Бергон интернет и телевизия

Официален форум
Дата и час: 19 Мар 2019 18:22

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Правила на форума

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 09 Апр 2006 22:52 
Offline
България над всичко
Аватар

Регистриран на: 02 Фев 2004 00:06
Мнения: 5890
Години: 35

Местоположение: ДОБРИЧ
Благодарил: 44 пъти
Получил благодарност: 43 пъти
http://www.tau.ac.il/lifesci/computer/a ... -small.jpg[/img]

Може би досега не сте се замисляли по този въпрос, но ползата от подобно устройство е голяма, с негова помощ можете да си спестите много допълнителни усилия и излишни нерви.


UPS е съкратено от Uninterruptible Power Supply (непрекъсваем източник на ток). Основната цел на този вид устройства е да ви дадат достатъчно време да изключите системата си записвайки всички документи по които работите в случай на прекъсване в електроснабдяването. Освен че ви спестяват загубата на важна информация тези устройства защитават компютъра и периферните устройства от токови удари и колебания на напрежението в ел. мрежата. В основата на всеки един UPS стои акумулаторна батерия която осигурява поне около 5 минути безпроблемна работа на компютъра което трябва да е достатъчно да запишете всички документи по които работите и да изключите компютъра. Когато захранването по електрическата бъде възстановено батерията започва да се зарежда за да бъде готова за следващия проблем.

Да но...

Ако преди време сте виждали обикновено UPS устройство предназначено за домашни потребители сигурно сте останали с лошо впечатление от големия размер и не особено привлекателния външен вид.
Всъщност днес тези притеснения не трябВа да Ви тревожат повече защото UPS устройствата ориентирани към SOHO потребители (за домашна употреба и малки офиси) освен че са доста компактни и имат приятен външен вид се продават и на много приемливи цени. Евтините модели започват от около 50$ като в зависимост от мощността и функционалния обхват цените се покачват. В общия случаи един от по-слабите модели UPS е напълно достатъчен да захрани обикновен
компютър и монитор за няколко минути. Ако разполагате с допълнителни устройства нуждаещи се от захранване като например външен модем, скенер, принтер, външен твърд диск, то тогава ще трябва да инвестирате повече средства в по-мощен UPS.

В най-лошия случай...

Какво може да се случи, ако не разполагате с UPS? Най-малкото е да загубите незаписаната информация, с която сте работили до момента на проблема, но това не е всичко. При получаване на токов удар по електрическата мрежа, напрежението, което постъпва към компютъра, може да изгори част от електрониката вътре. Защо трябва да чакате да ви изгори дънната платка, процесора, видеокартата или дори всички те набеднъж и да се наложи да давате купища пари за нови, при положение че един евтин UPS ще ви спести всички тези проблеми. В най-лошия възможен случай ще изгори UPS-ът, който струва доста по-малко от самия компютър.

Токът спря, какво да правя?

При подобна ситуация е добре да изключите устройствата, съдържащи по-чувствителна електроника, като телевизор, компютър, видеоплеър и т.н. от електрическата мрежа. Дори да имате UPS, добре е да изклкзчите и него от контакта, защото когато токът бъде пуснат отново, напрежението му може да е по-силно от обикновено и дадено устройство е възможно да изгори.

Видове:

Съществуват два основни типа UPS устройства, най-общо можем да ги групираме като пасивни и активни. При първите компютърът използва тока директно от ел. мрежа, докато не бъде открит някакъв проблем. При наличието на такъв UPS-ът реагира много бързо (от порядъка на 5 или по-малко милисекунди), започвайки да подава ток от батерията.
При активните устройства компютърът се захранва постоянно от батерията, като тя бива зареждана непрекъснато. По този начин, когато спре токът, не се губи време за включване на нов източник, а това превръща този вид в много по-надежден. За съжаление вторият вариант е по-скъп и се използва основно за защита на сървъри.

Няколко съвета:

Основното при UPS устройствата е мощността, в момента най-слабите модели са някъде от порядъка на 350 VA (волт-ампера, не бъркайте с ватове) тоест едно такова устройство може да захрани безпроблемно компютър с консумация на енергия около 200W. Ако разполагате с 250-ватово захранване на компютъра това не значе че ви трябва минимум 250W UPS защото компютърът дефакто може да консумира много по-малко енергия. Консумацията на енергия се определя от хардуера инсталиран на компютъра като например дънната платка се нуждае от около 60W а мощен процесор около 60-70W и т.н. Преди да решите окончателно кой модел да изберете е добре да проверите дали той има достатъчно конектори за включване на устройствата. Част от тях се осигуряват от батерията други служат само за предпазване от токови удари. В подсигурените с резервно захранване при спиране на тока се включват задължително компютърът и мониторът а други устройства с голяма консумация на ток като лазерни принтери или скенери в защитените от пренапрежение конектори.

Няколко подходящи решения:

Back-UPS CS 500VA
Изображение

Новата серия Back-UPS CS на APC е предназначена за фирмени и домашни потребители. Капацитетът на този модел е 500VA/300W както личи и от името. Мощността е достатъчна да ви осигури около 3-14 минути в зависимост дали е натоварен максимално или не. Времето необходимо за почти пълно презареждане на изтощена батерия е към 8 часа. За връзка с компютъра се използва RS-232 или USB интерфейс. Имате RJ-45 куплунг на разположение в случай че искате да се защитите от токови удари по телефонната линия.

-------------------------------------------------------

- Размери - 165х914х284
- Тегло - 6,27 килограма
- Производител - APC
- Дистрибутори за България - Lintec, NT CHS България, RISK Electroinics и Солитрон.
- Гаранция - 2 години на всички продукти
- Цена - 171.67$ от Shop.com


-------------------------------------------------------

Chloride Desk Power 650
Изображение

Това е едно много добро решение за домашни потребители разполагащи с голям брой периферни устройства и малко свободно пространство. Капацитетът му е 650VA/390W както можете да се досетите и от името. За връзка с компютър се използва RS-232 или USB интерфейс.

-------------------------------------------------------

- Размери - 75х190х230
- Тегло - 3,9 килограма
- Производител - Chloride
- Дистрибутори за България - Стратекс
- Гаранция - N/A
- Цена - 291.00$ от sunshinecomputers.com


-------------------------------------------------------

MGE Pulsar Ellipse 300 USB
Изображение

Устройството предлага компактна защита за малък и домашен офис елегантен дизайн хоризонтална или вертикална инсталация стандартни DIN изходи 1 изход предназначен за периферни устройства (със защита от пренапрежение). Капацитетът на този модел е 300VA/195W времето за трансфер и максимум 8 милисекунди. При спиране на тока разполагате с 5-30 минути като времето необходимо за зареждане на напълно изтощена батерия до 90 % е между 3 и 8 часа. Връзката с компютър се осигурява посредством USB кабел. Разполагате с вход за телефонен куплунг. Това устройство защитава от пропадания в захранващото напрежение токови удари и гръмотевици.

-------------------------------------------------------

- Размери - 78х245х252
- Тегло - 3,5 килограма
- Производител - MGE
- Дистрибутори за България - Стемо
- Гаранция - N/A
- Цена - 81.95$ от computers4sure.com


-------------------------------------------------------

Mustek PowerMust 600
Изображение

Канацитетът на този модел и 600VA времето за трансфер е по-малко от 3 милисекунди. При спиране на тока ще разполагате с 5-30 минути като времето необходимо за зареждане на напълно изтощена батерия до 90% е между 3 и 8 часа. Връзката с компютър се осигурява посредством RS-232 кабел като допълнение се предлага и USB кабел за връзка с компютър. Разполага с вход за телефонен куплунг. Това устройство защитава от пропадания в захранващото напрежение токови удари и гръмотевици.
-------------------------------------------------------

- Размери - 180х320х78
- Тегло - 7 килограма
- Производител - Mustek
- Дистрибутори за България - Вали
- Гаранция - N/A
- Цена - 29.99£ от dooyoo.co.uk


-------------------------------------------------------

форум.дата.бг

_________________
България на българите!!!
България над всичко!!!

http://ataka.dobrich.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002078753239
Мили деца, пишете на кирилица! Пазете азбуката на светите братята Кирил и Методий. Тази азбука ни е запазила като българи през вековете. Тя е наше голямо богатство! Гордейте се, че я имаме!
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Апр 2006 23:00 
Offline
Зарибен

Регистриран на: 27 Дек 2005 16:07
Мнения: 414
Местоположение: Добрич
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
komy82 написа:
Еми ето малко повече инфо за тези устройства
ако някой е навит може и сам да си направи
:)
>>Link
>>Link2

http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2 - този е БГ


Това го има и на друго място, но виждам че тук има точно такава тема и затова го поствам пак.

И накрая ако искате да сте поне малко защитен си намерете един КОНТАКТОР, вържете го преди захранването на ПЦ-то и при токов удар поне само ще угасне компа и няма да поеме евентуалния пик при идването на тока.
контактора се изкл дори и за 1 сек да мигне тока и се вкл от бутон само по ваше желание


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Апр 2006 23:26 
Offline
Луд умора няма

Регистриран на: 05 Фев 2004 18:38
Мнения: 899
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Продават се и доста модели разклонители за около 20 лева, които имат защита против токови удари. Също имат едно бутонче за ресетване, след като са изключили захранването след токов удар. Предполагам те работят на принципа или направо съдържат "контактор", за който говори komy82.

Това е решението за хората, които не могат да отделят пари за UPS или не се нуждаят от резервното захранване, което предлага UPS-a, a само от защита против токови удари. Все пак поне е някаква защита.

_________________
No Guts - No Glory
No Pain - No Gain


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Апр 2006 00:12 
Offline
Не мога да се спра

Регистриран на: 05 Фев 2004 05:02
Мнения: 1059
Години: 44

Местоположение: В сателитното пространство. Там винаги има нещо ново!!!
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
Едно само ще ви кажа за токовите удари - молете се да не ви се случва такова нещо с метода на многократно повишение на захранващото напрежение. Нищо не е в състояние да ви спаси. Дори вие да сте на щепсела няма да можете да го изключите толкова бъро.
Изказвания от типа " ама нали има предпазител и той ще изгори първи" са глупави. В 99 процента от случаите на гръмнали захранвания на компютри, телевизори и всякакъв вид електронна техника предпазителя изгаря последен т.е след като нещо друго изгори.
Що се отнася до това колко са полезни UPS устройствата при спиране на електрозахранването макар и за 1 секунда или за един час - да полезни са. Но от пренапрежение в електрическата мрежа - пази боже.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Апр 2006 13:22 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 23 Ное 2004 16:16
Мнения: 1136
Години: 51

Местоположение: Добрич - България
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 4 пъти
Всичко дотук е точно на място. Само верни решения и полезни съвети.
Ама понеже имам инфо за бензиностанциите в града /поддържаме ги/ мога да кажа, че каквато и защита да имаме не е сигурно какво ще стане. Обикновено всички бензиностанции са с UPS-и защото системата за отчитане на горивата го изисква. Досега при всяка буря все гърми по някой UPS на фирмата АРС. Не защото са лошо направени а защото са от точно този вид за малък офис или дома.
Така че при буря кабелите вън и РС-то изключено.
Всички контактори, максималнотокови защити, предпазители и прочие си имат един много важен параметър "Коефициент на задействане".
Все още "енергото" не си гледа работата по заземяването и зануляването на всички разпределителни кутии а кара потребителите си да вършат това.
И пак, за да не си помислите, че не съм съгласен с нещо. Никой не е застрахован от "специални" ситуации.

_________________
Изображение
Изображение

Конституция на РБ.
Чл. 36.
(1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2006 21:48 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 07 Апр 2006 20:38
Мнения: 115
Местоположение: Добрич
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Ами аз имам UPS 600W и към него е включен телевизора и компа. Компа е 720W, а телевизора- 90W. Въпросът ми е как по дяволите UPS 600W захранва уреди с общо 810W?

_________________
Мои снимки


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2006 22:10 
Offline
Mègane Coach

Регистриран на: 16 Яну 2005 21:36
Мнения: 2327
Години: 31

Местоположение: Добрич
Благодарил: 1 пъти
Получил благодарност: 4 пъти
Кой те излъга, че компютъра ти е 720W ?

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2006 23:27 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 07 Апр 2006 20:38
Мнения: 115
Местоположение: Добрич
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Ами аз си ги смятах. 350W захранване плюс 370W монитор =720W :bye:

_________________
Мои снимки


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2006 00:26 
Offline
Не мога да се спра

Регистриран на: 05 Фев 2004 05:02
Мнения: 1059
Години: 44

Местоположение: В сателитното пространство. Там винаги има нещо ново!!!
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
Matrix написа:
Ами аз си ги смятах. 350W захранване плюс 370W монитор =720W :bye:


Хаха. Ти чуваш ли се??
370W монитор. Това да не ти е печка.
37W може, но 370W не харчат дори старите лампови телевизори - онези големите щайги.
Сега остана да кажеш, че монитора ти е LCD и направо ще умра от смях.


someone: Some emoticons removed

ivo:Брех, човек да не се посмее малко. :brose:


Последна промяна ivo на 26 Апр 2006 17:57, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2006 11:26 
Offline
Mègane Coach

Регистриран на: 16 Яну 2005 21:36
Мнения: 2327
Години: 31

Местоположение: Добрич
Благодарил: 1 пъти
Получил благодарност: 4 пъти
Плюс това захранването и да пише, че е 350W, компютъра ти не ги ползва всичките а реално около 100-150 ( защото знам какво ти е дъното и процесора :) ) най-много 200W ако си закачил някакви простотий на usb-тата и имаш много cd-rom и хард дискове... А монитора както каза ivo най-много да е 80-100w така, че реално ползваш към 200-250w за целия компютър ( машината + монитора ) и още ~80w телевизора...общо 350-400w.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Хахахаххаа
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2006 21:55 
Offline
Луд умора няма
Аватар

Регистриран на: 23 Ное 2005 04:35
Мнения: 640
Благодарил: 19 пъти
Получил благодарност: 28 пъти
Тва ми мапомня тея тонколонки дето ги праят Китайците и върху тях пише 1200W. Явно имат предвид че ако целият контейнер с тонколонки се включи са 1200W. И аз съм на нмение че повече от реални 300-400W. никой комп не харчи пък ако ще и с 25" монитор да е.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2008 15:46 
Offline
Луд умора няма
Аватар

Регистриран на: 29 Авг 2006 11:52
Мнения: 800
Години: 27

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
моя UPS е 600W и на компютър+монитор+2 усилвателя(4х50W общо) + принтер издържа около 5 минутки което мисля че е супер, при положение че е на 2 години без смяна на батерията...

_________________
Изображение

Цитат:
Американски форум: Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум: Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум: Задаваш въпрос, после дълго ти разказват какъв си тъпак.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2009 14:16 
Offline
Луд умора няма
Аватар

Регистриран на: 23 Ное 2005 04:35
Мнения: 640
Благодарил: 19 пъти
Получил благодарност: 28 пъти
Забравих да допълня, че съм си турнал един автомобилен акумулатор вместо оригиналния. И сега UPS-a издържа......и аз незнам колко, ама е повече от 2 часа, не съм го мерил. Включил съм си компа и 2-та монитора + 2 зарядни за телефоните. И до сега нямам проблем дори и при гръмотевиците.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2009 21:34 
Offline
Chris†ian
Chris†ian
Аватар

Регистриран на: 08 Авг 1984 13:37
Мнения: 2442
Благодарил: 35 пъти
Получил благодарност: 40 пъти
Falco написа:
Забравих да допълня, че съм си турнал един автомобилен акумулатор вместо оригиналния. И сега UPS-a издържа......и аз незнам колко, ама е повече от 2 часа, не съм го мерил. Включил съм си компа и 2-та монитора + 2 зарядни за телефоните. И до сега нямам проблем дори и при гръмотевиците.

ХА, тва е идейка, ще взема и аз да си го модна моя така (y)
Че както е с 2 батерии тамън мога 2 акумулатора да му сложа (tooth)

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2009 16:10 
Offline
Администратор
Администратор
Аватар

Регистриран на: 03 Май 2009 16:18
Мнения: 1352
Години: 30

Благодарил: 19 пъти
Получил благодарност: 58 пъти
Тва чудо UPS мога ли да го ползвам за дриги работи освен компютър?
Като например- ютия, помпата на печката(тази която върти водата за парното) и тн и тн?
Защото специално ми трябва за тази помпа? И колко издържа тая батерия при положение, че помпата харчи 31W ?

_________________
Докато има будали, ще има и тарикати!
Искаш ли да получиш умен отговор,питай умно.
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2009 12:21 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 10 Фев 2007 20:23
Мнения: 540
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 8 пъти
Doggy Dogg написа:
Тва чудо UPS мога ли да го ползвам за дриги работи освен компютър?
Като например- ютия, помпата на печката(тази която върти водата за парното) и тн и тн?
Защото специално ми трябва за тази помпа? И колко издържа тая батерия при положение, че помпата харчи 31W ?

UPS-ите за компютър в повечето случай не развъртат помпата добре и тя вибрира.
Те не са предназначени за индуктивен товар какъвто се явява ел.помпата, а вграденият им акумулатор стандартно е 7 Ah и стига за не повече от 20-30 минути работа.
Трябва ти UPS със синусоидално изходящо напрежение (продават се и такива)!

http://www.proton-ms.com/index.php?opti ... &Itemid=53
http://ofertite.net/index.php?page=obia ... 38&id=7751

_________________
Изображение

Прост народ - слаба Държава! :bored:

Download
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2009 12:41 
Offline
Администратор
Администратор
Аватар

Регистриран на: 03 Май 2009 16:18
Мнения: 1352
Години: 30

Благодарил: 19 пъти
Получил благодарност: 58 пъти
checho_58 написа:
Doggy Dogg написа:
Тва чудо UPS мога ли да го ползвам за дриги работи освен компютър?
Като например- ютия, помпата на печката(тази която върти водата за парното) и тн и тн?
Защото специално ми трябва за тази помпа? И колко издържа тая батерия при положение, че помпата харчи 31W ?

UPS-ите за компютър в повечето случай не развъртат помпата добре и тя вибрира.
Те не са предназначени за индуктивен товар какъвто се явява ел.помпата, а вграденият им акумулатор стандартно е 7 Ah и стига за не повече от 20-30 минути работа.
Трябва ти UPS със синусоидално изходящо напрежение (продават се и такива)!

http://www.proton-ms.com/index.php?opti ... &Itemid=53
http://ofertite.net/index.php?page=obia ... 38&id=7751


Zlaten si, blagodarq mnogo...

P.S. Sory za latinicata ama leeeeko si precakah PC-to i pi6a ot 1 Live disk na ubunto :D

_________________
Докато има будали, ще има и тарикати!
Искаш ли да получиш умен отговор,питай умно.
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 24 Дек 2009 09:28 
Offline
Почетен потребител
Аватар

Регистриран на: 28 Яну 2004 20:28
Мнения: 2021
Години: 36

Местоположение: Добрич
Благодарил: 4 пъти
Получил благодарност: 28 пъти
смятам да си взема ето този http://www.technopolis.bg/b2c/app/displ ... 4C02D1536D)/.do?rf=y
упс

като чета характеристиките май ще ти върши работа и за помпата

1000VA / 600-WATT
EXCELLENT MICROPROCESSOR CONTROL GUARANTEES HIGHEST RELIABILITY
BOOST AND BUCK AVR FOR VOLTAGE STABILIZATION
NO LOAD AUTO SHUTDOWN
AUTO RESTART WHILE AC IS RECOVERING
SIMULATED SINE WAVE
OFF-MODE CHARGING
COLD START FUNCTION
COMPACT SIZE: 13.4”(D) x 5.7”(W) x 6.5”(H)

OUTPUT


AC VOLTAGE REGULATION (BATT. MODE)

±10%


FREQUENCY RANGE (BATT. MODE)

60 Hz or 50 Hz ±1 Hz


TRANSFER TIME

Typical 2-6ms, 10ms max.


WAVEFORM (BATT. MODE)

Simulated Sine Wave

_________________
Въпрос на вкус, казало кучето и се близнало под опашката.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Май 2010 14:47 
Offline
Defender
Defender
Аватар

Регистриран на: 03 Фев 2004 04:15
Мнения: 266
Местоположение: Italy, Rome
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 4 пъти
APC и МGE са добрите всички останали коша :). Лично аз съм с APC Back-UPS CS 500VA

Държи около 3-4 минути, но като се има на предвид, че моя компютър си иска бая. Никога съм нямал проблеми.

_________________
On a unix system everything is a file ; if something is not a file , it is a proccess.
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 10 Май 2010 21:25 
Offline
Луд умора няма
Аватар

Регистриран на: 29 Авг 2006 11:52
Мнения: 800
Години: 27

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
checho_58 написа:
Doggy Dogg написа:
Тва чудо UPS мога ли да го ползвам за дриги работи освен компютър?
Като например- ютия, помпата на печката(тази която върти водата за парното) и тн и тн?
Защото специално ми трябва за тази помпа? И колко издържа тая батерия при положение, че помпата харчи 31W ?

UPS-ите за компютър в повечето случай не развъртат помпата добре и тя вибрира.
Те не са предназначени за индуктивен товар какъвто се явява ел.помпата, а вграденият им акумулатор стандартно е 7 Ah и стига за не повече от 20-30 минути работа.
Трябва ти UPS със синусоидално изходящо напрежение (продават се и такива)!

http://www.proton-ms.com/index.php?opti ... &Itemid=53
http://ofertite.net/index.php?page=obia ... 38&id=7751


Тук си в грешка, имам UPS, който спецялно стои на помпата на печката, вече 3-та година си работи, като спре тока си го подържа от 2 до максимум 3 часа. Вярно е че помпата на печката бучи при спиране на тока (когато се включи UPS ест.) Но 3 години без никакъв проблем, дори и телевизора е вързан към него, като предпазител от токови удъри или грамотевици. А UPS на компютъра ми както вече обясних по горе издържа не 5 а 15 минути, когато изключа всичко освен компютъра и монитора. Доста съм доволен, като се има в предвид че преди да ги вземем тия UPS батерий, ми беше изгорял компютъра.

_________________
Изображение

Цитат:
Американски форум: Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум: Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум: Задаваш въпрос, после дълго ти разказват какъв си тъпак.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 11 Май 2010 10:57 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 10 Фев 2007 20:23
Мнения: 540
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 8 пъти
-==WestBam==- написа:
Тук си в грешка, имам UPS, който спецялно стои на помпата на печката, вече 3-та година си работи, като спре тока си го подържа от 2 до максимум 3 часа. Вярно е че помпата на печката бучи при спиране на тока (когато се включи UPS ест.) Но 3 години без никакъв проблем, дори и телевизора е вързан към него, като предпазител от токови удъри или грамотевици. А UPS на компютъра ми както вече обясних по горе издържа не 5 а 15 минути, когато изключа всичко освен компютъра и монитора. Доста съм доволен, като се има в предвид че преди да ги вземем тия UPS батерий, ми беше изгорял компютъра.

Не стана много ясно къде "съм в грешка"!
Като гледам, в една друга тема търсиш помощ за реализиране на една елементарна схемичка, а намери "грешка" в неща, които не съм измислил аз?!
Това, че си решил да си вържеш помпата към UPS, непредназначен за идуктивен товар, си е на твой риск, а за телевизора е друга работа, той не е идуктивен товар!!
И понеже не ми се навлиза в дебрите на теорията, прочети някои неща, преди да се мъчиш да я оборваш (теорията)!
В нета има доста неща по тази тема!
http://www.bitak.net/317748-Ups-za-parno.html
http://www.intiel.com/ups_bg.htm
http://forum.setcom.bg/index.php?topic=38879.0
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... %25EF%25E0

П.С. Успех с експериментите!

_________________
Изображение

Прост народ - слаба Държава! :bored:

Download
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2011 20:13 
Offline
Луд умора няма
Аватар

Регистриран на: 29 Авг 2006 11:52
Мнения: 800
Години: 27

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Сега има нов вид УПС-и, със супер кондензатори, някой повече информация?

_________________
Изображение

Цитат:
Американски форум: Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум: Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум: Задаваш въпрос, после дълго ти разказват какъв си тъпак.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2011 20:17 
Offline
Луд умора няма
Аватар

Регистриран на: 29 Авг 2006 11:52
Мнения: 800
Години: 27

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
checho_58 написа:
-==WestBam==- написа:
Тук си в грешка, имам UPS, който спецялно стои на помпата на печката, вече 3-та година си работи, като спре тока си го подържа от 2 до максимум 3 часа. Вярно е че помпата на печката бучи при спиране на тока (когато се включи UPS ест.) Но 3 години без никакъв проблем, дори и телевизора е вързан към него, като предпазител от токови удъри или грамотевици. А UPS на компютъра ми както вече обясних по горе издържа не 5 а 15 минути, когато изключа всичко освен компютъра и монитора. Доста съм доволен, като се има в предвид че преди да ги вземем тия UPS батерий, ми беше изгорял компютъра.

Не стана много ясно къде "съм в грешка"!
Като гледам, в една друга тема търсиш помощ за реализиране на една елементарна схемичка, а намери "грешка" в неща, които не съм измислил аз?!
Това, че си решил да си вържеш помпата към UPS, непредназначен за идуктивен товар, си е на твой риск, а за телевизора е друга работа, той не е идуктивен товар!!
И понеже не ми се навлиза в дебрите на теорията, прочети някои неща, преди да се мъчиш да я оборваш (теорията)!
В нета има доста неща по тази тема!
http://www.bitak.net/317748-Ups-za-parno.html
http://www.intiel.com/ups_bg.htm
http://forum.setcom.bg/index.php?topic=38879.0
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... %25EF%25E0

П.С. Успех с експериментите!Незнам те фактите говорят.. толкова години без проблем си работи а и не съм единствения, който си е вързал упс към помпата, така че и да спориш файда няма. Че не разбирам, не разбирам и това е факт, но явно ти спориш от любов към спора ;)

_________________
Изображение

Цитат:
Американски форум: Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум: Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум: Задаваш въпрос, после дълго ти разказват какъв си тъпак.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2011 12:48 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 10 Фев 2007 20:23
Мнения: 540
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 8 пъти
-==WestBam==- написа:
Незнам те фактите говорят.. толкова години без проблем си работи а и не съм единствения, който си е вързал упс към помпата, така че и да спориш файда няма. Че не разбирам, не разбирам и това е факт, но явно ти спориш от любов към спора ;)

Нямам намерение да споря, но само информативно, имам "любов" не към "спора", а към електрониката, която ми се е превърнала в професия, и вече 27 години я "любя" така, че се познаваме до болка!
Да беше попрочел поне нещо от това, което съм ти посочил щеше да е по-друго, ама както и да е, карай си както знаеш!

_________________
Изображение

Прост народ - слаба Държава! :bored:

Download
Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов