Бергон интернет и телевизия

Официален форум
Дата и час: 21 Юли 2018 18:34

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Правила на форума





Напиши нова тема Отговори на тема  [ 685 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2005 22:51 
Offline
Дебнещ

Регистриран на: 09 Апр 2005 16:03
Мнения: 84
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
ми някои мои ли да ми кажи как да си напрая така че на сайта ми дса мои да се влиза чрез УСЕРНАМЕ И ПАРОЛА
we ne6to kato registraciqta koqto trqwa da se naprai za da moi da see
пише в в1в форума....или за Е-мейл.....или п1к там дет си проверяваме трафика,нали пишем усернаме и парола..ако някои ми кажи мноо ши с1м му благодарен
тява ми такава бланка

m1t3:Пиши на кирилица

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Апр 2005 23:39 
Offline

Регистриран на: 07 Дек 2004 22:13
Мнения: 3
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
мога да направя такова нещо на flash, яко е и значително по-трудно се "краква" от един java script.

_________________
weapons of mass destruction?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Апр 2005 02:01 
Offline
Дебнещ

Регистриран на: 09 Апр 2005 16:03
Мнения: 84
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
ми адинапраи we...плс или ми кажи как да си нпрая сам..... нз
мноо ши с1м ти блодарен

m1t3:Пиши на кирилица

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2005 18:30 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 12 Апр 2004 15:01
Мнения: 1702
Години: 28

Местоположение: www.di.fm
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
MAKw. написа:
ми адинапраи we...плс или ми кажи как да си нпрая сам..... нз
мноо ши с1м ти блодарен

m1t3:Пиши на кирилица


нема моиш


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2005 22:20 
6to da ne moga


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Апр 2005 04:43 
Offline
Още малко ..още

Регистриран на: 28 Яну 2004 20:43
Мнения: 371
Години: 31

Местоположение: In my mind.
Благодарил: 1 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
mysql

_________________
"Ние обикновено не умираме по избор, а по глупост или навик"
"Докато ти не познаваш живота, как можеш да знаеш за смъртта"
99 rooms

Изображение
My anime list
Facepalm book


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Апр 2005 15:08 
добре, ши чакам да измислиш


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: mm nz ..
МнениеПубликувано на: 04 Май 2005 21:54 
Offline

Регистриран на: 04 Май 2005 21:21
Мнения: 12
Местоположение: пред компа
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
MAKw. ако си мислиш да го напраиш на html или frontpage .. forget about it .. трябва ти cgi .. апък ако незнаеш какво е cgi по добре са скрий някаде :crazy:

_________________
- kFL -


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: mm nz ..
МнениеПубликувано на: 09 Май 2005 00:00 
Dj_kiFLio написа:
MAKw. ако си мислиш да го напраиш на html или frontpage .. forget about it .. трябва ти cgi .. апък ако незнаеш какво е cgi по добре са скрий някаде :crazy:

сега се сещам за израза "излагаш се като кифла" :evil_laugh:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Май 2005 11:04 
Adi nqkoi da mi kaji kak stawa nai setne (nqmam FLEXTYPE)


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Май 2005 12:09 
Offline
Скучаещ

Регистриран на: 16 Юли 2004 01:06
Мнения: 154
Местоположение: Местожителство:
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
Anonymous написа:
Adi nqkoi da mi kaji kak stawa nai setne (nqmam FLEXTYPE)


ето ти Flextyp-a

_________________
Oh my god ! They killed Kenny .


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Май 2005 14:48 
Offline

Регистриран на: 04 Май 2005 21:21
Мнения: 12
Местоположение: пред компа
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
makw .. става много лесно ако разбираш php и по4ти невъзможно ако не го разбираш .. целта на поста ми не беше да та нарогая се пак ами да та питам то4но туи .. трява да има6 apache и някакво cgi за целта (например php) .. ако искаш мога да ти напиша скрипта

_________________
- kFL -


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Май 2005 11:13 
Apache слагаш .htaccess и .htpasswd и си готов не ти трябват флашове глупости


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Май 2005 22:51 
mi ot de da go downloadna tui APACHE


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Май 2005 22:54 
-Apache 2.0.5.3-


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2005 17:21 
Offline
Търсач

Регистриран на: 02 Окт 2004 14:55
Мнения: 65
Местоположение: Dobrich, Ruse, Sofia, nakydeto me otvee...
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
хахахаха не трябва да смъкваш Апачи - това е (най-вероятно) уеб сървъра кайто използва хостинга ти :)

руут е прав че е най лесно с .htaccess - просто прочети някъде как точно се прави! - всичко е въпрос на 2-3 реда писане и качване на 2 файла

ако пък хостинга ти предлага cPanel, Plesk или друг подобен софтуер - там имаш директно начин да си защитиш директория с 2-3 кликвания :)

ако искаш нещо по-представително пак става, без да знаеш нищо - отиваш на www.hotscripts.com и смъкваш някой подходящ ПХП логин скрипт - има доста готови - по добре си вземи някой който държи паролите в текстов файл (а не в база данни) за да не се натоварваш с 'излишни' знания :) ...бих ти препоръчал няколко добри но е по-интересно сам да се поровиш и образоваш!!

успех!!

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2005 02:20 
http://oleole.dobrich.cc

вижте как съм го направил, паролата е olm, пише се точно под вратата с маймуната..


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2005 13:56 
Offline

Регистриран на: 16 Авг 2005 00:06
Мнения: 4
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
vi6 tuka priatel[url]http://it-place.net/tutorial/PHP/dev/5/553/Създаване-на-Логин-Система-с--MySQL-и-PHP/3[/url]


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2005 02:32 
Offline
VIP
VIP

Регистриран на: 02 Сеп 2005 04:28
Мнения: 866
Години: 32

Местоположение: Dobrich/Varna
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/Security_Systems/index.html

_________________
Лигльо, а? Лигльо ама прави разлика м/у рутер и котка, нали?
Историята на един Недко


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2005 00:30 
Offline
VIP
VIP

Регистриран на: 02 Сеп 2005 04:28
Мнения: 866
Години: 32

Местоположение: Dobrich/Varna
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
Ето ти един готов, позлващ mySQL база данни:


Създаваш таблица в съществуваща база данни за сесиите:

Цитат:
CREATE TABLE `sessionstable` (

`SID` varchar(32) NOT NULL default '',

`expiration` int(11) NOT NULL default '0',

`hostname` varchar(60) default NULL,

PRIMARY KEY (`SID`)

)




Ето и самия скрипт (с име примерно mysql_sesii.inc):


Цитат:
// Таблица със сесиите



$sess_table = "sessionstable";

// Извличаме максималноте време, за което са валидни

сесиите (намират се във файла php.ini (Ако ползваш за web server Apache))


а може и пак там (php.ini) да сложим и собствени - в секунди се измерват


$lifetime = get_cfg_var("session.gc_maxlifetime");



/**

* @return Boolean

* @param String $save_path - път до сесията

* @param String $session_name - име на сесията

* @desc Отваря сесия

*/

function open ($save_path, $session_name) {



global $sess_save_path, $sess_session_name;

global $sess_db, $sess_pass, $sess_user;



$sess_save_path = $save_path;

$sess_session_name = $session_name;

return(true);

}



/**

* @return Boolean

* @desc Прекратява сесията

*/

function close() {

return(true);

}



/**

* @return Mixed

* @param String $id - сесииното id

* @desc Чете сесиините променлви

*/

function read ($id) {

global $sess_save_path, $sess_session_name;





GLOBAL $sess_db;

GLOBAL $sess_table;



$host = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];



$query = "SELECT hostname FROM " . $sess_table .

" WHERE SID = '" . $id . "' AND

expiration > ". time();



$result = mysql_query($query);

if (mysql_affected_rows() > 0 ) {

$row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_NUM);

if (($row[0] != $host)) {

return "";

}

} else {

return "";

}





$sess_file = "$sess_save_path/sess_$id";

if ($fp = @fopen($sess_file, "r")) {

$sess_data = fread($fp, filesize($sess_file));

return($sess_data);

} else {

return(""); // Must return "" here.

}



}



/**

* @return Boolean

* @param String $id

* @param Mixed $sess_data

* @desc Записва инфо в сесиините променливи

*/

function write ($id, $sess_data) {

global $sess_save_path, $sess_session_name;



$sess_file = "$sess_save_path/sess_$id";

if (!empty($sess_data) && $fp = @fopen($sess_file, "w")) {



GLOBAL $sess_table;

GLOBAL $lifetime;

$host = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];



$expiration = time() + $lifetime;



$query = "Select hostname from " .
$sess_table . " Where SID='" . $id . "'";

$result = mysql_query($query);

if (mysql_affected_rows() > 0) {

$row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_NUM);

if ( ($row[0] != $host) ) {

return false;

}

$query = "UPDATE " . $sess_table . " SET

expiration = '" . $expiration . "',

hostname = '" . $host . "' WHERE

SID = '" . $id . "' AND expiration >" . time();

} else {

$query = "INSERT INTO " .


$sess_table . "(SID, expiration, hostname)
VALUES('$id', '$expiration', '$host')";

}



mysql_query($query);





return(fwrite($fp, $sess_data));

} else {

return(false);

}



}



/**

* @return Boolean

* @param String $id

* @desc Унищожава сесия

*/

function destroy ($id) {

global $sess_save_path, $sess_session_name;



$sess_file = "$sess_save_path/sess_$id";



GLOBAL $sess_table;



$host = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];



$query = "DELETE FROM " . $sess_table .


" WHERE SID = '" . $id .
"' And hostname = '" . $host . "'";


$result = mysql_query($query);




return(@unlink($sess_file));

}





/**

* @return Int

* @param Int $maxlifetime - времето позволено да съществуват сесиите

* @desc Събира останали "боклуци" от сесиите

*/

function gc ($maxlifetime) {

GLOBAL $sess_table, $sess_save_path, $sess_session_name;



$query = "SELECT SID FROM " . $sess_table .
" WHERE expiration < ".time();

$result = mysql_query($query);

$nums = mysql_num_rows($result);

for($i = 0; $i < $nums; $i++) {

$row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_NUM);

$sess_file = $sess_save_path . "/sess_" . $row[0];

@unlink($sess_file);

}



$query = "DELETE FROM " . $sess_table . " WHERE expiration < ".time();

$result = mysql_query($query);



return mysql_affected_rows();

}






За да използваш новите сесии винаги първо се свързвай с базата данни и винаги ги стартирай по следния начин:

Цитат:
include_once('mysql_sesii.inc');

session_set_save_handler ("open", "close", "read",

"write", "destroy", "gc");

session_start();




Това последното го пишеш в началото на authentification страницата си.

Това е. КЪСМЕТ

_________________
Лигльо, а? Лигльо ама прави разлика м/у рутер и котка, нали?
Историята на един Недко


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2005 13:22 
Offline
Заинтересован

Регистриран на: 02 Сеп 2005 19:28
Мнения: 224
Местоположение: Sky-City
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
мда става ,може и така :)

_________________
”Ако ви кажа, че съм добър,
вероятно ще си помислите,
че се хваля; ако ви кажа,
че не съм добър,
ще ЗНАЕТЕ, че лъжа.”
- Bruce Lee


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2005 22:34 
Offline
Дебнещ

Регистриран на: 09 Апр 2005 16:03
Мнения: 84
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
a ima li wariant towa da stani i na ACTION SCRIPT za da moi da go polzwam w fla6owski sait.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2005 14:53 
Offline
VIP
VIP

Регистриран на: 02 Сеп 2005 04:28
Мнения: 866
Години: 32

Местоположение: Dobrich/Varna
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
То и това можеш да го ползваш мисля в сайт изграден на флаш(основно)

_________________
Лигльо, а? Лигльо ама прави разлика м/у рутер и котка, нали?
Историята на един Недко


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: PHP
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2006 17:25 
Offline
Тъмен Магьосник

Регистриран на: 21 Сеп 2004 17:07
Мнения: 875
Години: 26

Местоположение: На гости на Хари Потър
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
Някой може ли да дава уроци тука?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2006 17:45 
Offline
Не мога да се спра

Регистриран на: 05 Фев 2004 05:02
Мнения: 1059
Години: 44

Местоположение: В сателитното пространство. Там винаги има нещо ново!!!
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
http://freeftp.bergon.net/rack4/users/ivo/uroci%20PHP/

Ето тука има.

_________________
Стига сте роби, бъдете горди, чеда сте на славен род.
... Не скланяйте никому глава, вие сте божия твърдина.
Живейте деца с любов и вяра и ке я биде България.

Послание от Ванга.
http://vbox7.com/play:664c15b1


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2006 21:50 
Offline
Тъмен Магьосник

Регистриран на: 21 Сеп 2004 17:07
Мнения: 875
Години: 26

Местоположение: На гости на Хари Потър
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
Ami to na angliiski :(


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2006 22:57 
Offline
Не мога да се спра

Регистриран на: 05 Фев 2004 05:02
Мнения: 1059
Години: 44

Местоположение: В сателитното пространство. Там винаги има нещо ново!!!
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 7 пъти
m1t3 написа:
Ami to na angliiski :(


Не е вярно има и на английски, но има и на Български. Да беше ги разгледал.

_________________
Стига сте роби, бъдете горди, чеда сте на славен род.
... Не скланяйте никому глава, вие сте божия твърдина.
Живейте деца с любов и вяра и ке я биде България.

Послание от Ванга.
http://vbox7.com/play:664c15b1


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Питанка...
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2006 00:34 
Offline
Почетен потребител
Аватар

Регистриран на: 28 Яну 2004 21:27
Мнения: 2302
Години: 27

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
Iskam da popitam za programa,s koqto moga da si napraq bullet time


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2006 11:20 
Offline
Не мога да се спра
Аватар

Регистриран на: 12 Апр 2004 15:01
Мнения: 1702
Години: 28

Местоположение: www.di.fm
Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 0 пъти
ako imash predvit zabavqne na na nqkoi klip/film
s vsqka programa za video obrabotka stava
q bilo movie maker ili nqkoq ot programite na adobe


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2006 11:37 
Offline
Почетен потребител
Аватар

Регистриран на: 28 Яну 2004 21:27
Мнения: 2302
Години: 27

Благодарил: 0 пъти
Получил благодарност: 1 пъти
THE-MasteR написа:
ako imash predvit zabavqne na na nqkoi klip/film
s vsqka programa za video obrabotka stava
q bilo movie maker ili nqkoq ot programite na adobe


ne ne tochno za bullet time kakto sa go napravili pri filma ' The Matrix '


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 685 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов