Общи форумни правила.

В основата на спазването на каквито и да било правила, лежи уважението към хората около вас. Това е дискусионен форум, посещаван от различни хора, с различни мнения - уважавайте мнението на другите, защото всеки е различен.Правилата важат в пълна сила за всички потребители,без изключения!

 1. Администраторите и модераторите имат правото да променят, да трият постове, да местят редактират, трият и заключват теми, които нарушават правилата на форума и добрия тон, по всяко време, без предупреждение.
 2. Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение или заради изпълнение на задълженията му (триене и редактиране) е недопустимо и ще бъде санкционирано.
 3. Банването на даден потребител е резултат от неадекватното му поведение и/или негов отказ да спазва правилата на форума. Потребителите биват предупреждавани максимум 2 пъти. Ако се наложи 3-то предупреждение, то ще последва и бан. В определени случаи, когато предупрежденията не са приложими може да се наложи директен бан.
 4. Потребители, които смятат, че са несъобразно или некоректно предупредени трябва да се свържат с модератора чрез ЛС. Ако потребителят е бил предупреден неуместно тогава предупреждението ще бъде махнато.
 5. Предупредени за нарушение потребители, които се опитват да съберат подкрепа от форума за нарушението си, получават неподлежащ на обжалване бан.
 6. Намеса в работата и решенията на модераторите, освен при основателна причина (явни нарушения на правилата от екипа на сайта) е забранена.
 7. Публично обсъждане на членове от eкипа на форума, и техните действия, в теми е забранено. Такива въпроси се задават само на лично съобщение или чрез e-mail. При появата на такива теми, те ще бъдат незабавно изтривани, а инициаторът им ще бъде санкциониран.
 8. Писането с кирилица е препоръчително, а в подфорум "Обяви" е задължително!
 9. Преди пускането на тема потребителите задължително трябва да използват търсачката на форума, за да се уверят, че темата не се повтаря. Освен това темата трябва да бъде съобразена със съдържанието на съответния раздел. Повтарящите се теми ще бъдат изтривани, а техните автори наказани по преценка на модераторите и администраторите.
 10. Когато даден потребител пуска нова тема е длъжен да съобрази дали тя е за подфорума,в който я пуска. Мястото на теми с несериозен характер е само и единствено в подфорум "Дъра-Бъра".
 11. Заглавието на темата трябва да бъде подходящо,описателно и формулирано така,че да става ясно съдържанието й.
 12. Теми или съобщения с безсмислен, обиден, заядлив и нападателен характер към участник във форума са забранени и ще бъдат изтривани моментално, а авторът им санкциониран.
 13. Забранено е пускането на една и съща тема в няколко секции на форума, независимо колко спешно искате да получите отговор — един екземпляр е напълно достатъчен.
 14. Съдържанието и смисълът на постовете трябва да са съобразени със заглавието на темата. Всички мнения целящи отклонение от основния смисъл на темата ще бъдат изтривани.
 15. Така наречените off topic постове няма да бъдат толерирани, също така и безмисления спам с цел трупане на мнения. Потребителите са длъжни да пишат само и единствено по дадената тема, за да не се пълни форума с излишни постове, които не са полезни с нищо на никого.
 16. Постването на порнографски линкове, снимки и материали е забранено, дори и в подфорум "Любов и секс"!
 17. Обидни постове към администраторския и модераторския екип или към някой от потребителите, както и постове целящи насаждане на омраза към даден потребител са забранени. Съответните потребители нарушили правилото ще получат наказание по преценка на администраторите и модераторите.
 18. Използването на таговете [vbox7|/vbox7] както и на [youtube|/youtube] в подписите на потребителите е забранено.
 19. Не се опитвайте да се държите като модератори и да давате оценка на дадено мнение или потребител. Не отправяйте забележки и критики към другите потребители относно неспазване на правилата. Под всяко пуснато мнение има бутон "Report!", който служи за сигнализиране на модератор. Ако по ваша преценка въпросното мнение нарушава по някакъв начин правилата на форума, използвайте бутона.
 20. Потребители, които се представят за част от екипа на форума (администратори, модератори), ще бъдат предупреждавани, а след това санкционирани. Умоляват се потребители, които забележат подобно нещо, незабавно да уведомят ръководството на форума.
 21. За всякакви други оплаквания, проблеми, съвети и т.н. може да изпращате лични съобщения на администраторите и модераторите.Модераторският екип ще разглежда всички аргументатирани предложения на потребителите за подобрения във форума.
 22. Администраторите и модераторите имат право да нанасят корекции на правилата, така че ги преглеждайте редовно.
 23. Това са правилата на форума. Който не е съгласен с тях, може просто да не се регистрира или да се въздържа от включвания.