Бергон интернет и телевизия

Официален форум
Дата и час: 23 Юли 2018 01:18

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Правила на форума





Напиши нова тема Отговори на тема  [ 174 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2005 01:59 
Offline
Тъмен Магьосник

Регистриран на: 21 Сеп 2004 17:07
Мнения: 875
Години: 26

Местоположение: На гости на Хари Потър
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
Задаването на стойност на атрибута frame ви дава извесна степен на контрол върху изчертаването на рамката на таблица.
Ето пример , който използва стойността below за задаване на рамката на таблица:

Код:
<html>
<head>
<title>...</title>
</head>
<body>
<table border="2" frame="below">
<tr>
 <th align="left">Отбор</th>
 <th>Победи</th>
 <th>Загуби</th>
 <th>Титли</th>
 <th>Oтпаднали</th>
</tr>
<tr>
 <td>Село Божюрище</th>
 <td>40</th>
 <td>12</th>
 <td>9</th>
 <td>3</th>
</tr>
<tr>
 <td>Милански селяци от село Милян</th>
 <td>39</td>
 <td>17</td>
 <td>7</td>
 <td>4</td>
</tr>
<tr>
 <td>крушите на Крушари</td>
 <td>36</td>
 <td>22</td>
 <td>5</td>
 <td>2</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>


Резултата вижте отТУК


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2005 21:48 
Offline
Търсач

Регистриран на: 07 Мар 2005 09:20
Мнения: 65
Местоположение: SomeWhere In Nowhere
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
ne6to nemoga da sloja pic- be mited

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2005 21:50 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2004 13:07
Мнения: 1287
Години: 35

Благодарил: 1 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
faroyna написа:
ne6to nemoga da sloja pic- be mited


<IMG SRC="file.jpg">

_________________
Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка.
Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!


Interview with Dali :)
Change the way you see disability...!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2005 00:35 
Offline
Търсач

Регистриран на: 07 Мар 2005 09:20
Мнения: 65
Местоположение: SomeWhere In Nowhere
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Mojo-Jojo написа:
faroyna написа:
ne6to nemoga da sloja pic- be mited


<IMG SRC="file.jpg">

tyi li samo i kade da dam direktoriqta za pic-a
taka li
<IMG SRC="file.jpg">.............</img src="file.jpg"

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2005 01:48 
Offline
Наблюдател

Регистриран на: 25 Апр 2004 13:54
Мнения: 30
Местоположение: In The Middle Of Nowhere!
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
<img src=http://www.hit.bg/file.jpg>
или <img src=dir/file.jpg>

_________________
http://blog.vpetkov.com/


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2005 02:42 
Offline
Не мога да се спра

Регистриран на: 17 Сеп 2004 22:17
Мнения: 1559
Години: 29

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
zleta... (nqa kazvam drugo shtoto se ima obideni) ;) :crazy:

_________________
О , хора! Бедни същества,
дошли от Ева на земята;
вас своето не ви влече,
вас все към тайното дръвче
ви мами ден и нощ змията;
плод забранен им само дай,
без него раят не е рай.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2005 15:46 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2004 13:07
Мнения: 1287
Години: 35

Благодарил: 1 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
faroyna написа:
Mojo-Jojo написа:
faroyna написа:
ne6to nemoga da sloja pic- be mited


<IMG SRC="file.jpg">

tyi li samo i kade da dam direktoriqta za pic-a
taka li
<IMG SRC="file.jpg">.............</img src="file.jpg">


Тук не се използва затварящ таг. (Тагове се наричат командите, които се намират между ъгловите скоби (> и <) )

manson написа:
<img src=http://www.hit.bg/file.jpg>
или <img src=dir/file.jpg>

добре е да слжиш линка към каринтката в кавички (")

_________________
Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка.
Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!


Interview with Dali :)
Change the way you see disability...!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2005 20:58 
Offline
VIP
VIP

Регистриран на: 02 Сеп 2005 04:28
Мнения: 866
Години: 32

Местоположение: Dobrich/Varna
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
m1t3 написа:
Задаването на стойност на атрибута frame ви дава извесна степен на контрол върху изчертаването на рамката на таблица.
Ето пример , който използва стойността below за задаване на рамката на таблица:

Код:
<html>
<head>
<title>...</title>
</head>
<body>
<table border="2" frame="below">
<tr>
 <th align="left">Отбор</th>
 <th>Победи</th>
 <th>Загуби</th>
 <th>Титли</th>
 <th>Oтпаднали</th>
</tr>
<tr>
 <td>Село Божюрище</th>
 <td>40</th>
 <td>12</th>
 <td>9</th>
 <td>3</th>
</tr>
<tr>
 <td>Милански селяци от село Милян</th>
 <td>39</td>
 <td>17</td>
 <td>7</td>
 <td>4</td>
</tr>
<tr>
 <td>крушите на Крушари</td>
 <td>36</td>
 <td>22</td>
 <td>5</td>
 <td>2</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>


Резултата вижте отТУК



Забравил си да опишеш и сетването на manual font type - демек да не пише на Арабски :). Сложи в началото на мета таг-а това:

charset=windows-1252

_________________
Лигльо, а? Лигльо ама прави разлика м/у рутер и котка, нали?
Историята на един Недко


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2005 18:03 
Offline
Търсач

Регистриран на: 07 Мар 2005 09:20
Мнения: 65
Местоположение: SomeWhere In Nowhere
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
i kak da si pusna HTML-a? v i-neta? mi e vaprosa samo kakvoto mi ee imteto na faila kakto sam go krastil o6te v na4aloto na NOTEPAD-a i posle html li?4e ne6to nemoga

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2005 18:07 
Offline
Търсач

Регистриран на: 07 Мар 2005 09:20
Мнения: 65
Местоположение: SomeWhere In Nowhere
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
http://Demonaa.hit.bg/ etaka trq da e ma kakva prosototii mi izliza samo a ne trqbva da e taka kak da se opravq znam 4e tovas koeto sam slagal nee ni6to no vse pak iskam da probvam posle 6te si go do opravqm

_________________
Изображение


Последна промяна faroyna на 07 Фев 2006 14:22, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2005 03:27 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 12 Апр 2004 15:01
Мнения: 1702
Години: 28

Местоположение: www.di.fm
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
http://the-master.joni-b.net/syzdai%20b ... ml%20sait/
za s1 ima dva varianta no shte napraq poveche za lesno pravene na sait
ako nqkoi iska da pomogne da sa obadi


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2005 23:13 
Offline
Търсач

Регистриран на: 07 Мар 2005 09:20
Мнения: 65
Местоположение: SomeWhere In Nowhere
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
a kadeto napravq stanicata s linkovete kak da naparvq tam da slagam drygi ne6ta?

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2005 00:04 
Offline
Търсач

Регистриран на: 07 Мар 2005 09:20
Мнения: 65
Местоположение: SomeWhere In Nowhere
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
q dadite to4en link kadeto da si regna sait-a

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2005 17:18 
Offline
VIP
VIP

Регистриран на: 02 Сеп 2005 04:28
Мнения: 866
Години: 32

Местоположение: Dobrich/Varna
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
faroyna написа:
http://Demona.hit.bg/ etaka trq da e ma kakva prosototii mi izliza samo a ne trqbva da e taka kak da se opravq znam 4e tovas koeto sam slagal nee ni6to no vse pak iskam da probvam posle 6te si go do opravqm


излиза ти така, защото "главния" файл, който искаш да се зарежда не е с име index.htm (index.html)

_________________
Лигльо, а? Лигльо ама прави разлика м/у рутер и котка, нали?
Историята на един Недко


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2005 23:16 
Offline
Търсач

Регистриран на: 07 Мар 2005 09:20
Мнения: 65
Местоположение: SomeWhere In Nowhere
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
[quote="Ripper"]ето и от мен нещо как да си вкарам музика(като отвориш страницата да ти свири музика)

За да включите този файл като музикален фон в Internet Explorer трябва да използвате елемента <BGSOUND> в главата <HEAD>. Като атрибут на <BGSOUND> за указване на пътя до музикалния файл се използва SRC .

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>music</TITLE>
<BGSOUND SRC="ТУКа се пише адреса на мелодията" LOOP="-1">
</HEAD>
<BODY>
</BODY>
</HTML>


========================================
ami ako e taka kakto kazva6
<BGSOUND SRC="ТУКа се пише адреса на мелодията" LOOP="-1">
q me svetni kak trq stane togava primerno D:/musik/i posle kakvo da napi6a primerno : D:/musik mortal kombat taka li?6toto po taq logika ne stava a ina4e kak moje da se dade link za pesenta tova da ne e nqkoq iner stranica 4e da dava6 to4en link
i kaji sq kak trq stane
D:/musik/ i tyk da pi6a imeto i....... taaka li D:/musik/mortal kombat ?????????/

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2005 00:12 
Offline
Намерил си мястото
Аватар

Регистриран на: 31 Дек 2004 19:45
Мнения: 534
Години: 28

Местоположение: http://0.0.0.0/
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
faroyna написа:
Ripper написа:
ето и от мен нещо как да си вкарам музика(като отвориш страницата да ти свири музика)

За да включите този файл като музикален фон в Internet Explorer трябва да използвате елемента <BGSOUND> в главата <HEAD>. Като атрибут на <BGSOUND> за указване на пътя до музикалния файл се използва SRC .

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>music</TITLE>
<BGSOUND SRC="ТУКа се пише адреса на мелодията" LOOP="-1">
</HEAD>
<BODY>
</BODY>
</HTML>


========================================
ami ako e taka kakto kazva6
<BGSOUND SRC="ТУКа се пише адреса на мелодията" LOOP="-1">
q me svetni kak trq stane togava primerno D:/musik/i posle kakvo da napi6a primerno : D:/musik mortal kombat taka li?6toto po taq logika ne stava a ina4e kak moje da se dade link za pesenta tova da ne e nqkoq iner stranica 4e da dava6 to4en link
i kaji sq kak trq stane
D:/musik/ i tyk da pi6a imeto i....... taaka li D:/musik/mortal kombat ?????????/

Най-лесно:слагаш мелодията в папката на сайта и тага става:
<bgsound src="ne6to_si.mp3" loop="-1">
Също не е задължително да се пишат таговете с главни букви.Това
с главните букви беше остатък от HTML 1.0 и затова е останало сред
някои от Web дизайнерите(които въобще още го използват)

_________________
Типично българската простотия е несъразмерима с времето и пространството...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2005 01:35 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 12 Апр 2004 15:01
Мнения: 1702
Години: 28

Местоположение: www.di.fm
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
nai-lesno e da ispolzvash nqkoi generator kvo po-lesno ot tova
si igraesh sq da pishesh na dylgo i na shiroko


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2005 01:38 
Offline
Тъмен Магьосник

Регистриран на: 21 Сеп 2004 17:07
Мнения: 875
Години: 26

Местоположение: На гости на Хари Потър
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
WebPage Maker ne e lo6 za taq cel


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2005 01:41 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 12 Апр 2004 15:01
Мнения: 1702
Години: 28

Местоположение: www.di.fm
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
m1t3 написа:
WebPage Maker ne e lo6 za taq cel

az q ispolzvam no taq programa si ima ima svoite pluisove i minusi
syshtoto vaji i za front page ot koito sym mnogo dovolen


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2005 23:22 
Offline
Тъмен Магьосник

Регистриран на: 21 Сеп 2004 17:07
Мнения: 875
Години: 26

Местоположение: На гости на Хари Потър
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
Front Page e dobre programa za pove4eto ne6ta no ima dobavki v WebPageMaker
ama i dvete imat mnogo minusi daje :)

A na kakvo e praeno movi Box4eto na Free-zone ? :pray:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2005 05:17 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 14 Мар 2004 13:07
Мнения: 1287
Години: 35

Благодарил: 1 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Моля, пишете на КИРИЛИЦА !!!

_________________
Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една ябълка.
Ако двамата имаме по една идея или информация и ги разменим, всеки ще има по две!


Interview with Dali :)
Change the way you see disability...!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2005 11:43 
Offline
Не мога да се спра

Регистриран на: 05 Фев 2004 05:02
Мнения: 1059
Години: 44

Местоположение: В сателитното пространство. Там винаги има нещо ново!!!
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
Според мен ей това е добре направен курс по HTML.
Лично аз съм го използвал и съм доволен.
http://www.uni-sofia.bg/resources/ucc/u ... chap1.html

_________________
Стига сте роби, бъдете горди, чеда сте на славен род.
... Не скланяйте никому глава, вие сте божия твърдина.
Живейте деца с любов и вяра и ке я биде България.

Послание от Ванга.
http://vbox7.com/play:664c15b1


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2006 21:30 
Offline
Търсач

Регистриран на: 07 Мар 2005 09:20
Мнения: 65
Местоположение: SomeWhere In Nowhere
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
a mi koq e komandata za 4asovnik v saita?ne obiknoven s dolu bar-a ami ima6e edin deto kato butne6 mi6kata i toi se marda vsa6nost 4asovnika ti e mi6kata 8-)

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Яну 2006 23:39 
Offline
Заинтересован
Аватар

Регистриран на: 10 Фев 2005 16:39
Мнения: 265
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Часовник без мишка а в таскбара

<SCRIPT language=JavaScript><!--

if (navigator.appName == "Microsoft Internet Explorer" )
{
document.write('<span id="clock"></span>');
}

if (navigator.appName == "Netscape" )
{
document.write('<layer id="clock" Top=218 Left=282></layer>');
}

function GetTime()
{
var date = new Date();
var hours = date.getHours();
var minutes = date.getMinutes();
var seconds = date.getSeconds();
var separator = ":";

if ( minutes < 10 ) minutes = "0" + minutes;
if ( seconds < 10 ) seconds = "0" + seconds;
if ( hours < 10 ) hours = "0" + hours;

if (navigator.appName == "Microsoft Internet Explorer")
{
clock.innerHTML = hours + separator + minutes + separator + seconds;
}

if (navigator.appName == "Netscape")
{
document.clock.document.write(hours + separator + minutes + separator + seconds);
document.clock.document.close();
}

}

setInterval("GetTime()",1000);

//--></SCRIPT>
</FONT></P>
<P align=center><FONT face="Comic Sans MS" size=4>
<SCRIPT language=JavaScript>
<!--

var today = new Date()
var month = today.getMonth() + 1
var day = today.getDate()
var year = today.getYear()

if (month == 1) { month = "Януари" }
if (month == 2) { month = "Февруари" }
if (month == 3) { month = "Март" }
if (month == 4) { month = "Април" }
if (month == 5) { month = "Май" }
if (month == 6) { month = "Юни" }
if (month == 7) { month = "Юли" }
if (month == 8) { month = "Август" }
if (month == 9) { month = "Септември" }
if (month == 10) { month = "Октомври" }
if (month == 11) { month = "Ноември" }
if (month == 12) { month = "Декември" }

document.write(day + " " + month + " " + year);

// -->
</SCRIPT>


Последна промяна asaka на 20 Яну 2006 23:42, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Яну 2006 23:40 
Offline
Заинтересован
Аватар

Регистриран на: 10 Фев 2005 16:39
Мнения: 265
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Часовник с мишка



<SCRIPT language=JavaScript>
dCol='#FF0000';//date colour.
fCol='#0000FF';//face colour.
sCol='#FFFF00';//seconds colour.
mCol='#FF0000';//minutes colour.
hCol='#00FF00';//hours colour.
ClockHeight=50;
ClockWidth=50;
ClockFromMouseY=0;
ClockFromMouseX=100;

//Alter nothing below! Alignments will be lost!

d=new Array("SUNDAY","MONDAY","TUESDAY","WEDNESDAY","THURSDAY","FRIDAY","SATURDAY");
m=new Array("JANUARY","FEBRUARY","MARCH","APRIL","MAY","JUNE","JULY","AUGUST","SEPTEMBER","OCTOBER","NOVEMBER","DECEMBER");
date=new Date();
day=date.getDate();
year=date.getYear();
if (year < 2000) year=year+1900;
TodaysDate=" "+d[date.getDay()]+" "+day+" "+m[date.getMonth()]+" "+year;
D=TodaysDate.split('');
clockH='...';
clockH=clockH.split('');
M='....';
M=M.split('');
S='.....';
S=S.split('');
Face='1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12';
font='Arial';
size=1;
speed=0.6;
ns=(document.layers);
ie=!ns;
Face=Face.split(' ');
n=Face.length;
a=size*10;
ymouse=0;
xmouse=0;
scrll=0;
props="<font face="+font+" size="+size+" color="+fCol+"><B>";
props2="<font face="+font+" size="+size+" color="+dCol+"><B>";
Split=360/n;
Dsplit=360/D.length;
HandHeight=ClockHeight/4.5
HandWidth=ClockWidth/4.5
HandY=-7;
HandX=-2.5;
scrll=0;
if (ie && !(document.all)){
step=0.09;
} else {
step=0.06;
}

currStep=0;
clocky=new Array();clockx=new Array();clockY=new Array();clockX=new Array();
for (i=0; i < n; i++){clocky[i]=0;clockx[i]=0;clockY[i]=0;clockX[i]=0}
clockDy=new Array();clockDx=new Array();clockDY=new Array();clockDX=new Array();
for (i=0; i < D.length; i++){clockDy[i]=0;clockDx[i]=0;clockDY[i]=0;clockDX[i]=0}
if (ns){
for (i=0; i < D.length; i++)
document.write('<layer name="nsDate'+i+'" top=0 left=0 height='+a+' width='+a+'><center>'+props2+D[i]+'</font></center></layer>');
for (i=0; i < n; i++)
document.write('<layer name="nsFace'+i+'" top=0 left=0 height='+a+' width='+a+'><center>'+props+Face[i]+'</font></center></layer>');
for (i=0; i < S.length; i++)
document.write('<layer name=nsSeconds'+i+' top=0 left=0 width=15 height=15><font face=Arial size=3 color='+sCol+'><center><b>'+S[i]+'</b></center></font></layer>');
for (i=0; i < M.length; i++)
document.write('<layer name=nsMinutes'+i+' top=0 left=0 width=15 height=15><font face=Arial size=3 color='+mCol+'><center><b>'+M[i]+'</b></center></font></layer>');
for (i=0; i < clockH.length; i++)
document.write('<layer name=nsHours'+i+' top=0 left=0 width=15 height=15><font face=Arial size=3 color='+hCol+'><center><b>'+clockH[i]+'</b></center></font></layer>');
}
if (ie){
document.write('<div id="Od" style="position:absolute;top:0px;left:0px"><div style="position:relative">');
for (i=0; i < D.length; i++)
document.write('<div id="ieDate'+i+'" style="position:absolute;top:0px;left:0;height:'+a+';width:'+a+';text-align:center">'+props2+D[i]+'</B></font></div>');
document.write('</div></div>');
document.write('<div id="Of" style="position:absolute;top:0px;left:0px"><div style="position:relative">');
for (i=0; i < n; i++)
document.write('<div id="ieFace' + i + '" style="position:absolute;top:0px;left:0;height:'+a+';width:'+a+';text-align:center">'+props+Face[i]+'</B></font></div>');
document.write('</div></div>');
document.write('<div id="Oh" style="position:absolute;top:0px;left:0px"><div style="position:relative">');
for (i=0; i < clockH.length; i++)
document.write('<div id="ieHours' + i + '" style="position:absolute;width:16px;height:16px;font-family:Arial;font-size:16px;color:'+hCol+';text-align:center;font-weight:bold">'+clockH[i]+'</div>');
document.write('</div></div>');
document.write('<div id="Om" style="position:absolute;top:0px;left:0px"><div style="position:relative">');
for (i=0; i < M.length; i++)
document.write('<div id="ieMinutes'+i+'" style="position:absolute;width:16px;height:16px;font-family:Arial;font-size:16px;color:'+mCol+';text-align:center;font-weight:bold">'+M[i]+'</div>');
document.write('</div></div>')
document.write('<div id="Os" style="position:absolute;top:0px;left:0px"><div style="position:relative">');
for (i=0; i < S.length; i++)
document.write('<div id="ieSeconds'+i+'" style="position:absolute;width:16px;height:16px;font-family:Arial;font-size:16px;color:'+sCol+';text-align:center;font-weight:bold">'+S[i]+'</div>');
document.write('</div></div>')
}
(ns)?window.captureEvents(Event.MOUSEMOVE):0;
function Mouse(evnt){
ymouse = (!document.all)?evnt.pageY+ClockFromMouseY-(window.pageYOffset):event.y+ClockFromMouseY;
xmouse = (!document.all)?evnt.pageX+ClockFromMouseX:event.x+ClockFromMouseX;
}
(ns)?window.onMouseMove=Mouse:document.onmousemove=Mouse;
function ClockAndAssign(){
time = new Date ();
secs = time.getSeconds();
sec = -1.57 + Math.PI * secs/30;
mins = time.getMinutes();
min = -1.57 + Math.PI * mins/30;
hr = time.getHours();
hrs = -1.575 + Math.PI * hr/6+Math.PI*parseInt(time.getMinutes())/360;
if (ie){
document.getElementById("Od").style.top=window.document.body.scrollTop;
document.getElementById("Of").style.top=window.document.body.scrollTop;
document.getElementById("Oh").style.top=window.document.body.scrollTop;
document.getElementById("Om").style.top=window.document.body.scrollTop;
document.getElementById("Os").style.top=window.document.body.scrollTop;
}
for (i=0; i < n; i++){
var F=(ns)?document.layers['nsFace'+i]:document.getElementById("ieFace" + i ).style;
F.top=clocky[i] + ClockHeight*Math.sin(-1.0471 + i*Split*Math.PI/180)+scrll;
F.left=clockx[i] + ClockWidth*Math.cos(-1.0471 + i*Split*Math.PI/180);
}
for (i=0; i < clockH.length; i++){
var HL=(ns)?document.layers['nsHours'+i]:document.getElementById("ieHours"+i).style;
HL.top=clocky[i]+HandY+(i*HandHeight)*Math.sin(hrs)+scrll;
HL.left=clockx[i]+HandX+(i*HandWidth)*Math.cos(hrs);
}
for (i=0; i < M.length; i++){
var ML=(ns)?document.layers['nsMinutes'+i]:document.getElementById("ieMinutes"+i).style;
ML.top=clocky[i]+HandY+(i*HandHeight)*Math.sin(min)+scrll;
ML.left=clockx[i]+HandX+(i*HandWidth)*Math.cos(min);
}
for (i=0; i < S.length; i++){
var SL=(ns)?document.layers['nsSeconds'+i]:document.getElementById("ieSeconds" + i).style;
SL.top=clocky[i]+HandY+(i*HandHeight)*Math.sin(sec)+scrll;
SL.left=clockx[i]+HandX+(i*HandWidth)*Math.cos(sec);
}
for (i=0; i < D.length; i++){
var DL=(ns)?document.layers['nsDate'+i]:document.getElementById("ieDate" + i).style;
DL.top=clockDy[i] + ClockHeight*1.5*Math.sin(currStep+i*Dsplit*Math.PI/180)+scrll;
DL.left=clockDx[i] + ClockWidth*1.5*Math.cos(currStep+i*Dsplit*Math.PI/180);
}
currStep-=step;
}
function Delay(){
scrll=(ns)?window.pageYOffset:0;
clockDy[0]=Math.round(clockDY[0]+=((ymouse)-clockDY[0])*speed);
clockDx[0]=Math.round(clockDX[0]+=((xmouse)-clockDX[0])*speed);
for (i=1; i < D.length; i++){
clockDy[i]=Math.round(clockDY[i]+=(clockDy[i-1]-clockDY[i])*speed);
clockDx[i]=Math.round(clockDX[i]+=(clockDx[i-1]-clockDX[i])*speed);
}
clocky[0]=Math.round(clockY[0]+=((ymouse)-clockY[0])*speed);
clockx[0]=Math.round(clockX[0]+=((xmouse)-clockX[0])*speed);
for (i=1; i < n; i++){
clocky[i]=Math.round(clockY[i]+=(clocky[i-1]-clockY[i])*speed);
clockx[i]=Math.round(clockX[i]+=(clockx[i-1]-clockX[i])*speed);
}
ClockAndAssign();
setTimeout('Delay()',20);
}

if (ns||ie) {
Delay();
}
</SCRIPT>


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2006 00:23 
Offline
Не мога да се спра

Регистриран на: 17 Сеп 2004 22:17
Мнения: 1559
Години: 29

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
имам чувството че тука си играем на копи и пеист .. по скоро е някой да направи това което иска но да не знае как го е направил , само с копи и пеист.. мислех че не това е смисъла на тази тема .. ако наистина искате да научите несхто мисля че не това е начина!
нищо лично

_________________
О , хора! Бедни същества,
дошли от Ева на земята;
вас своето не ви влече,
вас все към тайното дръвче
ви мами ден и нощ змията;
плод забранен им само дай,
без него раят не е рай.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2006 11:31 
Offline
Търсач

Регистриран на: 07 Мар 2005 09:20
Мнения: 65
Местоположение: SomeWhere In Nowhere
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
LMJ написа:
имам чувството че тука си играем на копи и пеист .. по скоро е някой да направи това което иска но да не знае как го е направил , само с копи и пеист.. мислех че не това е смисъла на тази тема .. ако наистина искате да научите несхто мисля че не това е начина!
нищо лично
az li4no do tyk si4ko s1m 4atnal samo tova s 4asovnika to vse pakv ij kolko e dalgo

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2006 12:49 
Offline
Не мога да се спра

Регистриран на: 17 Сеп 2004 22:17
Мнения: 1559
Години: 29

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
faroyna написа:
LMJ написа:
имам чувството че тука си играем на копи и пеист .. по скоро е някой да направи това което иска но да не знае как го е направил , само с копи и пеист.. мислех че не това е смисъла на тази тема .. ако наистина искате да научите несхто мисля че не това е начина!
нищо лично
az li4no do tyk si4ko s1m 4atnal samo tova s 4asovnika to vse pakv ij kolko e dalgo

браво .. трудно ще го чатнеш защото е на javascript а като гледам тук HTML учите :)

_________________
О , хора! Бедни същества,
дошли от Ева на земята;
вас своето не ви влече,
вас все към тайното дръвче
ви мами ден и нощ змията;
плод забранен им само дай,
без него раят не е рай.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2006 16:02 
Offline
Търсач

Регистриран на: 07 Мар 2005 09:20
Мнения: 65
Местоположение: SomeWhere In Nowhere
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
vsi4ko s vremeto si:D

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2006 11:33 
Offline
Луд умора няма
Аватар

Регистриран на: 31 Яну 2006 15:59
Мнения: 654
Години: 22

Местоположение: у наС
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
еМи с Коя програма да направя СаЙтА??


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 174 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов