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 30

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
Кирил и Методий кючек

http://seir.bg/3201/kiril+i+metodiii+kyuchek/

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 26 Май 2011 22:32 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 38

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
после Атака насаждали етническа омраза.
Изображение

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011 15:16 
Offline
Луд умора няма
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2006 16:13
Мнения: 665
Местоположение: dum durum dum dum
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 12 пъти
YAVOR написа:
после Атака насаждали етническа омраза.
Изображение


не знам , ама имам чуството , че всичко е наместено вече... преди изборите що ги нямаше тия
много е лесно атака да платят на няколко циганки да играят или да дадът на няколко циганчета турското знаме и да ги съберат на едно място...
Не,че ги защитавам тия цигани,турци и тем подобни , ама просто не мисля , че това е начина и наистина както каза и Георги Първанов ,"най-лошият сценарий за предизборната кампания, която ни предстои, е тя да бъде етнизирана. Кампания, която да бъде поставена на религиозна основа".

_________________
(pi6tova) Nero - Must Be The Feeling (Delta Heavy Remix)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011 15:26 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 38

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
Айде пак глупости.... Атака платили да се раздават знаменца. Мислете преди да пишете. Директора също е бил там и защо е допуснал това?

Днес от 18ч. Волен Сидеров ще посети Добрич, срещата ще е в залата на Дома на техниката.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011 16:29 
Offline

Регистриран на: 27 Май 2011 15:52
Мнения: 1
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Това е мръсна провокация на Атака.
Децата на снимката са си българчета. Всяка година на 24 май в Сливен има международен танцов фестивал и училищата са домакини на децата от различни държави. Ясно е, че все на едно от училищата ще се падне да е домакин на турчетата. Става въпрос за 10 годишни деца, които изиграха един турски танц за да поздравят домакините си за празника. Преди това раздадоха няколко знаменца на децата най-отпред в публиката, а не на всички както пише. Знаменцата бяха събрани и върнати на турската ръководителка с извинение, че не е уместно.
Турските деца са до дървото отляво в национални носии, но те умишлено не са попаднали в кадър, така че човек да си помисли, че българските деца са ... няма да изброявам всички обиди, които прочетох в интернет.
Искам да попитам господин Димитър Димов, колко струва живота на едно българско дете за него, че да си позволява такива лъжи и измами, които поставят в риск тези деца? Настроиха цяла България срещу тях за политическите предизборни цели на една партия.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011 17:00 
Offline
Наблюдател

Регистриран на: 29 Мар 2007 17:05
Мнения: 46
Години: 31

Местоположение: Добрич естествено..
Благодарил: 4 пъти
Получил благодарност: 4 пъти
свидетел написа:
Това е мръсна провокация на Атака.
Децата на снимката са си българчета. Всяка година на 24 май в Сливен има международен танцов фестивал и училищата са домакини на децата от различни държави. Ясно е, че все на едно от училищата ще се падне да е домакин на турчетата. Става въпрос за 10 годишни деца, които изиграха един турски танц за да поздравят домакините си за празника. Преди това раздадоха няколко знаменца на децата най-отпред в публиката, а не на всички както пише. Знаменцата бяха събрани и върнати на турската ръководителка с извинение, че не е уместно.
Турските деца са до дървото отляво в национални носии, но те умишлено не са попаднали в кадър, така че човек да си помисли, че българските деца са ... няма да изброявам всички обиди, които прочетох в интернет.
Искам да попитам господин Димитър Димов, колко струва живота на едно българско дете за него, че да си позволява такива лъжи и измами, които поставят в риск тези деца? Настроиха цяла България срещу тях за политическите предизборни цели на една партия.

Това беше доста добро обяснение. И е доста жалко да се пораждат подобни интриги и глупости. Май почвам и аз да се съмнявам, че Атака търсят само скандала и спекулацията! Наистина жалко!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011 19:08 
Offline
Луд умора няма

Регистриран на: 29 Окт 2006 00:58
Мнения: 698
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 11 пъти
Saks написа:
свидетел написа:
Това е мръсна провокация на Атака.
Децата на снимката са си българчета. Всяка година на 24 май в Сливен има международен танцов фестивал и училищата са домакини на децата от различни държави. Ясно е, че все на едно от училищата ще се падне да е домакин на турчетата. Става въпрос за 10 годишни деца, които изиграха един турски танц за да поздравят домакините си за празника. Преди това раздадоха няколко знаменца на децата най-отпред в публиката, а не на всички както пише. Знаменцата бяха събрани и върнати на турската ръководителка с извинение, че не е уместно.
Турските деца са до дървото отляво в национални носии, но те умишлено не са попаднали в кадър, така че човек да си помисли, че българските деца са ... няма да изброявам всички обиди, които прочетох в интернет.
Искам да попитам господин Димитър Димов, колко струва живота на едно българско дете за него, че да си позволява такива лъжи и измами, които поставят в риск тези деца? Настроиха цяла България срещу тях за политическите предизборни цели на една партия.

Това беше доста добро обяснение. И е доста жалко да се пораждат подобни интриги и глупости. Май почвам и аз да се съмнявам, че Атака търсят само скандала и спекулацията! Наистина жалко!

АЗ на човек който има 1 мнение във форума и то точно в тая темна не вярвам и ще пише точно от Сливен в добрички форум ;) , мислете мислете малко бре хора ;))))

_________________
[url]=http://hanovete.com/?recruit=245636][img]=http://world2.hanovete.com/signatures/45636.jpg][/img][/url]


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 27 Май 2011 19:54 
Offline
Луд умора няма
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2006 16:13
Мнения: 665
Местоположение: dum durum dum dum
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 12 пъти
Ха-ха-ха-ха много правилно защо да вярваш на човек присъствал на точното място в точното време , ти знаеш много по-добре как стоят нещата делят ви само едни 250 км , ама във вестник атака всичко има ;)

СПРЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ГЛУПОСТИТЕ В ИНТЕРНЕТА И ДА СИ МИСЛИТЕ , ЧЕ СТЕ МНОГО НАВЪТРЕ В ПОЛИТИКАТА пуснете си булсатком и гледайте тв+ от 18:40

_________________
(pi6tova) Nero - Must Be The Feeling (Delta Heavy Remix)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 28 Май 2011 00:03 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 38

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
и аз не вярвам на този човек, но както и да е .....
Разбра се, че не е провокация на Атака и не са дали те знаменцата, но за мен убидното е че точно на 24май играят турски танци и тн. ако изобщо наистина е било така.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 28 Май 2011 01:36 
Offline
Луд умора няма

Регистриран на: 29 Окт 2006 00:58
Мнения: 698
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 11 пъти
яиж ся не вярвам на всичко на 100% ама в тоя случай на човек с 1 мнение не вервам ;) а и това с турските знаменца си е провокативно ;) , мислиш че незнаят какъв празник имаме ? ооо знаят знаят и много добре тукашните знаят какво правят, ходи сестрам ив турция на екскурзия и се оказало че почти всички търговци знят доста добре български език ;)
А отделно ся единия от ходжите тая вечер заплаши в НАЦИОНАЛЕН ефир че ислямът можел лесно да се радикализира и ако сме продължавали с всичко което се прави щяло да има големи последици ;)

_________________
[url]=http://hanovete.com/?recruit=245636][img]=http://world2.hanovete.com/signatures/45636.jpg][/img][/url]


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 28 Май 2011 10:10 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 30

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
И какво ще направят бе мамицата им болна, война ли? Ще ни изгонят от държавата ни ли? От къде на къде ще толерираме исляма, идеология не терористи, при положение че се вършат такива погроми срещу християнството в цял свят... ето един малък пример http://www.vestnikataka.bg/show_news.ph ... 0730&cat=4

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 28 Май 2011 10:24 
Offline
Луд умора няма
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2006 16:13
Мнения: 665
Местоположение: dum durum dum dum
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 12 пъти
Абе хора... не знам какво толкова харесвате тази партия "Атака" , ама ясно си личи , че Волен Сидеров е в задънена улица и това е единственният му "добър" ход , ако не създаде етническа омраза между българи/цигани/турци то той ще е на мястото което беше преди години и няма да има никакъв шанс да стане президент ? Както казвам за 100тни път не е това пътя.Циганите не са болест ,ако бяха Волен щеше да ни даде хапче и да изчезнат , но не са... интеграционната политика на досегашните правителства явно не върши работа... поне след това което видях в Пловдив , как са им направили цветни готини къщи , а те са вкарали конете,избили са вратите , продали прозорците и тем подобни ... така , че наистина не знам какво е решението , но съм сигурен , че не е "Атака" или поне не виждам как може да стане...

_________________
(pi6tova) Nero - Must Be The Feeling (Delta Heavy Remix)


Последна промяна Kaz на 28 Май 2011 10:33, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 28 Май 2011 10:33 
Offline
Луд умора няма
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2006 16:13
Мнения: 665
Местоположение: dum durum dum dum
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 12 пъти
TNT написа:
И какво ще направят бе мамицата им болна, война ли? Ще ни изгонят от държавата ни ли? От къде на къде ще толерираме исляма, идеология не терористи, при положение че се вършат такива погроми срещу християнството в цял свят... ето един малък пример http://www.vestnikataka.bg/show_news.ph ... 0730&cat=4


Как може да сравняваш това със ситуацията в България ?

_________________
(pi6tova) Nero - Must Be The Feeling (Delta Heavy Remix)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 28 Май 2011 11:56 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 30

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
Питам защо трябва да толерираме исляма, след като се вършат такива погроми срещу християнството, не само тук, но и в цяла Европа

мирен ислям


Прикачени файлове:
image_210470.jpg
image_210470.jpg [ 170.9 KiB | Прегледано 10226 пъти ]

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik
Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 29 Май 2011 11:58 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 38

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
Имам информация, че Данчето Фандъкова е издала заповед за сваляне на високоговорителите от джамията в София. Преди 4год. бяха свалени говорителите в Благоевград. Атака от както съществува постоянно го натяква това и протести и тн, но никакви мерки не се взимаха. Сега вече има резултат ще чакаме само да се изпълни.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 29 Май 2011 18:20 
Offline
Луд умора няма

Регистриран на: 29 Окт 2006 00:58
Мнения: 698
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 11 пъти
,Каз'' брато не съм привърженик на Волен , не ми хареса и начина в Батак и пред джамията , ама има и доста добри попадения и доста работи се промениха заради АТАКА ;) . За циганите гршиш БОЛЕСТ СА , те не желаят да се интегрират , на тях им харесва този живот дето го водят , не плащат ток , вода и никой не ги закача , крадът си на воля ;) мюсюлманите са НАПАСТ с тая толерантност до никъде няма да я докараме , погледни ХОЛАНДИЯ , ГЕРМАНИЯ .... че в момента 14 % от учениците имат турски произход !!! Сега Хитлер се обръща в гроба си ;) За какво си говорим ? каква толерантност ? та те ни изяждат от вътре !!! и ние к'во треа гледаме как нацийте ни загиват ли ? и да седим безучастни е сори ама няма да стане , няма да се предам без бой ;)

_________________
[url]=http://hanovete.com/?recruit=245636][img]=http://world2.hanovete.com/signatures/45636.jpg][/img][/url]


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2011 20:23 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 30

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
РЕНЕСАНСА В БЪЛГАРИЯ

"Стенописите са пример за Ренесанса по вашите земи, появил се МНОГО ПО-РАНО от европейския", обяснили французите

Деликатната усмивка на севастократорица Десислава от Боянската църква изуми експертите от Лувъра, информират от "Стандарт".

Най-впечатлен от ктиторските портрети и от образите на цар Константин Асен и неговата царица Ирина бил шефът на най-посещавания музей в света Анри Лоарет.

"Стенописите със сигурност ще бъдат представени в Париж. Те са пример за Ренесанса по вашите земи, появил се много по-рано от европейския", обяснили французите при посещението си у нас. За четири дни Лоарет и неговите специалисти обиколиха България.

Те разгледаха най-интересните ни съкровища и исторически паметници. В Бургас са разгледали Панагюрското съкровище, което е на гастрол в морския град. Варненското злато от неолита също приковало техния интерес, а Казанлъшката гробница обрала овациите.

Това, което видяха, надмина многократно очакванията и предварителната им нагласа, смятат от ведомството на Вежди Рашидов.

Лоарет дошъл у нас с цяла делегация, като взел със себе си експерти от античния и византийския отдел на музея. Всъщност византийската епоха била основна им цел, тъй като Лувърът има намерение да разшири площта, отделена за нея.

Ранният ислям бил другата посока, която те искали да проследят. Французите обаче останали очаровани от следите, оставени от древните цивилизации у нас. Интересът на Франция към историята и изкуството ни е много голям, коментираха археолози.

Те смятат, че родните артефакти могат да се експонират по най-различни начини в Лувъра - като гостуващи изложби, като тема на семинари и под всякакви други форми.

Парижани трябва да видят "Чудесата на България", категорични са и историците. Българо-френско сътрудничество в археологията съществува и сега. Съвместен екип под ръководството на Кристина Панайотова в момента прави проучвания край Созопол и от разкопките излизат невероятни находки.

Посещението на Анри Лоарет ще даде старт на дългосрочно сътрудничество с Лувъра, сигурни са родни експерти. Идеята е не просто да се организират изложби с наши артефакти, а да се обменя опит, мениджмънт и ноу-хау.

Наши специалисти в музейното дело могат да се обучават в Лувъра. Съветите на френските експерти пък ще са много полезни за изграждането на подземните пространства на бъдещия национален изложбен център, станал вече популярен като българския Лувър, тъй като помещенията във френския мегамузей са уредени по уникален начин.

Лувърът не е просто музей, а вселена и има какво да научим, коментираха изкуствоведи. Още повече че вече е изграден филиал на парижката Мека на историята и арта извън границите на Франция.

Затова се очаква в началото на септември у нас да пристигне и френският министър на културата Фредерик Митеран, с когото да се направят и първите официални договорки.

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 14 Юли 2011 23:20 
Offline
Луд умора няма

Регистриран на: 14 Фев 2008 22:32
Мнения: 709
Благодарил: 7 пъти
Получил благодарност: 38 пъти
една истина турчина е гаден добитък имам познати турци но немога да кажа приятели .. сядам пия с тях но имам едно на ум те са гадни прости животни


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2011 03:21 
Offline
Луд умора няма
Аватар

Регистриран на: 23 Ное 2005 04:35
Мнения: 640
Благодарил: 19 пъти
Получил благодарност: 28 пъти
kurtika89 написа:
,Каз'' брато не съм привърженик на Волен , не ми хареса и начина в Батак и пред джамията , ама има и доста добри попадения и доста работи се промениха заради АТАКА ;) . За циганите гршиш БОЛЕСТ СА , те не желаят да се интегрират , на тях им харесва този живот дето го водят , не плащат ток , вода и никой не ги закача , крадът си на воля ;) мюсюлманите са НАПАСТ с тая толерантност до никъде няма да я докараме , погледни ХОЛАНДИЯ , ГЕРМАНИЯ .... че в момента 14 % от учениците имат турски произход !!! Сега Хитлер се обръща в гроба си ;) За какво си говорим ? каква толерантност ? та те ни изяждат от вътре !!! и ние к'во треа гледаме как нациите ни загиват ли ? и да седим безучастни е сори ама няма да стане , няма да се предам без бой ;)

Аз пък се равя да търся инфо, защо в цяла Африка, Австралия и полвин Азия плюс Япония няма цигани. Та Индия е в Азия а Африка е близо. :razmisli:

_________________
Всяко малко гущерче желае да стане голям крокодил, но не всяко умее добре да плува ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2011 11:37 
Offline
Луд умора няма

Регистриран на: 29 Окт 2006 00:58
Мнения: 698
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 11 пъти
Falco написа:
kurtika89 написа:
,Каз'' брато не съм привърженик на Волен , не ми хареса и начина в Батак и пред джамията , ама има и доста добри попадения и доста работи се промениха заради АТАКА ;) . За циганите гршиш БОЛЕСТ СА , те не желаят да се интегрират , на тях им харесва този живот дето го водят , не плащат ток , вода и никой не ги закача , крадът си на воля ;) мюсюлманите са НАПАСТ с тая толерантност до никъде няма да я докараме , погледни ХОЛАНДИЯ , ГЕРМАНИЯ .... че в момента 14 % от учениците имат турски произход !!! Сега Хитлер се обръща в гроба си ;) За какво си говорим ? каква толерантност ? та те ни изяждат от вътре !!! и ние к'во треа гледаме как нациите ни загиват ли ? и да седим безучастни е сори ама няма да стане , няма да се предам без бой ;)

Аз пък се равя да търся инфо, защо в цяла Африка, Австралия и полвин Азия плюс Япония няма цигани. Та Индия е в Азия а Африка е близо. :razmisli:

Отговорът е прост , там няма какво да крадът , няма кой да ги издържа ;)

_________________
[url]=http://hanovete.com/?recruit=245636][img]=http://world2.hanovete.com/signatures/45636.jpg][/img][/url]


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2011 19:50 
Offline
Луд умора няма
Аватар

Регистриран на: 23 Ное 2005 04:35
Мнения: 640
Благодарил: 19 пъти
Получил благодарност: 28 пъти
Е точно в Япония и Австралия бая желязо има и меТ :D

_________________
Всяко малко гущерче желае да стане голям крокодил, но не всяко умее добре да плува ;)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2011 15:17 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 30

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
ДНЕС СЕ НАВЪРШВАТ 1200 ГОДИНИ ОТ БИТКАТА ПРИ ВЪРБИШКИЯ ПРОХОД.

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2011 19:59 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 30

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
ТОВА СА РОМСКИ ПАРИ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДАДЕНИ НА НАС РОМИТЕ, А НЕ БЪЛГАРИТЕ ДА НИ ГИ КРАДЪТ.


Ало Българите стига сте крали от " трудолюбивите " роми


http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/vid ... aneto.html

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2011 20:23 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 30

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
http://bgvox.info/политика/какво-ни-спестиха-медиите-относно-атаките-в-норвегия


На 22 юли Европа беше разтърсена от брутален терористичен акт, който отне живота на 92-ма души и взриви сграда срещу норвежкият парламент. Този чудовищен акт на насилие беше извършен от норвежеца Андрес Брейвик, за когото масмедиите съобщиха, че е ултрадесен националист, антиислямист, нацист, антисемит, расист и всякакви подобни и сходни термини. Истината обаче отново остана някъде там, дълбоко скрита за обикновения човек. Нека първо да се запознаем отблизо с личността на Андрес Брейвик и някои факти, които бяха прикрити или умишлено скалъпени.Той е член на Норвежката партия на прогреса от 4 години, която е консервативна партия, а не ултрадясна или националистическа. Той е масон 3-та степен, бил е активен поддръжник на неоконсервативния сайт document.no, който се управлява от евреина Ханс Ръстад, бивш ултраляв журналист, настоящ неоконсерватор и върл ционист, антиисилямист, който пише най-вече за проблемите свързани с мюсюлманската имиграция. Андрес Брейвик също споделя същите възгледи и определя себе си, като антирасист, подкрепя хомосексуализма и ционистката политика на Израел. В сайта на Ханс Ръстад, той напада белгийската партия „Фламадски интерес”, заради антигей позициите си и расисткия си уклон. Основната причина заради, която му е лепнат етикета на ултрадесен националист е острите му критики срещу исляма и мюсюлманите. Подобна идеологическа насоченост е популярна сред всички неоконсервативни партии, като Датската народна партия, Шведските демократи, Про-движението в Германия, Лига за защита на Англия, както и организацията SIOE (стоп на ислямизацията на Европа бел. ав.), която има и българско подразделение намиращо се в София.
Характерното за тези партии и организации, е че те не са националистически или крайнодесни, по-голяма част от тях се борят срещу имиграцията и най-вече мюсюлманите. Самият Андрес в сайта document.no напада единствено имигрантите, които изповядват исляма, имигрантите, които не се мюсюлмани той не ги приема като заплаха. Самият той симпатизира във фейсбук страницата си на Уинстън Чърчил и Макс Манус ( водач на антифашистката съпротива в Норвегия), ционистите Бернард Леви, Бернард Левис, Мелани Филипс. Следователно той не е никакъв националист, нито антисемит, нито расист. Още по-малко заради факта, че един националист никога не би избил такъв огромен брой хора, повечето от които са негови етнически сънародници.
Друг интересен факт прикрит за норвежкият психопат е това, че той е бил член на еврейската антиислямска организация Fjordman Organization. Също така няколко часа преди да извърши атентата, той пише имеил до „шведа” Исак Нюгрен, който е член на партията Шветски демократи и за когото се твърди, че е бил близък приятел на Брейвик. Самият Исак отрича да е поддържал връзки с Андрес и факта, че му е пратил имеил, няколко часа преди терористичният акт е просто случайност. Историята обаче ме е научила да не вярвам в случайности и още по-малко когато са замесени интересите на ционистите в Израел.Друг интересен факт потулен тихомълком от масмедиите или съобщен с „половин” уста е причината за юношеският лагер на норвежката Лейбъристка партия, а тя е намерението на водача на лейбъристите Иенс Столтенберг, да обясни пред младите симпатизанти, позицията на партията относно Израело-палестниския конфликт и намерението на партията (която е управляваща) да признае независимостта на Палестина. Интересно как няколко дни преди Норвегия да признае палестинската независимост страната е сполетяна от подобен кървав сценарии. Да не би Норвегия да е наказана за неподчинението си?
Ето какво заявява Йенс Столтенберг след инцидента :

„Никой не може да ни бомбардира за да мълчим. Никои не може да ни застреля да за мълчим.”

Също интересно е и заявлението на Брейвик, които по време на процеса казал, че е искал чрез действията си да отправи силно послание, както и да нанесе удар на бъдещото поколение на норвежките лейбъристи.

Самата лейбъристка партия многократно се е изказвала критично спрямо Израелската политика срещу Палестина._________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2011 10:17 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 30

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
Циониският терор срещу Норвегия


_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 540 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов