Правилата важат в пълна сила и за категории "Продавам, Купувам и Борса"

 1. Писането на кирилица е задължително!!!
 2. Потребителят е длъжен да пусне обявата си в точния раздел. Теми, целящи продажба в раздел "Купувам" и теми целящи покупка в раздел "Продавам" ще бъдат директно изтривани. Научете се на ред!
 3. Задължително е в заглавието на темата да се упомене характерът на сделката, т.е. дали става въпрос за покупка, продажба, замяна. Теми, в чието заглавие не фигурира характерът на сделката, ще се трият без предупреждение!
 4. Препоръчително е е упоменаването на цена в обявите, ако цената подлежи на договаряне, потребителя е длъжен да опомоне ориентировъчна цена, която да бъде договорена!
 5. Задължително е инициаторът на дадена обява да упомене в темата или ЛС/e-mail/телефон/skype/facebook/twitter и т.н. за връзка. Изключения се приемат само ако информацията се съдържа в подписа на потребителя! При нарушение темата се заключва и изтрива след 3 дни, ако потребителя не се свърже с Администратор или Модератор!
 6. Желателно е в темите за продажба да има поне 1 снимка на стоката (препоръчително актуална) с цел да се избегнат излишни постове за качване на такава. Всички снимки в дадена обява се постват като линк, а не с [img] тага. При нарушение потребителят ще получи предупреждение и темата ще бъде заключена.
 7. Забранено е вдигането на теми по-често от 24 часа!!!Забранява се безцелното повдигане на тема!!! При неспазване на правилото ще бъдат изтривани мнения или в краен случай цялата тема, а авторът ще получи наказание по преценка на администраторите и модераторите!!!
 8. Договарянето по покупко-продажбата на даден продукт, уточняване на цената му,както и отправянето на оферти от потенциални купувачи, да се изпращат на ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ или друг удобен начин от регистрирани потребители, или в темата САМО от нерегистрираните потребители! В противен случай ще бъдат изтривани мнения, а в краен случай и цялата тема.
 9. Добавянето на информация за стоката, която се продава/купува/разменя или промяна в цената й, да става в първото мнение на темата, чрез редакция от страна на автора, а не в допълнителни постове!!! При неспазване на правилото ще бъдат изтривани мнения или в краен случай цялата тема!!!
 10. Забранени са коментари, при които няма реален интерес към обявата.При неспазване на правилото ще бъдат изтривани мнения или в краен случай цялата тема, а нарущителите ще бъдат санкционирани.
 11. Забранява се пускането на повече от една тема от един потребител за една и съща стока.
 12. Задължително е след осъществяване на сделката, пусналият темата да информира с пост в същата, за да бъде заключена или премахната като невалидна!
 13. Рекламирането на търговска дейност е разрешено само в раздел "Наеми, Услуги и Работа". Публикуването на фирмени обяви и интернет страници да става САМО след предварителна договорка с администраторите. Рекламата и спамът на лични съобщения са също забранени!
 14. Всеки потребител има право на 3 обяви за ЕДИН месец във всеки подфорум в категориите Продавам, Купувам и Борса. При повече теми, артикулите да се обединяват в една обща тема! При нарушение темите биват заключвани и изтривани след 3 дена, ако автора не се свърже с Администратор или Модератор!
 15. Когато Администратор или Модератор заключи Ваша тема поради нарушение на правилата, имате право в срок на 3 дни да се свържете с някой тях, за да бъде отключена и променена от ВАША страна!
 16. Когато забележете съобщение от модератор или администратор вътре в темата - обикновенно в първия пост. Задължително е да поправите темата в срок от 3 дни. В противен случай темата се трие!
 17. Забележките, препоръките и официалните предупреждения нямат за цел обида, заяждане или друго. Затова моля не ги приемайте присърце, те са с цел подобряване външността и вътрешността на Вашата тема!