Бергон интернет и телевизия

Официален форум
Дата и час: 08 Юни 2023 20:51

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Правила на форума

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2011 03:19 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 28 Яну 2004 17:39
Мнения: 1471
Местоположение: Somewhere in the universe
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
beleg написа:
Първо трябва да си живял и онова време на комунизъм както се изрази за да имаш мнение по въпроса на всички им са виновни комунистите вместо да търсят вината някаде другаде .......
Явно си с капаци .. и не следиш международните бюлетини ..... и не знаеш какво е фалит .... защото има и хора и държави които живеят със заеми .. но няма да навлизам в подробности ............
Най не не знаеш или ако си достатачно голям си забравил колко развита иокономика имахме ...... е сравнение със сега де ... не сравнение с европа .......
Само е оптимисъм се не живее да ти кажа ..... на мен лично ми е писнало (не визирам тебе) неограничени да си мислят колко сме добре сега каква свобода имали ... дъра бъра ......
Все пак българина има големо търпение ама огромно ..... и винаги за нещо ше е доволен и на малкото ..... оптимизма да се оправим сами на каквоотгоре не схванах ... но няма значение както казах вече само с оптимизъм се не трае .......
Ти почна да сравняваш нас и гурците все пак ... за пазарна икономика не забравяй това .....

Вземи прочети целия план какъв е точно и ясно ... тогава се замисли ... онова време колко милиона бяхме сега колко сме ......каква индустрия имахме тогава и сега каква има .........

Много лесно да вкарваш някакъв оптимизам ама нема на какво отгоре .......... хората по големите .. знаят какво е било какво е сега ...... и какво ще бъде ......... най вероятно .......
Светлина в тунела се не вижда ......


По-принцип уча икономика и финанси, така че не говоря наизуст ако искаше да намекнеш какво знам и не знам. Значи какво да ти кажа, тези неща които ги казваш в момента съм ги чувал до повръщане. Не знам колко си възрастен, обаче половината неща, които ги каза в момента съм ги чувал от баба ми.

Значи ти искаш да се оставя да повярвам,че бъдещето на България е решено от някакъв план още от 90г. Искаш да повярвам,че едва ли не тая държава ще се срине в земята. Еми няма да стане.

Питам те теб, дори и да съществува този план, кой от нас двамата има правилното мислене? Така като гледам ти вече си хванат в капана и няма измъкване. Пожелавам ти единствено да си промениш перспективата.

А и още нещо, светлина в тунела няма за милиардите, които живеят ден за ден и се борят за оцеляване. За теб и мен е въпрос на избор, на перспектива. За тях не е.

_________________
Човешкото същество е част от Вселената, част ограничена във времето и пространството.Той преживява себе си,своите мисли и чувства като нещо отделено от останалото,един вид оптична илюзия на съзнанието му.Тази илюзия е като затвор за нас,ограничавайки ни до нашите собствени желания и до привързаност само на хората най-близки до нас.Нашата задача трябва да бъде да се освободим от този затвор като разширим нашият кръг на съчувствие за да прегърнем природата в цялостната и красота.
А. Айнщайн


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2011 04:50 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 31

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
pawn Как може да отричаш нещо което се извършва от 20 години насам, дори и в този момент?


1996 г.ДОКЛАДЪТ ”ДОБРЕВ” – кой и как ограби България
Един мой познат от Блог.бг нарече комунистите, които станаха капиталисти, генетично агресивни и подготвени хора, които били изхвърлени от системата и от "няма какво да правят" се заели с бизнес. Смятам, че този доклад пояснява в какво са били подготвени и как са осъществили прехода от комсоциализъм в капитализъм.

Строго секретен доклад на МВР от 1996 г. за банките, фирмите и хората, ограбили България, прикриван досега.

Трябва да направим уточнението, че това не е пълният доклад от 24 страници, изготвен от МВР и предаден от министър Добрев на премиера Жан Виденов. Пълният доклад все още не е видял бял свят.

В подкрепа на това ще цитираме някои факти:

През 1991 г.една от първите частни банки в България, създадена по искане на Андрей Луканов е Българска земеделска банка. Характерно е, че акционери в банката са синовете на британският медиен магнат Максуел – Ян и Кевин Максуел.

Робърт Максуел е бизнеспартньор и приятел на Андрей Луканов, включително и по масонска линия. Има съмнителна репутация и трагичен край, като Луканов. Предполага се, че за изчезването на валутния резерв на България през 1990 г. в размер на над 2 млрд. долара е замесен Луканов, а възможно е участието и на Максуел.

Тази банка липсва в доклада на МВР във варианта, който е изнесен в пресата. Липсва също и Българска земеделска и промишлена банка, създадена през 1994 г.от Андрей Луканов и Нора Ананиева, известна като банката ”Орион”.

В доклада отсъства и Българска търговско индустриална банка на Васил Божков – Черепа. Когато Любомир Филипов е освободен като управител на БНБ, той става шеф на Кредитбанк на „Мултигруп”. Тогава банката на Божков се влива в Кредитбанк.

В този вариант на доклада освен банки, липсват и фирми уличени във финансови далавери. Според добре информиран източник, Венцел Райчев, бивш шеф на София прес, баща на социолога, бизнесмена и милионера Андрей Райчев, трябва да има сигурно място сред ”играчите” докарали банковия фалит. Известно е, че в някаи от многото фирми на Венцел се намесват интересите на „Мултигруп”, дори и на Максуел.

Всичко това и още много други банки, фирми и лица, които са в основния доклад, липсват във варианта на доклада, вече получил публичност. Време е да се появи и пълния доклад.

Поради големия обем на доклада, поместваме само основните моменти, и то в две части.

Някои мнения на известни икономисти и банкери за банковия крах:

”Банковата система се превърна в един от най-важните канали за гиганско преразпределение на стотици милиарди от държавата и вложителите, в джобовете на престъпна мафия”
проф. Иван Ангелов – правителствен икономически съветник

”Ако дойде Видов ден, половината банкери трябва да влязат в затвора.”
Стоян Александров – екс финансов министър

Първа част

СЪЗДАВАНЕ НА БАНКОВАТА СИСТЕМА.

До 1981 г. в страната функционират Българска народна банка (БНБ), Българска външнотърговса банка (БВТБ) и Държавна спестовна каса (ДСК), като БНБ съчетава функциите на емисионна и търговска банка; БВТБ е специализирана във външнатърговските операции и управлението на валутните резерви на страната, а ДСК обслужва предимно спестовно-кредитната дейност на населението.

През 1981 г. е учредена „Минерлбанк”, преобразувана през 1992 г. В БСИ. През 1986 и 1987 г. са създадени седем нови търговски банки. Те са специализирани в обслужването на отраслови структури. В края на 1989 г. и през 1990 г., на базата на клоновете на БНБ, се създават нови 59 търговски банки, част от тях с незначителен капитал. Извършени са промени в уставите на банките, за да се разреши участието на частен акционерен капитал.

От 01.01.1990 г. БНБ, до тогава на подчинение на Министерски съвет е освободена от несвойствените си търговски функции. През юни 1991 г се приема Закон за БНБ и тя получава статут на Национална банка със значителна степен на независимост.

На 28.04. 1990 г. се провежда конгрес на Съюза за стопанска инициатива на гражданите (ССИГ), който взема решение за учредяване на търговски банки. На конгреса присъства Желю Желев, в качеството си на председател на СДС. Учредителите на ССИГ му предлагат поправка на

чл. 13 от Конституцията – да се премахне държавният монопол върху банките. След броени дни Парламентът гласува промяната.

Решението на депутатите за промяната на чл. 13-ти преди да е приет Закон за банките, отвори вратите за безконтролно създаване на частни банки – отвори вратите на „беззаконието”. Това показа и създаването на първата частна банка в България.

Документите – учредителен договор и подписка на бъдещата Първа частна банка (ПЧБ) са внесени в БНБ. Управителният съвет с председател Иван Драгневски реагира веднага и издава разрешение за създаване на банката. Не закъснява много и съдебното решение, въпреки липсата на съответния закон за банките и кредитното дело. ПЧБ е вписана в регистъра на дружествени фирми с ограничена отговорност, на основание на чл.11, ал.2 от Указ 56 на 24.07. 1990 г. като акционерна фирма ”Първа частна банка” АД. Предмеът на дейност е ”извършване на банкови и кредитни операции от всякакъв вид.” Фирмата – ПЧБ, се създава с уставен фонд 10 млн. лева, като по-голямата част от него е внесен от държавните фирми ”Кореком” и „Металхим”. Първите 100 000 акции на банката са отпечатани още през октомври 1990 г., без коректно написана дата на емисията, въпреки изискванията на действащия тогава Правилник за прилагане на Указ 56.

Упадъкът на банките в България започва през 1990 година, когато Парламентът гласува промяната на чл.13 от Конституцията.

През 1990 г. се създава Банка за земеделски кредит. В периода преди приемането на закони, уреждащи правното съществуване и функциониране на търговските банки – Закон за БНБ от 19981 г., ЗБКД от 1992 г. и Търговски закон от 1991 г., в България се създават още няколко търговски банки, като: Медународна банка за търговия и развитие; Агробизнесбанк; Централна кооперативна банка; Сирбанк; ТБ „Съединение”; Кредитна банка.

Със смяната на управителя на БНБ на 16.01.1991 г. и встъпването в длъжност на Тодор Вълчев като председател на УС, настъпва истински „лицензионен взрив”.

Съзнателното създаване на много частни банки в България, преди още да е въведено необходимото законодателство, оказва решаващо влияние върху цялата банкова система и е основната причина за нейната деформация и крах.

Почти във всички случаи средствата за набиране на уставния капитал и за закупуване на акциите, се извършва с кредити от ДСК и държавните банки. Някои от тях са създадени и чрез представяне на документи с фиктивно съдържание за събран уставен капитал, чрез изкупуване на външен дълг и залагането му и препродаване на трети лица, или по други механизми.

За периода 1990 – 1995 г. ДСК е раздала 70 млрд. лева кредити, преобладаващата част от които са използвани за създаването на частни банки и фирми. Лицензи получават стотици финансово-брокерски къщи (ФБК), обменни бюра и други финансови структури, с което по същество в страната започва да функционира паралелна банкова система.

През 1990-1991 г., в резултат на сериозни банкови нарушения, се изтеглят огромни финансови средства под формата на кредити, без необходимите обезпечения. В същото време новообразуваните търговски банки емитират нови акции, които са пуснати на фондовия пазар по и над номиналната им стойност, без да е направена оценка на финансовото състояние на банките по активи и пасиви.

ПИМБ се създава от ТБ ”Електроника””, която тегли валутен кредит от фирма ”Василка”. В последствие банката вдига уставния си капитал, за да получи пълен лиценз, но без съгласието на УС на БНБ. Кредитна банка се създава с пари на ДСК. Елитбанк е създадена чрез теглен валутен кредит от Биохим и средства на ПЧМБ. Банка Моллов – чрез кредит от ДСК, ПЧБ и залагане на чужди ценни книжа, които са й били необходими за набиране на уставния капитал; Агробизнесбанк е създадена с дадени средства от ЗПД ”МИК” АД и кредити; Първа инвестиционна банка е създадена като банка сателит на ПЧБ, с цел прехвърляне на средства и финансови машинации; Частна земеделска и инвестиционна банка е образувана с кредит от ДСК в размер на 170 млн.лева. Капиталът на Кредитекспрес банк е събран чрез закупуване на външен дълг на държавно предприятие, който впоследствие е заложен и е изтеглен кредит от Минералбанк и ПЧБ.

Фрапиращи са примерите „лиценз по принцип” за „Капиталбанк” или за лицензиране на ЧЗИБ със запис на заповед от НЕК за изплащане на два пъти по 700 млн. лв. от ДСК в полза на частната банка. Това положение е добре известно на БНБ, но не се предприемат никакви мерки.

Едва през първата половина на 1993 г. УС на БНБ приема основните наредби, регламентиращи извършването на банковата дейност в страната. Едва в началото на 1994 г. се констатират ”определени слабости в лицензионната дийност” на управление „Банков надзор” и на тази основа се предлагат промени в Наредба № 2 за лицензирането. Несменяем ръководител на „Банковия надзор” през всичките тези години е Камен Тошков – един от основните виновници за лицензионният хаос.

Още в първоначалния етап от създаването на частните банки започват злоупотребите с отпуснатите банкови кредити от държавните банки. Голяма част от средствата, частните банки пренасочват към фирми и физически лица, след което са обявени за несъбираеми. Друга част от тях са обърнати във валута и изнесени като ЛОРО – сметки в чужди банки. Този начин на изсмукване на национални пари е типичен за банките на някои иконочически групировки, като: Туристспортбанк, Кредитна банка, ПЧБ, Банка Моллов, Елитбанк и др.

Така, още в процеса на зараждане и формиране на банковата система се допускат нарушения и се създават условия за увеличаване, разширяване и задълбочаване на деформациите в нейното функциониране. Създават се възможности за „пробойни в закона” и за изграждане на подходяща ”организация” в самата банкова сфера. Вече има не малко банкови кадри, които са в играта или са готови да участват.

В зараждането на банковата система се оформят три основни линии на престъпления и закононарушения :

1. Използване на нерегулираните отношения между банките и държавните предприятия, като се прехвърля дефицита на предприятията към банките, а от тях към БНБ и бюджета. По този начин се присвояват огромни средства чрез овладяване на входа и изхода на предприятията;
2. Раздаването на необезпечени кредити и ниската възвръщаемост по раздадените огромни средства;
3. Включването на някои банки в механизмите за пране на пари и обвързването им с различни форми на незаконен бизнес.

Следва: Втора част

Докладът е публикуван от frognews.bg
Източник - http://katana.blog.bg/politika/2011/01/ ... iia.676318

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2011 08:24 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 39

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
SsPawn написа:
Значи ти искаш да се оставя да повярвам,че бъдещето на България е решено от някакъв план още от 90г. Искаш да повярвам,че едва ли не тая държава ще се срине в земята. Еми няма да стане.

а ти какво си направил за България или правиш, че казваш "няма да стане?
Предния потребител ти го каза много ясно
beleg написа:
Вземи прочети целия план какъв е точно и ясно ... тогава се замисли ... онова време колко милиона бяхме сега колко сме ......каква индустрия имахме тогава и сега каква има ........

TNT не му обръщай внимание на дИтето, аз вече гледам да не им обръщам внимание, че са много непросветени сегашното поколение, от нищо не се интерисуват и само се ядосвам.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2011 13:15 
Offline
Скучаещ
Аватар

Регистриран на: 05 Сеп 2009 18:55
Мнения: 121
Години: 46

Благодарил: 3 пъти
Получил благодарност: 9 пъти
beleg написа:
Вземи прочети целия план какъв е точно и ясно ... тогава се замисли ... онова време колко милиона бяхме сега колко сме ......каква индустрия имахме тогава и сега каква има ........

TNT не му обръщай внимание на дИтето, аз вече гледам да не им обръщам внимание, че са много непросветени сегашното поколение, от нищо не се интерисуват и само се ядосвам.[/quote]


Сегашното поколение ли ... а ти от кое поколение си ...... в профила си пише кой на колко годинки е
Сопри се малко а


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2011 14:30 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 28 Яну 2004 17:39
Мнения: 1471
Местоположение: Somewhere in the universe
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
YAVOR написа:
SsPawn написа:
Значи ти искаш да се оставя да повярвам,че бъдещето на България е решено от някакъв план още от 90г. Искаш да повярвам,че едва ли не тая държава ще се срине в земята. Еми няма да стане.

а ти какво си направил за България или правиш, че казваш "няма да стане?
Предния потребител ти го каза много ясно
beleg написа:
Вземи прочети целия план какъв е точно и ясно ... тогава се замисли ... онова време колко милиона бяхме сега колко сме ......каква индустрия имахме тогава и сега каква има ........

TNT не му обръщай внимание на дИтето, аз вече гледам да не им обръщам внимание, че са много непросветени сегашното поколение, от нищо не се интерисуват и само се ядосвам.


Яворе така като гледам си на 27. Аз съм на 22. Вместо да ми се изкарваш с едва ли не 50 годишен житейски опит повече от мене вземи остави малко ЦСКА-то и вземи прочети някоя друга книжка как работи тоя свят.

Относно тоя документ по-горе. Кой анонимник го е писал и какви са му креденциалите за да ги твърди тея неща. Единственото което виждам аз е твърдения и пак твърдения. Това не са факти.

Предполагам сте видели по новините как гърците смятат,че политиците им продават държавата. А така ли е наистина? Може и за гърците да има такава програма, що не? А истината е че правителството е взело заем с който гърците са живели по-добре, но сега правителството не може да плати и гърците си плащат. Хората не са виновни, но си плащат. Системата може да е доста брутална понякога, но такива са правилата.


Освен това никъде не прочетох защо някой изобщо ще иска да ни заличава от където и да е.

Между другото само като почнах да чета, че икономиката ни била направена да поддържа 5 милиона души и просто се отказах да чета тая пумия. Който я е писал е бил лишен от каквито и да е елементарни познания по икономика.

Проблема ни присъства навсякъде, дори и в тази тема. Проблема е в самите нас, разберете го.

Между другото развийте ми някоя друга теория за правителствата да се посмея малко. Може бе Симеон Дянков е нает от ционистите да съсипе България. :D

_________________
Човешкото същество е част от Вселената, част ограничена във времето и пространството.Той преживява себе си,своите мисли и чувства като нещо отделено от останалото,един вид оптична илюзия на съзнанието му.Тази илюзия е като затвор за нас,ограничавайки ни до нашите собствени желания и до привързаност само на хората най-близки до нас.Нашата задача трябва да бъде да се освободим от този затвор като разширим нашият кръг на съчувствие за да прегърнем природата в цялостната и красота.
А. Айнщайн


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2011 15:41 
Offline
Скучаещ
Аватар

Регистриран на: 05 Сеп 2009 18:55
Мнения: 121
Години: 46

Благодарил: 3 пъти
Получил благодарност: 9 пъти
SsPawn написа:
YAVOR написа:
SsPawn написа:
Значи ти искаш да се оставя да повярвам,че бъдещето на България е решено от някакъв план още от 90г. Искаш да повярвам,че едва ли не тая държава ще се срине в земята. Еми няма да стане.

а ти какво си направил за България или правиш, че казваш "няма да стане?
Предния потребител ти го каза много ясно
beleg написа:
Вземи прочети целия план какъв е точно и ясно ... тогава се замисли ... онова време колко милиона бяхме сега колко сме ......каква индустрия имахме тогава и сега каква има ........

TNT не му обръщай внимание на дИтето, аз вече гледам да не им обръщам внимание, че са много непросветени сегашното поколение, от нищо не се интерисуват и само се ядосвам.


Яворе така като гледам си на 27. Аз съм на 22. Вместо да ми се изкарваш с едва ли не 50 годишен житейски опит повече от мене вземи остави малко ЦСКА-то и вземи прочети някоя друга книжка как работи тоя свят.

Относно тоя документ по-горе. Кой анонимник го е писал и какви са му креденциалите за да ги твърди тея неща. Единственото което виждам аз е твърдения и пак твърдения. Това не са факти.
Предполагам сте видели по новините как гърците смятат,че политиците им продават държавата. А така ли е наистина? Може и за гърците да има такава програма, що не? А истината е че правителството е взело заем с който гърците са живели по-добре, но сега правителството не може да плати и гърците си плащат. Хората не са виновни, но си плащат. Системата може да е доста брутална понякога, но такива са правилата.


Освен това никъде не прочетох защо някой изобщо ще иска да ни заличава от където и да е.

Между другото само като почнах да чета, че икономиката ни била направена да поддържа 5 милиона души и просто се отказах да чета тая пумия. Който я е писал е бил лишен от каквито и да е елементарни познания по икономика.

Проблема ни присъства навсякъде, дори и в тази тема. Проблема е в самите нас, разберете го.

Между другото развийте ми някоя друга теория за правителствата да се посмея малко. Може бе Симеон Дянков е нает от ционистите да съсипе България. :D


Ми вземи прочети плана вместо да говориш напразно .....
Каза че си учил икономика ..... щом не си чувал за Ран и Ът мога да си представя колко си учил ....
Става въпрос за едни от най известните икономисти на америка....както винаги америка си е замесена във всичко ...... а те са .....
Ричард Ран ..... и Роналд Ът ....... вземи малко разучи попрочети ........
Ти хабер имаш ли колко милиона беше Бъллгария през онова време за което говореше малко над 9 милиона а сега сме малко над 7 .... и с всяка изминала година по малко и по малко ставаме ......
Вземи се ориентираи ..... и поне малко се запознай ..... не ти се вярва ама си е точно така ...... дори в уикипедиа го има плана но много съкратен вариянт ........ не си запознат с нищо за да си изказваш мнението .....
по големи хора от тебе знаят каква е била икономиката тогава и сега каква е .......
Нямаш и на идея какви заводи имахме тука .......
Най големия завод на балканите за обувки .....единствения на балканите завод за полуремаркета и контейнери ....
Ако обиколиш града особено промишлената зона ..... тогава може ид а се змаилиш ...........
много малак си бил да знаеш какви са ни били пътищата ......
строяха се пътища .. мостове .... заводи ... каквото е ималио изградено навремето .... сега е разрушено .......
ади кажи ми .... така наречената демокразия ... какво е построено ..... единстение ние на балканите изнасяхме ток ....... а сега затвориха и половината ни реактори ..........
Имаш ти на идея какво става и какво не ........


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2011 17:59 
Offline
Търсач

Регистриран на: 17 Фев 2008 19:15
Мнения: 51
Местоположение: Добрич
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 4 пъти
Здравейте, колеги, тука хубаво спорите кой какво е видял и колко е възрастен. Аз питам по-възрастните от нас, които са, ЗАЩО ТОГАВА ИСКАХТЕ НАВРЕМЕТО ДЕМОКРАЦИЯ И ВЯТЪРА НА ПРОМЯНАТА (така е израза), ДА МИ КАЖЕТЕ ПО ЛИ Е ДОБРЕ СЕГА ЖИВОТА НА ВСИЧКИ, ЗАЩОТО И МОЕТО ПОКОЛЕНИЯ ЖИВЕЕ С НАСЛЕДЕНОТО ОТ ПРЕХОДА СОЦИАЛИЗЪМ-ДЕМОКРАЦИЯ. НЕ МОЖЕ ДА МЕ УБЕДИТЕ, ЧЕ ЖИВОТА НА СРЕДНИЯ ЧОВЕК СЕГА Е ПО-ДОБЪР ОТКОЛКОТО Е БИЛ ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА, ТО СЕ ВИЖДА ВСЕКИ ДЕН.
А колегата икономистчето, може да си избършеш дупето с дипломата, че от чиновници полза няма (като колорадски бръмбари са, вредители).

_________________
No Retreat. No Surrender


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2011 18:55 
Offline
Луд умора няма

Регистриран на: 14 Фев 2008 22:32
Мнения: 709
Благодарил: 7 пъти
Получил благодарност: 38 пъти
утиди до кранево питаи на 2-3 места ще те вземат ...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2011 23:21 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 28 Яну 2004 17:39
Мнения: 1471
Местоположение: Somewhere in the universe
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
beleg написа:
SsPawn написа:
YAVOR написа:
SsPawn написа:
Значи ти искаш да се оставя да повярвам,че бъдещето на България е решено от някакъв план още от 90г. Искаш да повярвам,че едва ли не тая държава ще се срине в земята. Еми няма да стане.

а ти какво си направил за България или правиш, че казваш "няма да стане?
Предния потребител ти го каза много ясно
beleg написа:
Вземи прочети целия план какъв е точно и ясно ... тогава се замисли ... онова време колко милиона бяхме сега колко сме ......каква индустрия имахме тогава и сега каква има ........

TNT не му обръщай внимание на дИтето, аз вече гледам да не им обръщам внимание, че са много непросветени сегашното поколение, от нищо не се интерисуват и само се ядосвам.


Яворе така като гледам си на 27. Аз съм на 22. Вместо да ми се изкарваш с едва ли не 50 годишен житейски опит повече от мене вземи остави малко ЦСКА-то и вземи прочети някоя друга книжка как работи тоя свят.

Относно тоя документ по-горе. Кой анонимник го е писал и какви са му креденциалите за да ги твърди тея неща. Единственото което виждам аз е твърдения и пак твърдения. Това не са факти.
Предполагам сте видели по новините как гърците смятат,че политиците им продават държавата. А така ли е наистина? Може и за гърците да има такава програма, що не? А истината е че правителството е взело заем с който гърците са живели по-добре, но сега правителството не може да плати и гърците си плащат. Хората не са виновни, но си плащат. Системата може да е доста брутална понякога, но такива са правилата.


Освен това никъде не прочетох защо някой изобщо ще иска да ни заличава от където и да е.

Между другото само като почнах да чета, че икономиката ни била направена да поддържа 5 милиона души и просто се отказах да чета тая пумия. Който я е писал е бил лишен от каквито и да е елементарни познания по икономика.

Проблема ни присъства навсякъде, дори и в тази тема. Проблема е в самите нас, разберете го.

Между другото развийте ми някоя друга теория за правителствата да се посмея малко. Може бе Симеон Дянков е нает от ционистите да съсипе България. :D


Ми вземи прочети плана вместо да говориш напразно .....
Каза че си учил икономика ..... щом не си чувал за Ран и Ът мога да си представя колко си учил ....
Става въпрос за едни от най известните икономисти на америка....както винаги америка си е замесена във всичко ...... а те са .....
Ричард Ран ..... и Роналд Ът ....... вземи малко разучи попрочети ........
Ти хабер имаш ли колко милиона беше Бъллгария през онова време за което говореше малко над 9 милиона а сега сме малко над 7 .... и с всяка изминала година по малко и по малко ставаме ......
Вземи се ориентираи ..... и поне малко се запознай ..... не ти се вярва ама си е точно така ...... дори в уикипедиа го има плана но много съкратен вариянт ........ не си запознат с нищо за да си изказваш мнението .....
по големи хора от тебе знаят каква е била икономиката тогава и сега каква е .......
Нямаш и на идея какви заводи имахме тука .......
Най големия завод на балканите за обувки .....единствения на балканите завод за полуремаркета и контейнери ....
Ако обиколиш града особено промишлената зона ..... тогава може ид а се змаилиш ...........
много малак си бил да знаеш какви са ни били пътищата ......
строяха се пътища .. мостове .... заводи ... каквото е ималио изградено навремето .... сега е разрушено .......
ади кажи ми .... така наречената демокразия ... какво е построено ..... единстение ние на балканите изнасяхме ток ....... а сега затвориха и половината ни реактори ..........
Имаш ти на идея какво става и какво не ........


Ти къде мислиш,че съм живял последните 20 години аз? Естествено,че знам какви заводи сме имали и съм чувал какво е било през комунизма. Живея на 2 минути от обувния завод. Пак ти казвам, нищо ново не ми казваш и разбирам твоя довод

Пак ви питам, защо някой ще иска унищожението на българския народ? На кой пречим ние? Никъде не видях да се споменава това нещо. И как по-дяволите всяко правителство ще бъде замесено в тази схема. Говорим за българи, които целенасочено целят унищожаването на собствената си държава. Това искате да ми кажете така ли.

Dobata1985 едва ли си имаш на идея ти с какво изобщо е полезен един икономист но както и да е.

Не ми казвай аз с какво да се бърша. Никъде не съм парадирал аз че съм по-умен от някой от вас или да се хваля с някакво образование. Тая диплома за която ми говориш не съм я взел още така или иначе. Просто имам отношение към темата и мога да го затвърдя с някакви знания, понеже всички както винаги разбират от всичко и правят някакви си неподготвени изказвания.

Не отричам,че хората са живели сравнително добре през комунизма. Не отричам, че сега положението е зле, и стана по-зле за целия свят последните 2 години. Спрете да мислите,че ние сме най-жалките, бедни и нещастни хора на тази планета защото не сме.

Ако наистина смятате,че България ще върви надолу, жалко наистина. Тъжно е.(което ме кара да вярвам в тоя план поне 1%).

ИЗВИНЯВАМ СЕ ако съм обидил някого. Нямах това за цел, просто се дразня на всичкия тоя песимизъм, който ни съсипва. И тоя песимизъм ние сами си го докарваме нали разбирате. Дори и да съществува това нещо, то не може да бъде изпълнено ако ВИЕ не му се поддадете.

С план или без план ние сме си проблема.

Не съм влизал в тоя форум от години. Писах в тази тема, не да се превърна в трън в очите на някой, а защото в действително мисля това което казах. Прочетете оригиналния ми пост.


Има една известна човешка склонност в психологията- склонност за потвърждаване.

Цитат:
Склонност за потвърждаване (английски: confirmation bias) e склонност на хората да дават предимство на информация, която потвърждава техните предварителни концепции или хипотези, независимо дали информацията е вярна [1]. В резултат на това хората събират информация и си припомнят такава избирателно, като я интерпретират по начин, определен от техни лични предпочитания и склонности. Тези предварителни приемания и склонности на разсъждаване и интерпретаиця се появяват особено по отоншение на емоционално значими въпроси и също за вече установени вярвания. Такива изследвания, които откриват този вид склонност са правени през 60-те на 20 век в САЩ.


Ако някой иска да прочете по подробно по темата и знае английски тази статия е много интересна:
http://youarenotsosmart.com/2010/06/23/ ... tion-bias/

Повече няма да пиша в тази тема. Не мисля,че има смисъл. Ако някой иска да ми каже нещо пратете ми ЛС.

Пак казвам, извинявам се ако съм обидил някого, нямах това за цел.

_________________
Човешкото същество е част от Вселената, част ограничена във времето и пространството.Той преживява себе си,своите мисли и чувства като нещо отделено от останалото,един вид оптична илюзия на съзнанието му.Тази илюзия е като затвор за нас,ограничавайки ни до нашите собствени желания и до привързаност само на хората най-близки до нас.Нашата задача трябва да бъде да се освободим от този затвор като разширим нашият кръг на съчувствие за да прегърнем природата в цялостната и красота.
А. Айнщайн


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2011 00:01 
Offline
Скучаещ
Аватар

Регистриран на: 05 Сеп 2009 18:55
Мнения: 121
Години: 46

Благодарил: 3 пъти
Получил благодарност: 9 пъти
Виж сега какво ..... хората са го написали навсякаде ....
ако не сикаш да го прочетеш ако ен искаш да го проумееш си е твоя грижа ..... ама не искам някои дети да ми казва колко сме добре след като не сме .............
Някой може да е много добре други никак да не са ....... само си чувал какво е било тогава .... аз не сикам да се вруща времето от тогава но е факт че тогава имаше средна класа .......
След като неможеш или не искаш да проумяваш някой неща ..... някой хора са го проумели ..... и ако обичаш не ми обеснявай че песимисма сами си го налагаме ...... ако всеки има нужнодо да живее добре няма да е песимист .......
Сега повечето немогат да си позволят един ТВ да си купят ........ а навремето можеше всеки да си позволи но ги нямаше .....
От ненужен отпимуизъм мерси ..........
Мисли си каквото искаш вярвай в каквото искаш ....... Все едно сектант ми говори ..... как господ ша ни спасява и колко сме добре и да се радваме на малкото което иамме ...... ади пишмян вече ... на народа му писна ......


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2011 11:09 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 39

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
beleg написа:
beleg написа:
Вземи прочети целия план какъв е точно и ясно ... тогава се замисли ... онова време колко милиона бяхме сега колко сме ......каква индустрия имахме тогава и сега каква има ........

TNT не му обръщай внимание на дИтето, аз вече гледам да не им обръщам внимание, че са много непросветени сегашното поколение, от нищо не се интерисуват и само се ядосвам.Сегашното поколение ли ... а ти от кое поколение си ...... в профила си пише кой на колко годинки е
Сопри се малко а[/quote]
тук имах в предвид да прочете плана, но както и да е ..... Аз лично съм го чел планът.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2011 13:43 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 31

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
"Говорим за българи, които целенасочено целят унищожаването на собствената си държава. Това искате да ми кажете така ли."


Pawn, Ти серизоно ли си мислиш, че България се управлява от българи? (dontworryman)


"Ако наистина смятате,че България ще върви надолу, жалко наистина. Тъжно е.(което ме кара да вярвам в тоя план поне 1%)."

Пауне ама това не го казваме само ние брие... ето виж какво казва един професор от БАН и вземи та го прочети тоя план най-накрая и във жбокс го има http://grada.bg/71176/%E2%80%9E%D0%B1%D ... %82%D0%B0/

Иначе няма лошо да сме оптимисти, и аз се дразня на нихилистите българофоби, но не си затваряй очите за фактите! Ако в България се живееше толкова добре нямаше всеки втори да иска да избяга от нея нали? И как няма да искат, като сме толкова бедни http://balkani.actualno.com/news_344332.html И чудно ми е защо ни сравняваш с африканските държави, ние такава ли сме... ама то като се замисля :x

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2011 02:44 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 28 Яну 2004 17:39
Мнения: 1471
Местоположение: Somewhere in the universe
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 2 пъти
Цитат:
Pawn, Ти серизоно ли си мислиш, че България се управлява от българи?


Я сподели на простите хорица от кой се управлява?

Пауне ама това не го казваме само ние брие... ето виж какво казва един професор от БАН и вземи та го прочети тоя план най-накрая и във жбокс го има http://grada.bg/71176/%E2%80%9E%D0%B1%D ... %82%D0%B0/

Когато говорех да върви надолу имах в предвид икономически. От много отдавна съм запознат с тези статистики и пределно ми е ясно че намаляваме с огромни темпове и съществуването на нацията ни е застрашено. Това не го отричам. За това обаче причините са много и са комплексни,а не някаква конспирация. И други държави от източна Европа имат тежък спад на населението, като Украйна, Беларус, Молдова, Чехия и Словения също последно време.

Вярно е, че циганите и турците се увеличат, но нали разбираш, че това може да бъде спряно само по демократичен път тоест чрез образоване на населението и така нататък,а това отнема много време.
Също така съм убеден,че ДПС работи против България(или по скоро за Турция)
Но съм съгласен,че това в действителност е най-големия проблем на България.


Цитат:
Ако в България се живееше толкова добре нямаше всеки втори да иска да избяга от нея нали? И как няма да искат, като сме толкова бедни http://balkani.actualno.com/news_344332.html И чудно ми е защо ни сравняваш с африканските държави, ние такава ли сме... ама то като се замисля


Какво ми цитираш какво искали македонците. Какво искат и какво ще стане са две различни неща. Ние да не би да не искаме по-висока минимална заплата.

Ето ти списък на среден годишен доход(паритет на покупвателната способност) на страните от Европа
Luxembourg 81,730
Norway 55,198
Switzerland 42,840
Ireland 42,779
Netherlands 40,433
Iceland 39,664
Austria 39,647
Denmark 38,207
Sweden 37,525
Finland 36,843
United Kingdom 36,570
Belgium 36,322
Germany 35,551
France 34,261
Spain 30,757
Italy 30,704
Greece 30,681
Slovenia 28,893
Cyprus 28,380
Czech Republic 25,754
Malta 23,908
Portugal 22,264
Slovakia 22,241
Estonia 20,753
Hungary 19,829
Lithuania 18,854
Latvia 17,800
Poland 17,559
Croatia 16,474
Russia 16,160
Turkey 13,447
Romania 12,698
Bulgaria 12,372
Belarus 12,344
Kazakhstan 11,563
Serbia 10,911
Macedonia 9,127
Azerbaijan 8,958
Ukraine 7,633
Bosnia and Herzegovina 7,618
Albania 6,797
Armenia 5,436
Georgia 5,001
Moldova 3,153
*Гърция е вече към 28 000 а не 30 000. Данните са от 2008-а на МВФ.
Както виждаш от бившия източен блок най-добре са се справили за тези 20 години Чехия и Словения. Други като Хърватия, Полша и Унгария също имат по-добър напредък от нас, но и не са толкова близо до Западна Европа все още.
Следващия път си направи труда да видиш какъв е дохода в Македония, преди да си правиш генерални изводи,че са по-добре от нас.

Сега знаеш с цифри кой е по-богат и по-беден от нас. Вече може да си се депресираш колкото си искаш.

Относно тоя велик документ. Започнах да го чета докато не осъзнах в един момент, че става дума за някаква информация(дошла незнайно от къде) след което някакъв смешник започва да си прави свободни интерпретации и да "анализира" всяко изречение какво означавало според него.

Сега ако толкова искаш да го прочета този документ ми намери официалната му версия и ще го прочета. Ако ли не, не ми губи времето.

_________________
Човешкото същество е част от Вселената, част ограничена във времето и пространството.Той преживява себе си,своите мисли и чувства като нещо отделено от останалото,един вид оптична илюзия на съзнанието му.Тази илюзия е като затвор за нас,ограничавайки ни до нашите собствени желания и до привързаност само на хората най-близки до нас.Нашата задача трябва да бъде да се освободим от този затвор като разширим нашият кръг на съчувствие за да прегърнем природата в цялостната и красота.
А. Айнщайн


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2011 00:31 
Offline
Скучаещ
Аватар

Регистриран на: 05 Сеп 2009 18:55
Мнения: 121
Години: 46

Благодарил: 3 пъти
Получил благодарност: 9 пъти
От кога Казахстан е в Европа
или не знаеш къде се намира
или не гледаш новини че и португалия ще взима заем втори като гърция ....
до колкото си спомням каза уйким в чужбина си бил какво правиш там като тука е много добре бе
или не гледа днес новони че оше една болница фалира и я затварят ..... Болницата в Банкя
имаш ти хабер колко болници се затвориха .... и къде ще се лекуват хората според тебе
па и с какво .......
ади като немаш хабер за плана като не знае работите какви са тука ..... не си изкавай мнението
хората се чудят как да преживяват теагнал да ми говори за покупателна способност

идея нямаш колко като население сме били предуи 20 години и коко сме сега ... всяка година намаляваме като нация .....
и не се учудвам като траките да изчезнем и като други къде по развити ..... поради плана на някой по могъщи държави


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2011 10:06 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 31

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
В СЛЕДВАЩИТЕ РЕДОВЕ ВСЕКИ САМ ЗА СЕБЕ СИ МОЖЕ ДА ОТКРИЕ РЕШЕНИЯТА НА МНОГО ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ С ОБРАЗОВАНИЕТО НА ДЕЦАТА И МЛАДЕЖИТЕ, РАСОВАТА ХИГИЕНА, ПРОФЕСИОНАЛНОТО ИЗДИГАНЕ НА ЛИЧНОСТТА И СЕМЕЙНОТО ПЛАНИРАНЕ. ПИСАНО ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО, НО ВЯРНО И ДНЕС:За образователното дело и националната жизненоспособност


Най-благоприятно е, когато физиологическото и духовното развитие съвпаднат така с професионалното и със социалното развитие, че личността да може на време и докато е в състояние да развие най-високо качествата навик към самостоятелен труд, личен почин, чувство на отговорност, предвидливост, постоянство, вяра в себе си, твърдост и командност. Не получи ли на време условия за съответна отговорна работа и нормална самостоятелност и то твърде отрано, личността бива спъната и задържана в своето развитие. Наследствените й заложби остават потиснати, не се доразвиват в по-нататъшна възраст, навикът, този могъщ фактор в живота на хората, дава насока и личността завършва развитието си на по-низша площ. Всеки знае примери с хора, на които се е паднало отрано да бъдат самостоятелни и които са развили прекрасни качества. През време на войните осемнадесетгодишни юноши получиха командни места и които от тях останаха живи, се върнаха възмъжали и с чудна борческа самостоятелност.


Мнозина не могат да си обяснят защо следосвободителното ни време даде толкова характерни деятели във всички области на живота и защо напоследък такива хора са истинска рядкост. Това не се дължи само на духа на Възраждането, до който онова време бе тъй близко. Няма никакво съмнение, че това се дължи главно на условията, всред които се развиваха хората. На училище се е тръгвало на 6 години, средното училище е било 5 до 7 класно, висшето образование е траело 3 години, а хората са получавали веднага място за самостоятелна и отговорна работа. На 18 до 21-годишна възраст мъжете са ставали подпоручици, гимназиални учители, съдии, лекари, инженери и др. И епохата даде характерни и волеви личности. През 1885 година армията ни победи под ръководството на 25-годишни най-висши началници. Около тази възраст се проявиха и именитите ни от онова време държавници.


Няма съмнение, че сегашната продължителност на подготовката за академическите професии, която биде очертана накратко, заедно с последствията си, причинява потискане, недоразвиване и водаческа негодност на новите поколения академици.

Тази продължителност на подготовката, заедно с останалите условия, не дава материална възможност на академика на встъпи в брак преди 35-годишната си възраст. И в това отношение стават, разбира се, изключения на подхраняване или закъсняване, но общо взето брачната възраст на академика е изтикана до около 35-годишната му възраст. И тъкмо в това не пръв поглед не особено странно обстоятелство се крие най-тежкото последствие за нацията. То разклаща издъно основите на семейство на академика. Като отминем някои последствия, като например колебливостта му при избора на съпруга, трудността при съчетаването на нейната възраст с неговата и намалената възможност за душевно другарско единение между двамата, нека вземем предвид само нежеланието за задомяване и невъзможността на евентуално образуваното семейство да има достатъчно много деца.

Расовата хигиена, която не се занимава, както мислят непросветените хора, с доказване расовата чистота на някои нации, нито пък с лъжливото възхваляване на някои нации, а се занимава главно с откриване на причините, които водят обществото към биологически упадък и с откриване на мерките за запазването на общата жизненоспособност на народите, е установила много подробно последствията на малкото раждания всред акадамическите и другите социално издигнати семейства.

Стремежът на хората към социално „издигане” е много силен потик към дейност, а образуването на социалните слоеве е до голяма степен резултат на така наречения социален подбор. Съществуването на такъв подбор се доказва от преточно установения факт, че хората с различни духовни и физически качества не са равномерно разпределени из разните социални категории. Така например у западноевропейските културни народи процентът на даровитите хора е по-висок всред учителството, чиновничеството, търговците и индустриалците, отколкото всред физическите работници и необразованите слоеве. И така, по-издигнатите културни среди всред един народ са общо взето резултат на стремежа към социално „издигане” у хората, т.е. те са до голяма степен резултат на социалния подбор. Тези среди са се образували значи чрез постепенно изсмукване на по-ценните елементи от широките народни среди. Затова средното равнище на дарованието всред селячеството и работничеството у старите културни народи спада последователно.
У нас този процес не е прекалено напреднал, но има същия ход. Ето защо нашата главна задача се състои във всестранното запазване на нашето селячество, което е основа и източник на българщината.

И у нас академиците, с изключение на бездарни и насила извлечени „нагоре” хора, представят общо взето един подбран по дарование слой, който е извлечен от живота измежду широките народни среди. А тъкмо този надсредноценен слой поради продължителната подготовка за акадамическите професии има късна брачна възраст и дава семейства с малко деца.

За да разберем какво значи това, нека вземем два основни и много повтаряни примери из расовата хигиена. Ако на една територия се заселят в равни количества, 50% и 50%, две различни народности, които раждат еднакво много деца, но ако у едната народност брачната възраст е 25 години, а у другата е 33 години, то след 100 години едната народност ще съставлява 33% от населението, а другата 67%, а след 300 години едната ще съставя вече 89%, а другата само 11%.

Ако тези две народности имаха еднаква брачна възраст, но едната раждаше средно по 4 деца на семейство, а другата по 3, то след 100 години едната ще съставя 72% а другата 28% от населението, а след 300 години едната ще съставя вече 93%, а другата само 7%.

Ако обаче и двете разлики съвпаднеха в една посока, т.е. едната народност да ражда средно по 4 деца на семейство и да има брачна възраст 25 години, а другата народност да ражда по три деца и да има брачна възраст 33 години, то едната народност ще съставя само след 100 години вече 82.5%, а след 300 години 99.1% от населението. Такава е биологическата действителност. Тя е проста, ясна и неумолима.


Когато едни слоеве се образуват с време чрез изкачване на по-ценни елементи из широките народни среди и когато тези по-ценни слоеве започват да се размножават в последствие по-бавно, отколкото другите, тогава посредноценните елементи вземат количествено надмощие и средното равнище на национално дарование спада.


Учебниците и плановете са писани от специалисти, всеки от които смята своя предмет за „най-важен” и е натрупал колкото е можал. Резултатът е, че материално злепоставеният и отрупан с работа учител изнемогва и е с потиснато съзнание, а учениците биват изтезавани и нервно изсмуквани, с грамаден и до голяма степен ненужен учебен материал. Освен това, съставът на учебния материал е чудовищен. Една стара и планомерно провеждана противобългарска политика се е напълно отразила върху средното ни образование.

Паметта се обременява с излишно зубрене на ненужни факти, силите се изсмукват, което личи от спадането на теглото на учениците през време на учебната година, ценно време от тъй късия човешки живот се похабява напразно, а като си даде човек сметка за това, че не се постига дори минимално опознаване на националната култура, не се създава духовна приемственост на миналото на нацията и не се създава борческа национална гордост, човек стига до заключения и чувства на пълно отрицание на нашата учебна система.

Задачата не се състои в преподаването и запомването на колкото е възможно повече факти, а се състои в това да навикне човека на работа, на изпълнение на дълга, на здраво поведение и да се възпита да мисли логично, да отличава важното от маловажното и да работи самостоятелно.


!!!

Тъй като личността не е нито самоцел, нито средство, като напр. мравката – работничка, а е приемник, носител и преносител на националната расова наследствена маса и трябва да участвува в изпълнението на нейната мисия, тя трябва да бъде възпитана и образована национално, т.е. според такава система, която ще я издигне най-лесно до възможното за нея съвършенство и която ще я въведе най-вярно и най-неотклонно в пътя на националната мисия.

!!!


Учителят, който е скулптор на българския дух и на българското съзнание, трябва да бъде най-грижливо подбиран и подготвян, трябва да получи добри материални и социални условия за съществуване, да бъде контролиран и професионално сигурен и трябва да се смята за най-важен строител на българщината.

Жената не е еднаква с мъжа, но е равностойна нему. Тъй като естеството й и нейните задачи в живота са други, то тя не бива да бъде нито безправна, нито равноправна, а трябва да бъде другоправна. Най-висшата й задача към живота и към силата на нацията е да стане майка на способни деца, да бъде културна пазителка на националната традиция и на националния дух и да бъде ревностен другар на своя съпруг.
Тази нейна същност и тези нейни задачи трябва да се вземат предвид при възпитанието и образованието й. Съкращаването на учебния курс се налага за нея и от нейната ранозрялост, т.е. от това, че узрява физиологически и духовно няколко години преди мъжа и трябва да бъде освободена по-рано за живота.

Трябва да се има предвид, че висшето образование причинява за жените чувствително прекрачване на брачната възраст, значително увеличаване претенциите по отношение на духовната и социалната висота на кандидатите за съпрузи, и тъй като няма достатъчно мъже с такива качества, води често към неомъжване. Освен това, изчерпва значително нервната сила на жената.

Държавата трябва да предпочита женените мъже пред ергените. Тя трябва да нагласи заплатите съответно броя на децата и да вземе ред законодателни мерки, като например чрез закона за наследствата, които трябва да подтикват раждането на повече деца.

Това крайно необходимо преобразование следва да бъде само част от едно цялостно социално преуреждане живота на нацията, за да не могат вече акултурните елементи да подтискат творческите елементи, за да не могат вече професионални сдружения да подтискат от корист идните поколения и за да се приспособява социалното развитие към същността на националния живот. При това, културното подобрение на селската обстановка и на общите условия за физическия труд трябва да се смятат като най-важни предпоставки за намаление бягството от селото и от физическата работа, което ще помогне основно за отливане на прекаления наплив към гимназията и висшето образование.ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ ТУК: http://ratnici-rnb.blogspot.com/2011/07/1937_7552.html

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Апр 2012 20:33 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 39

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
Цитат:
ГЕРБ И БОРИСОВ СА СЕ ЗАЕЛИ ДА ИЗПЪЛНЯТ ДО КРАЙ ПЛАНА „РАН-ЪТ“
През 2009г. в българския парламент влезе нова партия (ГЕРБ), чийто лидер Бойко Борисов бе представян на обществото години наред като спасителят на България. Той открито заявяваше, че е време държавата да поеме по нов път в своето развитие. Обещанията за по-добър живот, за по-високи заплати и пенсии се чуваха ежедневно от сутрин до вечер по всички възможни медии, обслужващи интересите на партия ГЕРБ. Борисов обясняваше как предишните управляващи са довели държавата до дъното и той е човека, който ще я измъкне от там. Хората, ежедневно манипулирани от медиите повярваха на уж мъжкото му поведение и му гласуваха доверие той да бъде начело на българското правителство. Днес, три години след заемането на поста министър – председател на Република България, Борисов със всяко свое действие или бездействие доказва, че партия ГЕРБ няма за цел България да се развива и да достигне нивото на повечето европейски държави. Колкото и да се опитват медиите да прикриват и да манипулират случващото се в държавата, хората вече усещат, че нещата не са такива, каквито им се представят. Правителството се интересува единствено от това, какво казват от Брюксел и от САЩ, с оправданието, че в противен случай ЕС ще спре така ценните за България еврофондове и ще си развалим отношенията с Америка. Наскоро обаче се разбра че отпускането на европари ще бъде замразено и похарчените милиони във време на криза за така прехвалените магистрали на Борисов остават за сметка на българският данъкоплатец. Е щом е така, защо тогава правителството трябва да се съобразява със всяко едно нареждане и с всяка една забележка на еврокомисията и на представителите на САЩ, в лицето на посланник Уорлик, вместо да отстоява националният ни интерес. Отговорът е много прост, това е неговата мисия, да довърши започнатата преди 20 години политика на геноцид над българския народ. Защото как освен геноцид можем да наречем действията спрямо българските пенсионери, селскостопански производители, учители, лекари и т.н. Нека не забравяме, че през 1989 г. бе изготвен черния за България план „Ран-Ът“, в който са заложени цели като тази, че в България трябва да останат 5 милиона души население. В него се обяснява още как хората ще бъдат принудени да продадат имуществото си, за да живеят цял живот на кредит, следователно ще бъдат и роби на банките. Според плана трябва да бъде закрита и българската промишленост, транспорт, телекомуникации, енергетика, селско стопанство и много други сфери на икономиката в България.

Нима всичко това не се случва днес. Демографският проблем на България е огромен. Населението се топи със всеки изминал ден, въпреки положителните данни, с които ни заблуждават институтите за изследвания. На всеки 10 родени деца в България, само едното е българче, а по последни данни на 48 % от първокласниците в България през 2010 г. българският език не им е майчин. С тези темпове след около двайсетина години българите ще бъдат изравнени по численост с останалите етноси в България. Всичко това се вижда от днешното правителство, но за съжаление не се прави абсолютно нищо, за да се противодейства на тези процеси. Стимулирани ли са българските майки, за да има по-голяма раждаемост? Не, точно обратното. Доходите на бременнта майка до сега се разглеждаха 12 месеца назад във времето, за да се изчисли размера на майчинството, с което държавата помага за отглеждането на децата ни. Сега обаче ГЕРБ промени закона и от 12, месеците станаха 24, като по този начин размера на майчинството със сигурност ще бъде по-малък от преди промяната на закона. С каква цел е тази промяна, да стимулира или да демотивира българските семейства да имат повече деца? Естествено това засяга само българите, защото за малцинствата средства винаги ще има под една, или под друга форма. Министър Цветанов дори заяви, че е време на циганите да им бъдат построени къщи, за да има къде да живеят нормален живот. А кой ще помисли най – накрая и за живота на българите в собствената им държава? Отговора е никой, защото целта е българите не да се увеличават, а да намаляват.

Наглостта на управниците ни не спира до тук. Стигна се до там, че инистъра на финансите Симеон Дянков открито си позволи пред медиите да заплаши земеделските производители, че ако не си мълчат няма да получат и малкото средства, които са предвидени от правителството за субсидирането им. Е това не е ли мярка, с която целиш да смачкаш българското производство, а в същото време държавата внася 70 % от необходимите за българския пазар плодове и зеленчуци от чужбина. Къде е логиката – липсва, но пък целта е ясна, заличаване на българския производител. Тук трябва да си припомним кой в действителност е Симеон Дянков и от къде дойде, за да стане министър на финансите. Отговорът разбира се е от Америка. Дали Борисов го назначи случайно, или така му беше наредено? Не е ли това доказателство, че отново нашите „приятели“ американците диктуват правилата в нашата държавата чрез правителството на ГЕРБ?

Всеки ден чуваме как Дянков ни обяснява, че хазната е празна и пари няма. Тук трябва да си зададем въпроса къде отиват парите на България? Все пак всеки месец българите си плащат данъците и консумативите, необходим за преживяването им (ток, вода, отопление, телекомуникации и др.), а освен това в държавата се добиват и огромни количества злато и други скъпоценни метали. Всички тези средства обаче биват изпомпвани от държавата, по простата причина, че фирмите и дружествата, които усвояват тези огромни печалби не са български. Така е с енергетиката (ЧЕЗ; Е-ОН; ЕВН), с телекомуникациите (М-тел; Глобул; Виваком), със златодобива (Dundee precious metals). Същото е положението и с другото безценно богатство на България – минералната вода. Всички минерални извори са раздадени на частни фирми, със съмнително минало, които печелят отново за сметка на всички български граждани. Ето къде отиват парите на България. По изчисления тези фирми и дружества изнасят около 7-8 милиарда лева всяка година, а в държавата остават няколко процента от тези печалби, което на практика е нищо. Ето затова пенсията на българския пенсионер е най-ниска в цяла Европа, защото парите, които трябва да се раздават на българите, давали години наред труда си в тази държава, отиват в джобовете на чуждите държави. Излиза така, че най-бедната страна в Европа – България финансира богати държави като Чехия, Австрия, Германия, Гърция и др. Следващото, което ме навежда на мисълта, че ГЕРБ довършва започнатото от Луканов през 1990 г. е умишленото влошаване на българкото здравеопазване. Всеки ден наблюдаваме как хората умират по улиците, как малки деца умират заради лекарски грешки и затова няма наказани. Виждаме как вместо да се влагат средства за обновяване на оборудването в болниците, те направо биват закривани, което оставя без право на медицински услуги хиляди хора в страната. Е това не е следващата крачка към намаляването на населението, като го оставяш на произвола на съдбата, без да има кой да му помогне, когато това е необходимо.

Всички правителства от 1989 г. насам се придържат стриктно към изпълнението на плана „Ран –Ът“ и ГЕРБ не прави изключение. Това се усеща все повече от хората. Този план е изработен основно от двама американци Ричард Ран и Роналд Рът, а всички виждаме топлите отношения на Борисов с американския посланик у нас. Няма среща или събитие, на което Борисов да присъства и там да не е поканен Джеймс Уорлик. Това само потвърждава думите ми, че и Борисов се придържа към плана и затова бива наблюдаван и контролиран ежедневно . Дори се стигна до там, че Уорлик беше допуснат до българския парламент, където даваше наставления на ГЕРБ как да действа занапред. Е това не е ли гавра с българския парламент? Кога в Америка ще бъде допуснат българин в сената, където да размахва пръст и да дава наставления на американците как да управляват държавата си. Но тук в България всичко е възможно, поне докато начело на държавата стоят национални предатели, спомагащи на враговете на България да изпълнят плана си, започнал преди повече от 20 г. Така ще бъде и занапред докато ГЕРБ управлява по този колониален модел нашата държава, с което допринася за бавното, но сигурно намаляване и унищожаване на българската нация.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Апр 2012 20:43 
Offline
Администратор
Администратор
Аватар

Регистриран на: 03 Май 2009 16:18
Мнения: 1352
Години: 34

Благодарил: 19 пъти
Получил благодарност: 58 пъти
Аз от край време ви разправям, че нищо не зависи от нас и управниците ни, вие си мислите, че ви лъжа.... Ние сме просто поредната пионка на картата :)

_________________
Докато има будали, ще има и тарикати!
Искаш ли да получиш умен отговор,питай умно.
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Апр 2012 20:46 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 39

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
зависи от управляващите, а те зависят от нас.
В момента управляващите обслужват чужди интереси. Ближат гъза на шибаните американци, които ни казват кое е добре за нас и кое не е. Докато тази държава се меси във вътрешната ни политика няма да се оправим. Те ще казват, дали трябва да имаме АЕЦ, дали да добиваме шистов газ и тн.

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Апр 2012 20:48 
Offline
Администратор
Администратор
Аватар

Регистриран на: 03 Май 2009 16:18
Мнения: 1352
Години: 34

Благодарил: 19 пъти
Получил благодарност: 58 пъти
Нищо не зависи от нас Явка, нищо... ако си мислиш, че народа избира управляващите... жестоко се лъжеш. Всичко е парлама, и е нагласено от горните етажи ;)

_________________
Докато има будали, ще има и тарикати!
Искаш ли да получиш умен отговор,питай умно.
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Апр 2012 20:51 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 05 Яну 2012 15:54
Мнения: 162
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 6 пъти
кучетата си лаят кервана си върви


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Апр 2012 21:25 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 05 Ное 2005 05:39
Мнения: 183
Години: 34

Местоположение: Добрич
Благодарил: 2 пъти
Получил благодарност: 3 пъти
Тази статистика горе, която sspawn я е копнал за покупвателната способност, нещо няма общо с темата, понеже държавите под България не са членки на европейския съюз, всъщност единствено се вижда, че пак сме на дъното(от членките). Ако ние самите не бяхме се набутали може би по тези данни щяхме да оцеляваме малко по-лесно, но за членка в ЕС цифрата е мизерна..

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 03 Апр 2012 23:03 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 31

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
ГЕРБ И БОРИСОВ СА СЕ ЗАЕЛИ ДА ИЗПЪЛНЯТ ДО КРАЙ ПЛАНА „РАН-ЪТ“
През 2009г. в българския парламент влезе нова партия (ГЕРБ), чийто лидер Бойко Борисов бе представян на обществото години наред като спасителят на България. Той открито заявяваше, че е време държавата да поеме по нов път в своето развитие. Обещанията за по-добър живот, за по-високи заплати и пенсии се чуваха ежедневно от сутрин до вечер по всички възможни медии, обслужващи интересите на партия ГЕРБ. Борисов обясняваше как предишните управляващи са довели държавата до дъното и той е човека, който ще я измъкне от там. Хората, ежедневно манипулирани от медиите повярваха на уж мъжкото му поведение и му гласуваха доверие той да бъде начело на българското правителство.

Днес, три години след заемането на поста министър – председател на Република България, Борисов със всяко свое действие или бездействие доказва, че партия ГЕРБ няма за цел България да се развива и да достигне нивото на повечето европейски държави. Колкото и да се опитват медиите да прикриват и да манипулират случващото се в държавата, хората вече усещат, че нещата не са такива, каквито им се представят. Правителството се интересува единствено от това, какво казват от Брюксел и от САЩ, с оправданието, че в противен случай ЕС ще спре така ценните за България еврофондове и ще си развалим отношенията с Америка. Наскоро обаче се разбра че отпускането на европари ще бъде замразено и похарчените милиони във време на криза за така прехвалените магистрали на Борисов остават за сметка на българският данъкоплатец. Е щом е така, защо тогава правителството трябва да се съобразява със всяко едно нареждане и с всяка една забележка на еврокомисията и на представителите на САЩ, в лицето на посланник Уорлик, вместо да отстоява националният ни интерес. Отговорът е много прост, това е неговата мисия, да довърши започнатата преди 20 години политика на геноцид над българския народ. Защото как освен геноцид можем да наречем действията спрямо българските пенсионери, селскостопански производители, учители, лекари и т.н. Нека не забравяме, че през 1989 г. бе изготвен черния за България план „Ран-Ът“, в който са заложени цели като тази, че в България трябва да останат 5 милиона души население. В него се обяснява още как хората ще бъдат принудени да продадат имуществото си, за да живеят цял живот на кредит, следователно ще бъдат и роби на банките. Според плана трябва да бъде закрита и българската промишленост, транспорт, телекомуникации, енергетика, селско стопанство и много други сфери на икономиката в България.

Нима всичко това не се случва днес. Демографският проблем на България е огромен. Населението се топи със всеки изминал ден, въпреки положителните данни, с които ни заблуждават институтите за изследвания. На всеки 10 родени деца в България, само едното е българче, а по последни данни на 48 % от първокласниците в България през 2010 г. българският език не им е майчин. С тези темпове след около двайсетина години българите ще бъдат изравнени по численост с останалите етноси в България. Всичко това се вижда от днешното правителство, но за съжаление не се прави абсолютно нищо, за да се противодейства на тези процеси. Стимулирани ли са българските майки, за да има по-голяма раждаемост? Не, точно обратното. Доходите на бременнта майка до сега се разглеждаха 12 месеца назад във времето, за да се изчисли размера на майчинството, с което държавата помага за отглеждането на децата ни. Сега обаче ГЕРБ промени закона и от 12, месеците станаха 24, като по този начин размера на майчинството със сигурност ще бъде по-малък от преди промяната на закона. С каква цел е тази промяна, да стимулира или да демотивира българските семейства да имат повече деца? Естествено това засяга само българите, защото за малцинствата средства винаги ще има под една, или под друга форма. Министър Цветанов дори заяви, че е време на циганите да им бъдат построени къщи, за да има къде да живеят нормален живот. А кой ще помисли най – накрая и за живота на българите в собствената им държава? Отговора е никой, защото целта е българите не да се увеличават, а да намаляват.

Наглостта на управниците ни не спира до тук. Стигна се до там, че инистъра на финансите Симеон Дянков открито си позволи пред медиите да заплаши земеделските производители, че ако не си мълчат няма да получат и малкото средства, които са предвидени от правителството за субсидирането им. Е това не е ли мярка, с която целиш да смачкаш българското производство, а в същото време държавата внася 70 % от необходимите за българския пазар плодове и зеленчуци от чужбина. Къде е логиката – липсва, но пък целта е ясна, заличаване на българския производител. Тук трябва да си припомним кой в действителност е Симеон Дянков и от къде дойде, за да стане министър на финансите. Отговорът разбира се е от Америка. Дали Борисов го назначи случайно, или така му беше наредено? Не е ли това доказателство, че отново нашите „приятели“ американците диктуват правилата в нашата държавата чрез правителството на ГЕРБ?

Всеки ден чуваме как Дянков ни обяснява, че хазната е празна и пари няма. Тук трябва да си зададем въпроса къде отиват парите на България? Все пак всеки месец българите си плащат данъците и консумативите, необходим за преживяването им (ток, вода, отопление, телекомуникации и др.), а освен това в държавата се добиват и огромни количества злато и други скъпоценни метали. Всички тези средства обаче биват изпомпвани от държавата, по простата причина, че фирмите и дружествата, които усвояват тези огромни печалби не са български. Така е с енергетиката (ЧЕЗ; Е-ОН; ЕВН), с телекомуникациите (М-тел; Глобул; Виваком), със златодобива (Dundee precious metals). Същото е положението и с другото безценно богатство на България – минералната вода. Всички минерални извори са раздадени на частни фирми, със съмнително минало, които печелят отново за сметка на всички български граждани. Ето къде отиват парите на България. По изчисления тези фирми и дружества изнасят около 7-8 милиарда лева всяка година, а в държавата остават няколко процента от тези печалби, което на практика е нищо. Ето затова пенсията на българския пенсионер е най-ниска в цяла Европа, защото парите, които трябва да се раздават на българите, давали години наред труда си в тази държава, отиват в джобовете на чуждите държави. Излиза така, че най-бедната страна в Европа – България финансира богати държави като Чехия, Австрия, Германия, Гърция и др. Следващото, което ме навежда на мисълта, че ГЕРБ довършва започнатото от Луканов през 1990 г. е умишленото влошаване на българкото здравеопазване. Всеки ден наблюдаваме как хората умират по улиците, как малки деца умират заради лекарски грешки и затова няма наказани. Виждаме как вместо да се влагат средства за обновяване на оборудването в болниците, те направо биват закривани, което оставя без право на медицински услуги хиляди хора в страната. Е това не е следващата крачка към намаляването на населението, като го оставяш на произвола на съдбата, без да има кой да му помогне, когато това е необходимо.


Всички правителства от 1989 г. насам се придържат стриктно към изпълнението на плана „Ран –Ът“ и ГЕРБ не прави изключение. Това се усеща все повече от хората. Този план е изработен основно от двама американци Ричард Ран и Роналд Рът, а всички виждаме топлите отношения на Борисов с американския посланик у нас. Няма среща или събитие, на което Борисов да присъства и там да не е поканен Джеймс Уорлик. Това само потвърждава думите ми, че и Борисов се придържа към плана и затова бива наблюдаван и контролиран ежедневно . Дори се стигна до там, че Уорлик беше допуснат до българския парламент, където даваше наставления на ГЕРБ как да действа занапред. Е това не е ли гавра с българския парламент? Кога в Америка ще бъде допуснат българин в сената, където да размахва пръст и да дава наставления на американците как да управляват държавата си. Но тук в България всичко е възможно, поне докато начело на държавата стоят национални предатели, спомагащи на враговете на България да изпълнят плана си, започнал преди повече от 20 г. Така ще бъде и занапред докато ГЕРБ управлява по този колониален модел нашата държава, с което допринася за бавното, но сигурно намаляване и унищожаване на българската нация.

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2012 21:41 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 15 Авг 2006 21:02
Мнения: 1907
Години: 31

Благодарил: 5 пъти
Получил благодарност: 47 пъти
Българите не представляват проблем” – доклад на Ричард Морнингстар


http://samvoin.blog.bg/politika/2012/04 ... nin.934893

_________________
"С нас е Бог, разберете, народи, и се покорете, защото с нас е Бог!...
Могъщи, покорете се, защото с нас е Бог!
И ако закрепнете, пак ще бъдете победени, защото с нас е Бог!..."


"Толерантността в една зверилница е равносилна на смърт." (Н. Хайтов)"...
Обичам животните, птичките и рибите.....особено с биричка и гарнитура. :D

Изображение
Изображение
Изображение

http://www.drakensang.com/?&aid=3546&in ... jxbefgxbab

http://www.erepublik.com/en/referrer/ilirik


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Планът Ран-Ът
МнениеПубликувано на: 01 Юни 2012 17:58 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 39

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
Ран-Ът върви по план! Борисов в играта ли е?
http://www.razkritia.com/98642/ран-ът-план/

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов