Бергон интернет и телевизия
http://forum.bergon.net/

Как се купува фото техника втора ръка
http://forum.bergon.net/viewtopic.php?f=70&t=47555
Страница 1 от 1

Автор:  platinum [ 07 Юли 2009 15:21 ]
Заглавие:  Как се купува фото техника втора ръка

Поради зачестилите измами в продажбите на нови фото ментета пиша кратко справочно писание за кое и как за да няма после защо.

Във всички случаи нещото не трябва да дрънчи при разклащане. За всякакви техники е важен външният вид, Обикновено хубавата качествена пластмаса си личи отдалеч. Важен е и външният вид на човека който ви продава техниката. Такова нещо като евтино и качествено има само по филмите и рекламите. За фотоапаратчетата важи правилото обективът да излиза навън без стържене и в разгънат вид да не е пълен със засъхнали дъждовни капки примерно. Дали са изтрити надписите не е толкова важно там където минават пръсти е нормално да има изтриване в нормални граници. Дълбоки драскотини и чукнати ръбове говорят за лошо отношение към дадената техника. Все пак е добре устройството да не е участвало в подводен лов на скариди или във футболна среща.
Нормално да се разберат и причините за продажбата на техниката.
Имайте предвид и мегапикселите. Няма начин много мегапикселни устройства да са 150-200 лева. За справка http://www.photopavilion.com.

Автор:  Dr@cula [ 07 Юли 2009 16:08 ]
Заглавие:  Re: Как се купува фото техника втора ръка

Може да добавиш и гаранционната карта при повечето оригинална техника купена от техномаркет,технополис, и големите вериги за техника по гаранционната карта има или логото на марката примерно ако е Sony си има знака на сони или самсунг или квото ще да е или пък логото на магазина+подпис и печат от магазина и ако бъде предложена гаранционна карта във вида на един бял лист със черен шрифт написано там нещо да не се приема...

Също и да се видят характеристиките за самата камера или квото и да е примерно каква карта памет поддържа избраната камера и с каква карта се предлага евтиния уред защото примерно четах нейде че сони никога не е поддържало SD карти памет а тея фалшификати са точно със СД карта или примерно батерии туй онуй,или както беше писал в една друга тема табелка със серийни номера,информация и тн. и други белези и да се гледа внимателно начина по който са изписани марката и модела в смисъл има доста фалшификати които вместо Sony пише Soni или шрифта е съвсем различен от оригиналния или формата на логото няма нищо общо с оригинала

Автор:  the_saint_1 [ 14 Окт 2014 23:13 ]
Заглавие:  Re: Как се купува фото техника втора ръка

здравей, имам 2 фотоапаратчета (ако за нещо такова става въпрос) - http://olx.bg/fotoaparat-samsung-s1065-i59260566
и - http://olx.bg/fotoaparat-nikon-kuulpiks-4600-i59274990
и двата апарата отговарят на горе написаните изисквания.при интерес - телефонът от обявите

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/